47
None

De ce port lentile progresive

Titlul acestei confesiuni este în acelaşi timp o afirmaţie şi o întrebare. Eu ştiu de ce port lentile progresive şi am să încerc să vă povestesc şi vouă. Pentru a ne familiariza oarecum cu subiectul, menţionez faptul că lentilele progresive sau multifocale sunt acele dispozitive care ne permit vederea la orice distanţă (departe, intermediar şi aproape) cu o singură pereche de ochelari.

Sunt purtător de ochelari de aproape 30 de ani şi cred că am probat,în acest interval,toate tipurile de lentile posibile şi totuşi am avut ezitări timp de un an de zile înainte de trecerea de la ochelarii cu o dioptrie la cei cu dioptrii multiple.

“Dacă nu o să mă acomodez?

Dacă teoria nu coincide cu practica?

Dacă au dreptate pesimiştii şi nu optimiştii?”

Şi atunci, întâmplător sau nu, mi-am amintit cuvintele lui Mark Twain: ”Peste 20 de ani vei fi dezamăgit din cauza lucrurilor pe care nu le-ai făcut, nu din cauza celor pe care le-ai făcut.”

Decizia a fost luată spontan: voi purta lentile progresive! Restul a venit de la sine. Acomodarea cu noii ochelari a fost ca şi inexistentă, iar senzaţia de independent şi libertate de nepreţuit.

Orice persoană cu tulburări de vedere specifice presbiopiei, după vârsta de 40 de ani, care duce o viaţă activă şi dinamica, poate beneficia de avantajele lentilelor progresive.

Acolo unde există o motivaţie şi un dram de răbdare, în scurt timp se văd şi rezultatele: o vedere clară la orice distanţă, fără limite şi extrem de confortabilă.

La final, aş dori să vă mărturisesc de ce port lentile progresive Essilor Varilux:

Simplu... pentru că sunt cele mai bune!

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha