None

Diverificarea alimentatiei la sugari-aspecte importante

AlaptareaAlăptarea este cea mai buna bună metodaă de hranirehrănire si şi de protectieprotecţie a nou- naăscutţilor impotrivaîmpotriva dezvoltariidezvoltării alergiilor si şi a bolilor. De aceea, nou- naăscutţii ar trebui hraniti hrăniţi exclusiv prin alaptarealăptare pe parcursul primelor luni din viataviaţă.

IncepandÎncepând de la vârsta de patru pana luni a copilului la sase luni ale copiluluise poate fi inceputatrece la diversificarea alimentatieialimentaţiei acestuiaacestuia. Inceperea diversificarii alimentatiei eEste un moment foarte important, si motiv pentru carede aceea trebuie tinutţinut cont de cateva câteva aspecte:

FunctiileFuncţiile gastrointestinale si şi renale ale copilului sunt mature in în jurul varsteivârsteii de patru luni, pentru a primi unele alimente.

Copilul dobandeste dobândeşte treptat functiilefuncţiile motorii digestive necesare pentru a face fataţă diversificariidiversificării, de aceeaastfel că produsele continand conţinând hranaă complementara complementară sunt trebuie să fie repartizate pe etape de varstavârstă .

Din considerente nutritionalenutriţionale si şi de dezvoltare, intotdeaunaîntotdeauna i se va administra copilului hrana potrivită cu etapa de varstavârstă, cu consistenţa corectă si şi masuramăsura adecvată (cu linguritalinguriţa).

Produsele cu care se inceperiiîncepe diversificariidiversificarea trebuie sa să fie fin mărunţite, astfel încât sa să nu necesite mestecare, să fie usoruşor digerabile, sa să aibaaibă un conţinut scăzut de alergeni si şi de sodiu.

Cele mai potrivite pentru incepereaînceperea diversificariidiversificării sunt legumele si şi fructele, care îmbunătăţesc tranzitul intestinal si şi sunt usoruşor digerabile; fructele sunt bogate in în vitamina C si şi facilitează absorbtiaabsorbţia fierului.

Introducerea ingredientelor se va face pe rand treptat, pentru a fi mai usoruşor de recunoscut cauza oricareioricărei probleme alimentare.

La fiecare patru- cinci zile se poate introduce un nou ingredient: de exemplu, ex. prima data dată morcovi - daca dacă copilul îl accepta acceptă fara fără probleme ingredientul, a a doua oaraă I i se poate da un amestec de morcovi cu cartofi si şi, apoi, morcovi si şi cartofi cu carne de vitavită. In În acest fel, nu numai ca că se poate identifica usoruşor cauza unei probleme alimentare, dar, se poate vedea si şi ce anume îi este sau nu pe placul si e gustul copilului.

DupaDupă ce copilul estes-a obisnuitobişnuit cu un meniu, poate urma introducerea in în alimentatiaalimentaţia lui a cerealelor, simple cu lapte simple sau cu fructe, amestecate cu lapte. OdataOdată cu diversificarea alimentatieialimentaţiei copilul poate sa să bea şi apaapă, sucuri de fructe sau ceai pentru copii.

AlegetiAlegeţi produse fără adaos de arome, fără adaos de coloranţi si şi fără adaos de conservanţi.!

CeretiCereţi sfatul medicului pediatru pentru a crea un plan nutritionalnutriţional adecvat pentru copil.!

CititiCitiţi intotdeaunaîntotdeauna cu atentieatenţie eticheta produsului. !

DupaDupă incepereaînceperea diversificariidiversificării, prin gama variatăa de produse destinate alimentatieialimentaţiei copiilor, HiPP te ajutaă sa să creezi un plan nutritionalnutriţional variat si şi potrivit pentru copilul tautău. Urmareste Urmăreşte simbolurile de pe etichetele produselor si şi vei putea decide mai usoruşor ce este potrivit pentru el.!

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha