Despre “musculiţele zburătoare”- Miodezopsii

Scris de Dr. Andrei Filip 72257 afisari
14:59:21, Miercuri 13 Octombrie 2010
Dr. Andrei Filip

Dr. Andrei Filip

Medic Primar Oftalmolog
Doctor în Ştiinţe Medicale
Clinica de oftalmologie Ama Optimex

021-211 1622
0723 889 315

www.amaoptimex.ro
www.scapadeochelari.ro
www.cataracta.ro

     Mulţi dintre pacienţii care se prezintă la medicul oftalmolog acuză prezenţa în câmpul vizual a unor puncte, linii, virguliţe care se deplasează odată cu mişcările globului ocular, denumite generic “musculiţe zburătoare” (denumirea ştiinţifică fiind miodezopsii). Acestea produc umbre ce impresionează  retina - structura fotosensibilă a ochiului care trimite semnale vizuale creierului, rezultând formarea unor imagini.

     Aceste imagini sunt mai bine percepute atunci când privim spre o suprafaţă luminoasă, uniformă (coala albă de hârtie, perete alb, zăpada). Se pot resimţi una sau mai multe „musculiţe” la un ochi sau la ambii. Ele nu seamănă cu petele pe care le vedem când privim  o sursă de lumină.

     Miodezopsiile pot apărea la orice vârstă, sunt mai frecvente  la pacienţii cu miopie şi se înmulţesc odată cu înaintarea în vârstă.

     Apariţia miodezopsiilor poate fi legată (cel mai frecvent) de modificările degenerative care se produc în mod normal în corpul vitros (structura cu aspect de gel transparent din interiorul globului ocular), modificări ce pot fi precipitate de prezenţa miopiei, după traumatisme oculare, postoperator. În aceste cazuri nu există un tratament specific, medicul oftalmolog poate recomanda diverse complexe de vitamine ce pot ameliora simptomatologia.

     Există şi situaţii patologice în care prezenţa lor trădează unele afecţiuni grave cum ar fi o ruptură retiniană, o decolare de retină, o inflamaţie sau o hemoragie intraoculară. În aceste cazuri se impune instituirea rapidă a tratamentului de specialitate.

     Concluzia este că pacientul cu miodezopsii trebuie să consulte un specialist oftalmolog în momentul apariţiei acestora, nu să le ignore.

     Numai un consult ocular minuţios (care să cuprindă examinarea fundului de ochi prin pupilele dilatate), eventual însoţit de efectuarea unei ecografii oculare poate stabili un diagnostic corect. Dacă este vorba numai de o degenerare vitreană, pacientul e sfătuit  să nu se îngrijoreze, să înveţe să  le ignore.

     Apariţia ori înmulţirea bruscă a “musculiţelor”, eventual însoţită şi de alte simptome, cum ar fi scăderea vederii, ceaţă, apariţia unor “scântei” sau “fulgere” în câmpul vizual trebuie semnalată prompt medicului oftalmolog. În unele cazuri absenţa unui tratament de urgenţă adecvat poate avea consecinţe grave asupra acuităţii vizuale

Taguri: ama optimex dr filip oftalmologie musculite zburatoare cataracta glaucom miodezopsii
Comentarii
gabi pelin
am luat la cunostinta despre aceste miodezopsii am fost si la oftalmolog si am inceput sa iau Vitreoclar dar degeaba mai ales cu ochiul drept vad mai mereu in ceata nu stiu as dori va rog frumos un sfat. Multumesc.
25 Iunie 2011, 16:06:49 Scor: 6 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna seara, sfatul meu este sa va invatati cu ele :) . In timp pot disparea dar se poate sa si apara altele.
05 Iulie 2011, 23:02:46 Scor: -4 Aproba Dezaproba
Eugen Aleman
buna ziua . Am 21 de ani si de o luna de zile mi-am facut ochelari pt vedere pt distanta. Medicul ma consultat, sa uitat si prin aparate si mi-a prescris o reteta pt ochelari cu lentile cilindrice dar nu mi a spus exact diagnosticul, stiu doar ca am -0,75 la ambele lentile combinat cu +0,25 la d si +0,5 la s. La consult nu mi sa spus ca as avea vreo alta problema, numai ca de cateva zile vad si eu pe retina aceste -musculite- ba mai mult este ca un fum si punculete. Ce ar trebui sa fac? Va multumesc mult.
09 Septembrie 2011, 16:17:38 Scor: 19 Aproba Dezaproba
iuliana neagu
In 2006 tatal dvs m-a operat (implant de cristalin). Acum am miodezopsii la ochiul stang si o senzatie de "lentila de contact descentrata". Am fost la control de specialitate si de 2 saptamani iau cate 2 pastile de vitreoclar zilnic. A scazut numarul "musculitelor" dar am in continuare, cand privesc o sursa de lumina (lumina zilei, computer) senzatia de "lupa". Va rog un sfat. Multumesc anticipat.
16 Septembrie 2011, 00:28:42 Scor: 7 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna seara, De cele mai multe ori aceste miodezopsii nu reprezinta ceva grav. Sfatul cel mai corect este sa veniti la un consult.
16 Septembrie 2011, 01:10:24 Scor: 7 Aproba Dezaproba
oana56
buna seara! d-l dr ,am 58 ani, de 2 ani mi-a aparut cateva scame plutitoare la ochiul dr(una e norisor cenusiu transparent) . Mi amintesc ca au fost precedate de 1-2 episoade trecatoare(1 zi) .am facut tratament pt keratoconjunctivita.Am ramas cu ele.le ignor dar,am un disonfort .Am dus o existenta stresanta.Are legatura cu aceasta tulburare in vitros.Va rog ,dati mi un sfat !Multumesc!
09 Octombrie 2011, 18:14:45 Scor: 10 Aproba Dezaproba
Ica
Buna ziua. De 3 zile ma confrunt si eu cu aceste \"musculite zburatoare\". E stresant si disconfortul e pe masura. Din cand in cand imi si fulgera pe la coada ochiului. Ca sa nu fac scenarii care sa ma sperie si mai tare, am facut un consult de specialitate, cu fund de ochi, etc. Mi s-a spus ca nu sunt probleme grave, ca trebuie sa ma obisnuiesc cu ele, sa le ignor, si mi s-a recomandat Vitreoclar +.Ma ingrijoreaza totusi fulgerele acelea, dar mi s-a spus ca nu se vede nimic grav la control. Ce sfat imi dati? Va multumesc
19 Octombrie 2011, 17:00:08 Scor: 8 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna seara, in general nu este bine sa dau sfaturi fara sa vad despre ce este vorba. Din cate imi povestiti pare sa fie adevarat si indicatiile medicului corecte. In general aceste fenomene nu trebuie neaparat sa insemne ceva grav. Daca fulgerele vor continua va recomand un alt consult oftalmologic.
22 Octombrie 2011, 22:31:03 Scor: 3 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna seara oana56, In principiu daca afectiunea este atat de veche nu cred ca este ceva grav. Sfatul cel mai bun este sa va recomand un consult.
22 Octombrie 2011, 22:33:58 Scor: 6 Aproba Dezaproba
Marina
Buna seara! Vad si eu niste forme in urma unei operatii pentru miopie dar nu seamana nici cu renumitele flocoane nici cu musculitele. Au niste forme neregulate: puncte mai mari dar fara forma, paranteze, linii, raze (ca si cum mi-as vedea umbra genelor) si alte forme pe care nu le pot descrie. Se incadreaza toto la miodezopsii? Ce inseamna sa vezi "fulgere"? Multumesc frumos!
10 Noiembrie 2011, 19:41:59 Scor: 7 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna Mariana, retina miopilor are un aspect particular de care se poate ca aceste fenomene sa fie legate. Pentru siguranta va recomand un consult oftalmologic. O seara frumoasa!
11 Noiembrie 2011, 18:43:14 Scor: 3 Aproba Dezaproba
Marina
Multumesc pentru raspuns. Am fost de patru ori la consult insa medicii nu mi-au facut nici-o ecografie. Am descris ce vad, doi au spus: \"miodezopsii, n-ai ce sa le faci\" si unul a spus \"sunt de la operatie, or sa iti treaca\". Insa au trecut doi ani de zile si sunt mai multe si mai mari, ma deranjeaza foarte tare si mi-e frica sa nu imi ocupe tot ochiul. Chiar nu se poate face nimic? Multumesc, o seara buna!
11 Noiembrie 2011, 19:48:39 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna seara, In principiu daca sunt miodezopsii nu sunt periculoase. Daca doriti o opinie corecta trebuie sa va consult. O seara frumoasa!
13 Noiembrie 2011, 20:36:52 Scor: 2 Aproba Dezaproba
Bughy
Buna ziua am Miodezopsii si acum datorita unei acnee medicul dermatolog m-ai prescris Roaccutane, am citit in prospect ca poate provoca uscarea ochilor, vedere mai proasta pe timp de noapte. Poate acest medicament sa imi agraveze flocoanele? Multumesc
14 Mai 2012, 21:46:09 Scor: -4 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna seara, din cate stiu nu are legatura cu problema dvs.
15 Mai 2012, 22:10:31 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Drex
Buna ziua,am 15 ani si de aprox 1 an jum. am si eu aceasta problema dar nu stiam cum sa explic si nici cum se numeste insa partea ciudata e ca au aparut cam din senin.\\r\\nSunt ca niste liniute curbate neregulat care apar de obicei cand ma uit in cer (sau la o sursa de lumina pe un fudal deschis).\\r\\nIntrebarea mea este daca se poate trata si daca pot primi mai multe informatii de la ce a pornit.Imi pot da seama ca nu este inca grav deoarece apar doar cand stau pe loc,cand ma misc sau am o activitate nu ma deranjeaza si nici in ceata nu vad.
17 Septembrie 2012, 17:15:14 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Drex
Buna ziua,am 15 ani si de aprox 1 an jum. am si eu aceasta problema dar nu stiam cum sa explic si nici cum se numeste insa partea ciudata e ca au aparut cam din senin. Sunt ca niste liniute curbate neregulat care apar de obicei cand ma uit in cer (sau la o sursa de lumina pe un fudal deschis). Intrebarea mea este daca se poate trata si daca pot primi mai multe informatii de la ce a pornit. Imi pot da seama ca nu este inca grav deoarece apar doar cand stau pe loc,cand ma misc sau am o activitate nu ma deranjeaza si nici in ceata nu vad.
17 Septembrie 2012, 17:18:14 Scor: 2 Aproba Dezaproba
Nina
Buna ziua, mama mea "vede" de eva timp acel fulger in coada ochiului stang, in acelasi timp spune ca are zile cand isi vede imaginea globului ocular in imediata apropiere a ochiului, ca si cum in fata globului ar avea o oglinda (vede in detaliu pupila, irisul etc.) si prin ele ceea ce priveste. Mama are 67 ani este cardiaca si are/ a avut spondiloza de cand se stie. Ce ar putea fi?!
28 Octombrie 2012, 18:07:44 Scor: 4 Aproba Dezaproba
elena
buna seara,de doua zile am si eu aceeasi problema,am 60 ani, si vad aceleeasi musculite si norisori in ochiul drept.doresc un sfat de la dvs. daca trebuie neaparat sa fac o ecografie, sau nu,si ce trebuie sa fac pentru a scapa de ele . va multumesc anticipat
22 Ianuarie 2013, 21:10:40 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna seara Elena, pentru a va putea raspunde corect este nevoie de consult si ecografie. In principiu nu ne gandim la ceva grav dar este bine sa se verifice si in functie de rezultat se recomand tratament. O seara frumoasa! Pentru programare detalii pe www.amaoptimex.ro
22 Ianuarie 2013, 22:47:40 Scor: 3 Aproba Dezaproba
Madalina - Tg Jiu
Buna seara, domnu\' doctor, sunt si eu \'\'posesoarea\'\' unei musculite la ochiul drept, uneori fiind foarte deranjanta. Am si eu 2 intrebari; pot avea dureri de cap [uneori insuportabile] din cauza ochilor? Am hipermetropie si nu port tot timpul ochelarii, simt nevoia sa ii port doar la TV sau calculator. Si, daca ati putea sa imi recomandati un medic oftalmolog in Tg Jiu? Cel mai bun medic de aici, doamna doctor Filip Olimpia [potrivire de nume?] a plecat de cativa ani in Bucuresti. Va multumesc, o seara placuta va doresc.
30 Ianuarie 2013, 21:33:55 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Ionut
Buna ziua, Am 22 de ani si am o problema asemanatoare in ceea ce priveste aceste miodezopsii. La ochiul drept sunt 2 firicele ce apar in coltul vederii, dar pe care le observ rar, cand imi impun poate sa le observ. La ochiul drept este un punct de marime asemanatoare cu un "0" care iese mai mult in evidenta si care se observa mai mult sau mai putin, in functie de intensitatea luminii. Mentionez ca nu am avut traumatisme la nivelul ochilor si nici operatii. Au fost totusi in familie cazuri de diabet, dar discutam aici despre bunici ori strabunici, nu despre parinti. Ar putea fi aceasta o cauza , ori faptul ca petrec mai mult timp in fata calculatorului ? Va multumesc.
09 Martie 2013, 12:32:03 Scor: 2 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna seara Ionut, in principiu aceste musculite nu reprezinta ceva grav, mai ales la varsta de 22 de ani :-), sunt insa f enervante. Exista f putine lucruri de facut si in unele cazuri chiar si in urma tratamentului nu trec. Din pacate nu va pot recomanda tratamentul fara consult.
09 Martie 2013, 21:06:27 Scor: 1 Aproba Dezaproba
Ionut
Din pacate sunt din alta localitate. Insa as dori sa stiu daca acestea se pot agrava sau inmulti in urma oboselii ochilor, spre exemplu din cauza statului in fata ecranului de calculator. Ca si tratament mi-a fost prescris Vitreoxigen/Vitreoclar. Iau Vitroxigen de aproximativ o saptamana, insa nu stiu cat timp trebuie sa dureze acest tratament. De asemenea am inteles ca problema nu trece, dar se poate ameliora.As dori sa stiu si acest lucru, daca ati putea sa-mi spuneti. Va multumesc.
10 Martie 2013, 08:31:35 Scor: 1 Aproba Dezaproba
ciprian
Bunaziua. Am tulburari ale corpului vitros de la varsta de 7-8 ani. Acum am 32 ani si s-au inmultit considerabil. Am fost la control de specialitate si mi-a spus sa ma obisnuiesc cu ele. Ma afecteaza emotional extrem de mult. Chiar nu exista o solutie sa le diminuam macar? Exclud varianta operatiei. Va multumesc.
19 Martie 2013, 17:42:37 Scor: 2 Aproba Dezaproba
Iuliana
Buna ziua,Domnule Doctor! Ma numesc Iuliana,am 24 de ani si am o problema de sanatate acum o luna de zile cand am facut baie mi-a intrat putin sampon in ochi,pe urma\\\\r\\\\nam vazut in ceata putin cu ochiul drep si pe urma si cu ochiul stang,a doua zi am vazut in campul vizual niste scame,pe care si acum le mai vad,si ma deranjeaza,nu stiu ce sa fac ca sa-mi treaca.\\\\r\\\\nDe purtat nu port ochelari,nu am avut niciodata probleme cu vederea,eu ma gandesc ca e o conjunctivita.Cred ca inflamata membrana transparenta care acopera ochiul atat in fata, pe “albul ochilor” cat si pe interiorul pleoapelor,de aceea vad acele scame care tot se plimba.Uneori imi dispar din campul vizual cand nu misc ochii,le vad doar cand misc globul ocular si cand ma uit la perete care e alb sau la o coala de hartie,\\\\r\\\\nafara cand ma uit le vad transparente si vad in ceata putin de la acele scame care tot se plimba pe globul ocular.:(\\\\r\\\\n\\\\r\\\\n\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nSimptomele mele sunt asa:\\\\r\\\\nCateodata vad in ceata.\\\\r\\\\nOchii mei sunt foarte sensibil la lumina puternica.\\\\r\\\\nImi lacrimeaza ochii cateodata,mai ales dimineata cand mi se scurge .\\\\r\\\\nvad in campul vizual niste scame putine care se deplaseza odata cu miscarile globului ocular.\\\\r\\\\nDimineata ma ustura ochii si\\\\r\\\\npleoapele sunt umflate.\\\\r\\\\nUneori imi lacrimeaza ochii pe urma ma ustura ochii.\\\\r\\\\nAm senzatia de mancarime a ochilor\\\\r\\\\nCateodata am senzatie de nisip in ochi.\\\\r\\\\nOchii sunt iritati si putin rosii.\\\\r\\\\nsecretia galbena la ochi in special dimineata.\\\\r\\\\nDimineata inainte sa ma spal pe fata secretia e galbena la ochi si uscata.\\\\r\\\\nCand ma spal pe ochii dimineata secretia care iese din ambi ochi e alba si usor vascoasa.\\\\r\\\\nTare as vrea sa scap de aceste scame suparatorae care imi tot apar in campul vizual.:(\\\\r\\\\nMa puteti ajuta?Ce as putea avea,e oare conjunctivita?Ce fel de conjunctivita e?\\\\r\\\\nImi puteti prescrie un tratament ca sa-mi treaca?\\\\r\\\\nAstept un rasuns din partea dvs.\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nCu stima,Iuliana
22 Martie 2013, 07:37:14 Scor: 2 Aproba Dezaproba
Iuliana
Buna ziua, Domnule Doctor! Ma numesc Iuliana,am 24 de ani si am o problema de sanatate,luna trecuta cand am facut baie mi-a intrat putin sampon in ochii,pe urma am vazut putin in ceata cu ochiul drept si pe urma si cu ochiul stang,a doua zi am vazut in campul vizual niste scame pe care si acum le mai vad si ma deranjeaza,nu stiu ce sa fac ca sa-mi treaca.\r\nDe purtat nu port ochelari nu am avut niciodata probleme cu vederea,eu ma gandesc ca e o conjunctivita.Cred ca e inflamata membrana transparenta care acopera ochiul atat in fata, pe "albul ochilor" cat si pe interiorul pleoapelor,de aceea probabil vad acele scame care se plimba uneori.Uneori imi dispar de tot din campul vizual cand nu misc ochii,le vad doar cand misc globul ocular si ma uit la perete alb sau la o coala de hartie alba.Afara cand ma uit le vad transparente si vad in ceata putin de la acele scame transparente care se plimba pe globul ocular. :(\r\nSimptomele mele sunt asa: Cateodata vad in ceata.Ochii mei sunt foarte sensibili la lumina puternica.\r\nImi lacrimeaza ochii dimineata cand mi se scurge secretie din ochii.\r\nVad in campul vizual niste scame putine care se deplaseaza odata cu miscarile globului ocular.Dimineata ma ustura ochii si pleoapele sunt umflate.\r\nUneori imi lacrimeaza ochii si ma ustura ochii.Am senzatie de mancarime a ochilor.Cateodata am senzatie de nisip in ochi.Ochii sunt iritati si putin rosii.\r\nSecretie galbena la ochii in special dimineata.Dimineata inainte sa ma spal pe fata secretia e galbena si uscata.Cand ma spal pe fata dimineata secretia care iese din ochi e alba si usor vascoasa.Tare as vrea sa scap de aceste scame suparatoare care imi tot apar in campul vizual. :(\r\nMa puteti ajuta? Ce as putea avea,e oare conjunctivita?Ce fel de conjunctivita e? Imi puteti prescrie un tratament ca sa-mi treaca?\r\nAstept un raspuns din partea dvs.\r\n\r\nCu stima,Iuliana
22 Martie 2013, 08:01:26 Scor: -1 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna dimineata Iuliana, iti recomand un consult oftalmologic. In urma acestuia se poate afla exct problema si solutia :-)
22 Martie 2013, 09:00:55 Scor: -2 Aproba Dezaproba
gabriel
d-le dr.Filip ,am 17 ani si vad si eu acele musculite despre care vorbiti...la inceput vedeam la ochiul stang iar cu timpu mi.a aparut si l celalant ochi. Credeti ca este cazul sa imi fac griji? Este ceva grav? Sau trebuie sa ma obisnuiesc cu ele?
10 Mai 2013, 09:13:24 Scor: 3 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua Gabriel, In principiu aceste "musculite", tulburari ale corpului vitros sunt considerate normale, nu sunt periculoase dar sunt enervante. Totusi, recomand un consult pt siguranta.
11 Mai 2013, 13:39:36 Scor: -2 Aproba Dezaproba
chedepe
buna ziua !\r\nam facut mai multe operatii la ochiul drept pt o dezlipire de retina , dar din pacate am dat intr-un glaucom secundar si mi-am pierdut vederea la el. \r\nacum sunt in panica pt ca de vreo 2/3 zile vad scanteieri cand misc brusc ochiul stang. sa fie acesta un semn de problema la retina? mentionez ca am miopie -7,5 OS iar la OD (avusesem) -11 si nu am avut lovituri puternice sau efort considerabil, diabet , etc care sa declanseze dezlipirea retinei.\r\nv-as ruga sa-mi transmiteti opinia dumneavoastra , eventual sa-mi spuneti daca pot lua cosopt si lumigan si pt ochiul stang in caz ca este de la tensiune mare . \r\nva salut cu consideratie !
28 Iunie 2013, 09:00:39 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna seara Chedepe, miopii au risc de a face dezlipire de retina chiar spontan, fara o cauza cunoscuta. Va pot sfatui corect numai in urma unui consult. Picaturile pe care le puneti sunt pt glaucom, deci nu se recomanda decat pentru tratamentul acestei boli. Pentru programare gasiti detalii pe www.amaoptimex.ro
02 Iulie 2013, 23:17:18 Scor: -1 Aproba Dezaproba
Sorin
Buna ziua fl. Filip,\r\nAm si eu niste miodezopsii la ochiul stang (vad niste firisoare mici cand prinvesc spre cer), dar si la ochiul drept. In plus, la ochiul drept am si un mic punct negru, ce-i drept nu e in campul meu vizual, dar e deranjant uneori.\r\nVreau sa va intreb, odata cu inaintarea in varsta acestea pot disparea, sau se pot inmulti?\r\n\r\nAm fost la un 2 controale oftalmologice la clinici private si la ambele mi s-a spus sa le ignor, ca in rest vedea e absolut buna (mi s-a facut fund de ochi, examinare cu tonometrul, camp vizual, etc). \r\nEu imi petrec mult timp in fata calculatorului, mai ales la munca, seara imi simt ochii obositi. Totusi, daca prin absurd acestea se inmultesc, ce as putea face? Trebuie recurs la vitrectomie? Am inteles ca are riscuri mari si se poate ajunge pana la orbire. \r\nMultumesc.
13 Septembrie 2013, 14:22:56 Scor: 1 Aproba Dezaproba
Laura
Buna ziua,\r\nAm fost si eu diagnosticata cu miodezopsii la ambii ochi, de vreo luna de zile. Pana atunci nu le-am remarcat, insa brusc au inceput sa se inmulteasca, acum fiind ca o panza fina pe ambii ochi, in special dreptul. Mi se pare ca nu mai contenesc sa se extinda si mai mult, deja daca ma uit printre gene, este o aglomerare de cerculete perfecte de diferite dimensiuni, unele mai aproape, altele mai departe, insa unul langa celalalt. Pana unde poate evolua situatia? Mi s-a spus la 2 controale ca intradevar se vad bine definite acele aglomerari de colagen, dar cerculetele care incetoseaza orice imagine sau sursa de lumina peste care cad ca o perdea, astea nu cred ca le-au vazut. Se poate ajunge ca tot lichidul vitrean sa fie compus numai din cerculete, liniute si panze? Acum iau Vitreoclar de 2 saptamani, insa nu e mai bine. Cum se poate stopa inmultirea acestor formatiuni? Va multumesc!
06 Octombrie 2013, 16:40:30 Scor: -1 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua Laura, va recomand un consult la noi in clinica. Detalii pt programare gasiti la www.amaoptimex.ro
20 Octombrie 2013, 12:55:15 Scor: -1 Aproba Dezaproba
adina oana
Buna ziua!Sunt insarcinata in 29 sapt si mi s-a intamplat si mie sa vad musculite care zboara prin fata ochilor timp de cateva secunde...sa ma ingrijorez?nu au legatura cu tensiunea?sau cu anemia?va multumesc.
26 Octombrie 2013, 17:59:28 Scor: 1 Aproba Dezaproba
Fleaca Radu
Miodezopsia mai veche de 5 ani care nu afost insotita de o pierdere a acuitatii vizuale prezinta pericol.
15 Noiembrie 2013, 22:18:36 Scor: 0 Aproba Dezaproba
LIVIU
nu pot sa cred ca nu se poate scapa de asa ceva nici in 2013 ,de ce sa mai vii la alt consult daca pe unde mergi ti de spune ca nu ai ce sa le faci si sa te obisnuiesti cu aceste midezopsii ,auzisem ca cu laserul mai exista o varianta dar nu stiu cat de mare o fi riscul
20 Noiembrie 2013, 19:12:01 Scor: -1 Aproba Dezaproba
radu ilies
midezopsii comunitate flocoane pe facebook pentru pareri remedii etc
20 Noiembrie 2013, 19:15:19 Scor: 1 Aproba Dezaproba
radu
De 3 zile am vazut o scama in permanenta la ochiul drept. Iar in a patra zi s-au inmultit. Mentionez ca mi-au aparut dupa 3 nopti in care nu mai odihnit forte bine. Intrebarea mea este daca acestea sunt cauzate de obosela.
10 Ianuarie 2014, 09:31:19 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua, fiind intrebari si comentarii pe aceeasi tema, voi raspunde tuturor printr-o singura postare :-)\r\nMiodezopsiile sunt tulburari ale corpului vitros care de cele mai multe ori sunt nepericuloase. Exista situatii in care aceste musculite anunta aparitia unei afectiuni. De aceea se recomanda un consult oftalmologic atunci cand se schimba ceva in ceea ce este considerat vederea normala a fiecaruia. Tratamentul pt miodezopsii este destul de sarac iar la unii pacienti nu da rezultate. Exista tot felul de teorii dar nu se stie exact care este cauza aparitiei acestor tulburari, ce pot aparea la orice varsta. Spor la treaba!
12 Ianuarie 2014, 13:09:27 Scor: -1 Aproba Dezaproba
lupeanl
Daca avem aceste probleme,daca ne deranjeaza continuu iar sfatul medicului foloseste ca o frectie buna, atunci poate se impune si tratament popular sau naturist.Si acestea contin substante medicamentoase, terapii de remediu ori vindecatoare,obtinute dupa multi,multi ani .Ce parere au ,poate chinezii cu alifiile,siropurile...lor traditionale.Cred ca e cazul sa folosim tot ceea ce ne ajuta,indiferent care este sursa:stiintifica sau traditionala. La buna vedere. Emil 17.o1.2o14 12h.12"
17 Ianuarie 2014, 12:02:59 Scor: 0 Aproba Dezaproba
georgia
Buna ziua d-l dr Filip. Prezint si eu aceste miodezopsii - am miopie destul de mare ( -7 cu cilindru la ambii ochi ) si am fost recent la un consult oftalmologic si a fost totul in regula. Mi s-a spus ca aceste miodezopsii apar indeosebi la miopie ( cum este in cazul meu) insa am si probleme destul de serioase la coloana cervicala ( spondiloza cervicala + 2 mici herniute disc) . Intrebarea mea catre dvs este daca aceste miodezopsii pot aparea si de la problemele cu coloana? Pot fi o simptomatologie si in cazul problemelor cu coloana cervicala? Va multumesc anticipat pentru raspuns
04 Februarie 2014, 12:54:10 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua Georgia, Toata lumea poate sa dezvolte aceste tulburari de vitros si, intradevar miopii sunt predispusi. Nu vad o legatura cu problemele de coloana.
04 Februarie 2014, 15:48:19 Scor: 0 Aproba Dezaproba
titiriga denisa
Buna ziua domnule doctor , am o problema , in urma unei perioade foarte stresante am capatat aceasta tulburare de vedere, imi este foarte greu sa descriu cum vad , ca si cum as privii la un televizor cu purici ,un fel de agitatie de vedere ,cand ma uit la cer sau pe o portiune alba vad sute de puncticele mici si incolore care zboara haotic prin ochi ,am aceasta tulburare de 6 luni si nu a disparut niciodata.Am fost la mai multi oftalmologi si am primit raspunsuri precum nu ai nimic inafara de o miopie medie , un singur medic mi-a spus ca este vorba de o tulburare de vitros , dar nu sunt 100 % sigura deoarece punctuletele aste sunt precum o intepatura de ac si sunt pe toata vederea ,se misca haotic , ce parere aveti?nu exista un aparat care sa confirme daca este vorba despre tulburare de vitros?sau ce alte controale sau analize ati recomanda?
18 Februarie 2014, 16:41:18 Scor: 3 Aproba Dezaproba
victor
Buna ziua As dori sa intreb daca aceasta afectiune poate sa genereze pete in campul vizual? De cateva zile vad o pata semi-circulara in partea stanga a ochiului. O vad cand deschid ochii, sau in timpul zilei, cand ma misc sau cand citesc. Daca ma uit in spre partea opusa locului ei ea se mareste in lungime, dar cu cat ma uit mai inspre ea cu atat se face mai mica si in cele din urma dispare. Insa imi ramane pe ochi, pe langa pata, (pe jumatatea stanga) ca o ceata, neclaritate, ca ceva ce ma jeneaza. Cateodata am senzatia ca ceva imi apasa ochiul. Pata ramane pe loc, doar ca isi mareste volumul spre dreapta, ea fiind pe marginea stanga. Cateodata marginea petei este luminoasa, ca o fulgerare atunci cand clipesc sau imi schimb privirea.. M-am dus la oftalmolog si mi-a spus ca sunt tulburari vitreene, dar eu nu sunt impacat cu diagnosticul. Am miopie de mic, cunosc foarte bine scamele, punctele, musculitele, etc, iar acum ma ingrijoreaza faptul ca nu am vazut niciodata pana acum aceasta pata pe ochi. Aproape ca nu ma pot descurca cu privitul la distanta, Vreau sa va intreb daca aceasta afectiune poate genera astfel de pete.
22 Februarie 2014, 16:23:23 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua Denisa, aceste fenomene pot aparea in cadrul unor perioade grele. Nu trebuie sa semnalizeze cava grav. Totusi va recomand un consult oftalmologic. Pt. programare gasiti detalii la www.amaoptimex.ro
23 Februarie 2014, 16:28:47 Scor: -1 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua Victor, miodezopsiile pot sa se manifeste ca niste pete in campul vizual. Pentru a afla exact despre ce este vorba va recomand un consult oftalmologic. Pt. programare gasiti detalii la www.amaoptimex.ro
23 Februarie 2014, 16:30:32 Scor: -2 Aproba Dezaproba
dorina
Buna ziua.In urma cu 8 luni am facut o operatie de cataracta la ambii ochi cu implat de cristalin trifocal. Acum de aproximativ o saptamina am inceput sa vad niste puncte, scame usor luminoase si miscatoare la ochiul drept. Ce poate fi si cum sa procedez. Va multumesc.
21 Mai 2014, 11:19:47 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua Dorina, va recomand un consult oftalmologic in clinica noastra. Nu ma gandesc la ceva rau :-) Detalii la: www.amaoptimex.ro
21 Mai 2014, 11:51:23 Scor: -1 Aproba Dezaproba
danezu
daca mergi in italia ,belgia sau america poti scapa de ele ,sau sa le reduci daca ai multe prin terapia cu noul laser yag de la exel , iti vaporizeaza cu niste bule de gaz aceste midezopsii cautati pe net pe dr carlo orione din italia ,sau expertul american scott geller ,speram ca in viitor sa se faca si la noi ,doamne ajuta
01 August 2014, 06:53:16 Scor: 0 Aproba Dezaproba
alex
Buna ziua domnu doctor sunt diacnosticat cu tulburari vitreene de 1 an in ultimile 3 luni sau inmultit flocoanele foarte mult ce pot face va multumesc astept raspuns
07 Septembrie 2014, 13:51:21 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna seara Alex, in primil rand este nevoie de consult.
07 Septembrie 2014, 19:07:32 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna seara Alex, in primil rand este nevoie de consult.
07 Septembrie 2014, 19:08:53 Scor: -2 Aproba Dezaproba
Geany
Buna ziua aceste miodezopsi la mine cind au aparut le vedeam in cimpul vizual ca pe niste lini subtiri,virgulite la ochiul sting cu timpul au aparut si la dreptul de vrun an de zile siau schimbat forma acum le percep ca pe niste pete sau ceva de genu ,norisori gri mentionez ca am si miopie forte la toti medici la care am fost au spus sa nu imi fac griji dumneavoastrace parere aveti se poate interveni cchirurgical. Cu mult respect pentru dumneavoastra astept raspuns .
09 Septembrie 2014, 15:02:34 Scor: 1 Aproba Dezaproba
ionut
Buna ziua in urma operatiei de cataracta cu implant de cristalin vederea mea a devenit mai neclara ca inainte de operatie.Am fost la un control oftalmologic,nu la medicul care ma operat si mia spus ca am descentrare de cristalin ce se face in asemenea situatie si din ce cauza sa produs aceasta descentrare din prima zi ! Cu mult respect astept raspuns!
08 Octombrie 2014, 13:36:58 Scor: -1 Aproba Dezaproba
mihaela
nu va suparati,dupa capsulotomie se mai poate face inlocuire de cristalin?multumesc anticipat pt.raspuns
17 Octombrie 2014, 18:49:15 Scor: 0 Aproba Dezaproba
rectorul
problema mare cu aceste midezopsii ,iar toti care posteaza au facut controale si li se spune ca trebuie sa se obisnuiasca cu ele ,dar ce te faci cand ele se inmultesc f mult ? intrebarea mea este de ce in america ,italia sau belgia se poate scapa s-au ameliora problema asta cu noul laser yag ultra q iesit in 2013 de la exel care iti vaporizeaza acele fibre ,am vb cu pacienti multumiti care au facut aceasta terapie .sa speram ca se va face si la noi aceasta tehnica
08 Noiembrie 2014, 22:02:55 Scor: 1 Aproba Dezaproba
iuia
dl doctor aceaste flocoane blestemate si depresive le dezvolta multe persoane si chiar pers tinere , avem conturi pe site-uri de socializare din intreaga lume cu pers ce sufera de asa ceva ,si pers care au scapat de asa ceva ,doar ca in exterior sunt tehnici care te poate scapa cat de cat de aceasta suferinta ,la noi de ce nu exista asa ceva ?
12 Noiembrie 2014, 22:32:39 Scor: 0 Aproba Dezaproba
armando
problema este ca dr nostri sunt depasiti de situatia asta ,iti spun sa te obisnuiesti cu boala si nu isi dau seama cata suferinta provoca aceasta patologie multi intra in depresie s-au se sinucid daca se agraveaza si abia mai vezi ,si doctorii spun sa te obisnuiesti cu situatia ,poate in viitor se va gasi si la noi cineva sa invete tehnicile cu laser ptr floters si sa salveze multe suflete
13 Noiembrie 2014, 22:21:07 Scor: -1 Aproba Dezaproba
iordan
Are dreptate acesti oameni ,un medic care se respecta ar trebui sa incerce sa rezolve problema acesta delicata daca in occident are rezolvare de ce nu si la noi in tara nu ca va laudati ca aveti aparatura medicala ca in occident asteptam raspuns sper sa nu va fi suparat comentariul meu .
15 Noiembrie 2014, 22:36:54 Scor: 0 Aproba Dezaproba
hagi
pentru oftalmol din romania ,mergeti afara sa luati lectii ca sunteti varza ,cumnatul meu a reusit sa scape de flocoane cu laserul in america si a platit multi bani doar ca un american banii astia ii castiga intr-o luna sau doua iar un roman nici nu gaseste macar o clinica in toata tara sa faca asa ceva cu toate ca e scump
19 Noiembrie 2014, 22:36:08 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Gabriela
Buna,am si eu aceasta problema cu musculite zburatoare la ochiiul stang de aproape 2 ani insa au fost cateva luni in care au disparut vreau sa.mi spuneti daca pot fii si alte cauze depresie sau anemie eu ma lupt cu asemenea probleme de ceva timp ?
25 Noiembrie 2014, 19:42:56 Scor: 1 Aproba Dezaproba
mircea
esti prima care aud ca ia trecut si au reaparut din nou de regula de ele nu mai scapi chiar se inmultesc pe facebook la midezopsii comunitate flicoane afli parerea la toti care sufera de asta si nu pot scapa iar cauzele ar fi multe din cate ne-au zis si oftalmologii la care am fost dar nu se stie daca si de la depresii sau anemii
27 Noiembrie 2014, 15:25:48 Scor: 1 Aproba Dezaproba
neicu simona
Buna seara.. copilul meu cu varsta de 1 an 10 luni i au aparut niste pete gri in ochii, la inceput adica pe la varsta de 9 luni am observat una dupa care sau inmultit.. am fost la conrtol unde a spus ca, copilul nu are nimic sunt niste pigmenti care ii avem cu totii, acum depinde daca ies sau nu ies la suprafata.. si sunt chemata la control cu bebele din 6 in 6 luni nu are voie sa fie expus la soare adica cu ochii in soare..sunt speriata sa nu fie mult mai grav!!!! Multumesc !!!
07 Decembrie 2014, 00:03:32 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua Nicoleta, nu este grav dar nu exista solutie :-( Interdictia pentru soare cred ca este exagerata. Va recomand un consult in Clinica Ama Optimex la dr. Carmen Dragne. Detalii la www.amaoptimex.ro
07 Decembrie 2014, 15:59:36 Scor: 0 Aproba Dezaproba
andrei
ajutor mi s-au umplut ochii cu pete negre si puncte si vad in ceata din cauza lor abia mai vad si mi sa spus ca am aglomerari f grave in vitros si nu imi poate face nimic medicul la care am fost ,dl doctor dvs aveti vreo solutie sa scap de calvarul asta ? multumesc
28 Decembrie 2014, 20:58:58 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua Andrei, Iti recomand un consult la oricare dintre medicii din clinica noastra. Detalii pt programare la www.amaoptimex.ro
05 Ianuarie 2015, 10:58:01 Scor: 0 Aproba Dezaproba
anesti
Buna ziua,am facut in urma cu 2luni un cotrol oftalmologic pt ca vedeam f multe puncte negre,musculite...m/i sa spus ca am atrofie nerv optic,metamorfopsie si astigmatism miopic;urmez tratament cu bilobil,ocuvit,maxiven si picaturi trium pt o perioada de 6luni,dar vad ca in loc sa se amelioreze punctele negre se vad din ce in ce mai multe ,ba kiar impaianjanit si ma deranjeaza f mult,exista alt remediu?Ce pot face?Multumesc mult
25 Ianuarie 2015, 14:05:54 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna Anesti, Fiind implicat si nervul optic nu ma pot pronunta fara consult :-(
25 Ianuarie 2015, 15:54:30 Scor: 0 Aproba Dezaproba
anciu
dl docctor daca o multime de lume sufera de midezopsii si nu se poate trata in tara de ce mai chemati lumea la consult ,ca sa plateasca degeaba alta consultatie dupa ce au mai platit si altele la alti medici ?
27 Ianuarie 2015, 13:07:09 Scor: 1 Aproba Dezaproba
Mizuka
Buna ziua, am inteles cum sunt cu aceste musculite si cum trebuie sa le acceptam dar intrebarea mea ar fi, cat de tare afecteaza sportul, efortul fizic intens in continuare dupa aparitia lor, se pot inmulti din cauza efortului?
03 Februarie 2015, 12:23:18 Scor: 0 Aproba Dezaproba
rica
Se vor inmulti datorita cauzei nedescoperite ,nu din cauza sportului
06 Februarie 2015, 14:32:09 Scor: 1 Aproba Dezaproba
Winstar
UN POTENȚIAL REMEDIU NATURIST PENTRU MIODEZOPSII . Aș vrea să va impărtăsesc experienta mea in legatura cu enervantele miodezopsii . Am 28 de ani ,si in urma cu vreo 10 ani (prin 2005 ) mi-a apărut la ochiu stâng un punct negru minuscul . Nu știam exact ce este și l-am ignorat crezând că nu este decât o particulă de praf ... In ultimii 2 ani ,pe fondul unui consum exagerat de cafea și un program dedezechilibrat de exercitii fizice (bodybuilding) , am observat că nu mai aveam doar un punct minuscul ,ci mai multe ,insotite de niste firisoare negre , si prezente in ambii ochii . Evident , am incercat medicamentele recomandate de oftalmologi in acest caz ; Vitreoclar , Vitreoxigen , ceai de afine , vitamine pentru imbunatatirea vederii , fără să obtin niste rezultate considerabile . După aceasta experienta , m-am orientat catre medicina alternativa , si am descoperit un articol ,pe un site, despre leacuri propuse de medicina chineza pentru aceasta problema . In articol era precizat ,ca potentiala cauza a miodezopsiilor , congestionarea (acumularea de toxine) ficatului si a rinichilor , și ar trebui sa tratez aceasta cauza , iar cel mai probabil miodezopsiile vor dispărea in timp ( nu va asteptati la un remediu cu actiune instantanee ) . Ca tratament , erau enumerate o lista cu diverse plante , si extractele lor sub diverse forme ( ceai , sirop ,pastile ) , printre care si PĂPĂDIA . Negasind celelalte plante in orasul meu , am decis sa folosesc ceaiul de păpădie pe o perioadă de mai multe luni ( cât am considerat că este necesar să-mi dispară miodezopsiile) , câte un litru pe zi , consumat in \'\'trei reprize\'\' , intre mese , dimineata , la prânz si seara . După vreo trei luni , rezultatele sunt foarte promitatoare , miodezopsiile având tendința să se micșoreze considerabil , devenint din ce in ce mai transparente . Voi continua acest tratament cel putin 6 luni , poate dispar complet . Recomant totusi sa fiti atenti la alimentatie , și consumati afine (sau extracte din afine) si vitamine care imbunatatesc vederea ( A , C , D , D , Omega 3 ... etc) in timpul curei cu ceai de PĂPĂDIE . SPER CĂ V-AM FOST DE AJUTOR . SUCCES !!!
25 Aprilie 2015, 18:27:16 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna seara Winstar, in momentul in care apar aceste miodezopsii, este nevoie de un consult oftalmologic pt a exclude afectiuni importante. Tratamentul nu ajuta intotdeauna.
28 Aprilie 2015, 21:26:25 Scor: -1 Aproba Dezaproba
soare
buna ziua..am si eu o problema am 19 ani si de o saptamana vad "aiurea" sa zic asa nu stiu ca si cum vad umbre in ambii ochii mai ales la departare e foarte ciudat si foarte rau..imi fac griji ce poate fi..si ma lumina zile uneori ma dor ochii..ce poate fi..va rog un raspuns.o sa merg si la oftalmolog dar docamdata nu pot ajunge..
25 Mai 2015, 20:56:31 Scor: 0 Aproba Dezaproba
catalin
Buna ziua , ma numesc Catalin si de cateva luni incoace vad in campul vizual o musculita si niste scantei , pe care le vad zi de zi .\r\nAm fost la oftalmolog luna trecuta si mia spus sa iau niste picaturi de ochii , unitears timp de o luna , asa am facut.\r\nTin sa mentionez ca am si niste pete cenusii pe cornee sau retina, chestia aia alba de la ochi. \r\nEste ceva de care sa ma ingrijorez ?
24 Iunie 2015, 17:19:46 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua Catalin, nu trebuie sa te ingrijorezi. Dar iti recomand un consult la unul din medicii clinicii noastre, pt o opinie. Detalii la www.amaoptimex.ro
25 Iunie 2015, 10:12:17 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Winstar
Domnilor doctori oftalmologi , daca sa recomanzi unor pacienti sa se obisnuiasca cu o problema atat de ENERVANTA si DEPRIMANTA , este tot ce ati invatat despre miodezopsii la facultatea de medicina , atunci si eu pot fi doctor oftalmolog , fara sa am studii de specialitate , ca le pot spune acelasi lucru pacientilor cu aceasta problema , si gata , i-am \'\'rezolvat\'\' ... Daca asta este tot ce puteti face , renuntati , va rog , la profesia de doctori , si incercati o meserie mai potrivita pentru potentialul dvs. ...
15 Iulie 2015, 14:24:06 Scor: 4 Aproba Dezaproba
qinn
problema este ca suntem din ce in ce mai multi cu aceste midezopsii si la unii chiar se agraveaza f tare si nu stiti cat de chinuitor este daca ai campul vizual f aglomerat iar medicii nu stiu ce sa faca ,nu inteleg de ce in secolul 21 nu s-a gasit vre-un remediu ,vre-o solutie ptr asa ceva
28 Iulie 2015, 15:10:24 Scor: 3 Aproba Dezaproba
Andrei
Buna ziua . Numele meu este Andrei cu varsta de 29 de ani si de 3-4 ani vad un punct negru cu ochiul stang cateodata . Nu stiu cat de grav este si unde se ajunge . As dori va ro cateva informatii pana ce ajung la un dr . Va multumesc
16 August 2015, 01:46:10 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Andrei
Buna ziua . Numele meu este Andrei cu varsta de 29 de ani si de 3-4 ani vad un punct negru cu ochiul stang cateodata . Nu stiu cat de grav este si unde se ajunge . As dori va ro cateva informatii pana ce ajung la un dr . Va multumesc
16 August 2015, 01:48:44 Scor: 0 Aproba Dezaproba
marcu
Andrei sa fii fericit ca vezi doar unul eu vad zeci de puncte si liniute asa de mult s-au inmultit in 2 ani si nici un dr nu stie ce sa faca
21 August 2015, 09:34:57 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Diana
Buna ziua. De ceva timp, din cand in cand, am o probema foarte enervanta. Mi se intampla sa nu mai vad bine; vad ca si cum mi-ar bate o lumina in ochi, mi se face greata si ma doare capul (mai ales fruntea in portiunea dintre ochi). Senzatia asta dureaza o ora-2. Despre ce afectiune poate fi vorba? O sa merg la un control, dar pana ajung acolo, as vrea sa am idee la ce sa ma astept. O zi buna!
15 Septembrie 2015, 16:34:13 Scor: 1 Aproba Dezaproba
ioana
Buna ziua. Efectuării tratament laser pentru îndepărtarea floaters-urilor? Multumesc
16 Noiembrie 2015, 09:50:08 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua @ioana, nu incurajam acest tip de tratament.
17 Noiembrie 2015, 10:25:18 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Andrei
Se fraier ce sunt... Am vrut să văd ce se intâmplă dacă imi bag laserul in ochi(chiestia aia cu led verde) si acum de 3 zile in coace văd 2 puncte gri care se plimba cand clipesc , e grav?
03 Decembrie 2015, 22:46:01 Scor: 1 Aproba Dezaproba
Alina B
Buna ziua. De ceva timp mi-au apărut la ochiul stâng pe interiorul pleoapei inferioare cateva pete albicioase sub forma unor liniuțe. Uneori imi simt ochiul iritat ca și cum as avea scame in ochi. Ce ar putea sa fie? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
27 Decembrie 2015, 23:46:55 Scor: 0 Aproba Dezaproba
codrin
se pare ca doar vitrectomia ne-ar scapa de gunoaiele din ochi nu stiu daca se face si la noi ,ca alte tratamente nu exista
04 Ianuarie 2016, 18:57:02 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Simona
Si eu am foarte multe in ultimul timp, unele chiar in centrul vederii. Ce am observat este ca atunci cand renunt la cafea situatia se imbunatateste semnificativ, incep sa dispara treptat si vederea devine tot mai clara, somnul fiind mult mai bun, ochiul se umezeste mai bine. \r\nIn schimb cand consumam cafea am observat ca aveam ochi uscat cu mancarimi si acele puncte si firisoare tot mai multe. Incercati si voi fara cafea si coca-cola, e posibil sa mearga si la voi daca nu e altceva.
28 Ianuarie 2016, 18:59:26 Scor: 3 Aproba Dezaproba
Sorin
La fel si eu sufar din cauza acestor flocoane care sunt deranjante , chiar sa nu fie nici un fel de remediu impotriva lor .Am facut o gramada de controale totul este ok .Nu este nimeni dispus sa ofere vreun remediu naturist si nu pe cale chirurgicala sa scapam de FLOCOANE .Va rugam sa ne ajutati.
01 Februarie 2016, 15:21:01 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua @Andrei, in general, nu este indicat sa indreptati luminile laserelor spre ochi, pentru ca, desi nu toate sunt pericolase, unele pot fi si pot afecta vederea. Recomand consult de specialitate pentru a verifica daca a fost sau nu afectata retina.
03 Februarie 2016, 12:59:41 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua @Alina B, va recomand consult oftalmologic, poate fi o afectiune care trebuie tratata.
03 Februarie 2016, 13:00:34 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua @codrin, va recomand un consult. Acea operatie se poate face dar nu o recomand pentru “musculitele zburatoare”.
03 Februarie 2016, 13:01:28 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua @Simona, daca apar astfel de semne este recomandat consult.
03 Februarie 2016, 13:02:01 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua @Sorin, in acest moment nu incurajam tratamentele chirurgicale pentru acesta afectiune. Speram ca tehnologia sa evolueze si sa va putem oferi un tratament eficient. Va recomand un consult.
03 Februarie 2016, 13:02:43 Scor: 1 Aproba Dezaproba
vasile
Buna sears d-le doctor!aceleasi musculite le am si eu de Vreo 10 ani,dar mam obisnuit cu ele.problema e ca de vreo cateva zile miau aparut luminite stralucitoare atunci cand ma uit la ceva deschis la culoare,mai ales la cer.oare e ceva grav,o sa dispara?
15 Februarie 2016, 19:22:06 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua @vasile, va recomand consult.
17 Februarie 2016, 08:13:12 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Mihaela
BUna ziua\r\nnumele meu este Istrate Mihaela si acum 3 saptamani am fost diagnosticata cu uveita anterioara ochi stang...ca simptome aveam ochi rosu + ceata...sunt sub tratament cu maxidex, tobradex si indocolyre pic 3/zi...azi dimineata pentru prima data am inceput sa vad aceste puncte negre dansante si nu au disparut...mentionez ca miercuri am programare la consult sa vedem cum evoloeaza uveita...intrebarea mea este sa astept pana miercuri sau sa ma duc urgent la medic din cauza acestor puncte negre ?\r\n\r\nva multumesc
29 Februarie 2016, 13:36:44 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua @Mihaela, este nevoie urgent de consult.
02 Martie 2016, 11:26:07 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Istrate Mihaela
Va multumesc pentru raspuns am fost azi dimineata si acum diagnosticul este iridociclita cu procese inflamatorii vitrene, si in legatura cu aceste puncte negre mi-a spus ca exact acest lucru trebuia sa se intample in uveita pe care o am...acum cautam sursa infectiei care poate fi reumatologica...intrebarea mea este daca punctele negre sunt din cauza si simptom normal in uveita si ca cauza acestei inflamatii poate de fi reumatismala ? Va multumesc Cu respect Mihaela Istrate
02 Martie 2016, 13:34:54 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Roxana maria
Buna ziua de cv timp ma confrunt si eu cu musculite in ochi mai ales la lumina,in ochiul drept mai multe si in stang doar una mai putine...am fost la un oftalolog in germania,dar mi sa spus ca nu am nimic,dar nu mia facut in fundu ochiul sa vada retina....vroiam sa stiu daca astept cateva luni pana ce vin in romania sa imi fac un control este grav se agraveaza...vederea e bine doar ca la lumina vad musculite...va multumesc
10 Martie 2016, 15:57:23 Scor: 0 Aproba Dezaproba
relu
daca nu ti-a facut fundul de ochi nu prea are cum sa vada ce-i pe acolo si mai ales daca retina e afectata ca ptr musculite oricum nu avea ce sa iti faca ,iar doctorii nostri cand e vorba de miodezopsii cam intra in ceata
15 Martie 2016, 20:09:04 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Roxana maria
Eu asa zic ca nu mia facut fundul de ochi,mi sa pus in ochi picaturi care ma ustura ffff tare si se uita cu tot felul de aparate dar nu cred ca e fundul de ochi.....doar a zis ca totul este in regula si mia dat niste picaturi de pus in ochiul drept pt ca in asta vad multe umbre.....si sunt fixata pe chestia asta mereu am in cap ca vad musculite negre in ochi...:(
16 Martie 2016, 20:43:10 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Maria
Bună ziua,domnule doctor. Într-O noapte în luna octombrie 2015 m-am trezit din pat cu un vertij în cap îngrozitor care a durat aproximativ o săptămână. Nu puteam sa îmi controlez corpul, era cumplit. La doctor mi s-a spus ca este de la urechea interna,sindrom vertiginos,etc. Problema este ca dîn acea noapte au început sa mă deranjeze ochii îngrozitor. Dureri oculare, sclera are niște cercuri galbene, ochii injectați, uneori nu văd bine cu stângul, alteori cu dreptul. Uneori privire încețoșata. Amețelile cerebrale au tot apărut, dispărut. Cert este ca mă afectează emoțional. Am fost la 5 oftalmologi, 2 neurologi, 2 orl-isti. Peste tot-nimic. Nu sufăr de ipohondrie și nu îmi închipui lucruri. Va rog dacă se poate sa mă ajutați. Am 29 de ani, nu sufăr de nimic în afară de tiroidita hashimoto care pare ca e în parametri. Astept raspunsul dvs. Mulțumesc
19 Martie 2016, 22:59:19 Scor: 0 Aproba Dezaproba
mariana
Buna ziua. De cateva zile imi apar musculite la coada ochiului stang si din cand fulgere de lumina. Sunt f. speriata deoarece am diabet si mi-e teama de neuropatii, desi iau thiogama. Ce sfat imi puteti da ?
22 Martie 2016, 15:11:36 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua @Istrate Mihaela, medicul oftalmolog care va trateaza va poate raspunde corect la intrebari. Uveita poate avea cauze multiple, inclusiv reumatice. Este o afectiune ce trebuie tratata cu multa seriozitate.
23 Martie 2016, 15:45:26 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua @Roxana maria, in mod normal, nu pare sa fie ceva grav. Va pot oferi o opinie corecta in urma unui consult.
23 Martie 2016, 15:46:16 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua @Maria, va recomand consult.
23 Martie 2016, 15:46:56 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua @mariana, va recomand consult.
23 Martie 2016, 15:47:31 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Damian
Buna seara ! Am 15 ani si am o întrebare .Vad aceste musculite zburătoare , ce consult de specialitate as putea face? Spre exemplu ecografia oculara este buna pentru a detecta dezlipirea de retina?
23 Martie 2016, 21:04:34 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Gabriel
Buna ziua , am varsta de 19 ani si in urma cu o saptamana am avut efectuata o operatie de dezlipire de retina diagnostic : DEZLIPIRE DE RETINE REGMATOGENA OPERATA OD,implant de ulei siliconic ,dupa 5 zile de la operatie au inceput iarasi sa imi apara asa zisele musculite si o dunga asemanatoare a unui fulger ..aceste simptome sunt normale ? vreau un sfat sau o lamurire , daca ma puteti ajuta , va rog.
09 Iunie 2016, 10:10:58 Scor: 0 Aproba Dezaproba
tudor
La mine sa accentuat foarte mult din 2013de cind le am aceste tulburari vitreene oare cat vor mai progresa domnul doctor astept raspunsas multumesc !EE
21 August 2016, 18:52:13 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua @Damian, va recomand consult oftalmologic, in cadrul acestuia medicul specialist oftalmolog va decide daca este nevoie sa faceti si alte investigatii si ce tip. Multa sanatate!
24 August 2016, 11:14:20 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua @Gabriel, va recomand sa contactati de urgenta medicul care v-a operat.
24 August 2016, 11:15:15 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua @tudor, va pot raspunde corect in urmai unui consult. In principiu aceste musculite nu dispar niciodata.
24 August 2016, 11:16:11 Scor: 0 Aproba Dezaproba
mimi
Buna ziua, \\r\\nDin luna martie mi-au aparut miodezopsii (musculite) la ochiul drept. Am mers la dr. oftamolog, mi-a facut ecografie si alte investigatii la ochiul drept, mi-a dat tratament Machu Shield timp de 3 luni. Am luat acest medicament aproape timp de 4 luni , nu am remarcat nici o schimbare, urmeaza sa merg la consult in septembrie. Ce recomandati dvs. , ca parere aveti despre medicament (este nou aparut in Romania, fabricat in Marea Britanie). La ochiul drept am miopie de -10. Ce ar trebui sa mai fac?
28 August 2016, 17:52:18 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Buna ziua @mimi, miopii sunt predispusi unor astfel de fenomene. Fiind vorba despre miopie mare, este bine ca la aparitia miodezopsiilor ati fost la medic. Va recomand un consult si dupa va pot sfatui corect
30 August 2016, 08:14:43 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Alexandru
Buna ziua. Am 23 de ani si am destul de multe miodezopsii la ochiu drept si cateva la ochiul stang. Cand eram copil, pe la 10-11 ani am avut doar una, iar in timp treptat , usor usot, lent numarul lor a mai crescut. De-a lungul anilor am mai consultat un medic oftalmolog si de fiecare data mi-a spus sa nu imi fac griji cu ele, sa le ignor. Insa de la un timp m-a pus pe ganduri rau situatia si m-am decomentat mai bine despre ele. Pe internet am gasdit variante ca ar fi inceput de glaucom sau dezlipire de retina (ar fi una dintre simptome), sunt foarte ingrijorat si paranoic, o sa mai am nevoie de un consult , imi este frica aceste puncte si scame sa nu imi duca la pierderea vederii. Credeti ca poate fi vorba de glaucom sau dezlipire de retina ?
02 Septembrie 2016, 17:50:20 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Bună ziua @Alexandru, în mod normal aceste musculițe zburătoare nu reprezintă motive de îngrijorare, dar vă recomand consult, doar pentru a fi siguri. Dacă doriți să veniți la Ama Optimex, puteți face programare la 021.211.16.22 sau online aici http://www.amaoptimex.ro/contact/detalii-programare/#programare. Multă sănătate!
06 Septembrie 2016, 08:28:14 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Ana Maria
Buna seara ... din pacate am aceasi problema de vedere la fel ca ceilalti 10000 de oameni care vad aceste musculite numite"floconae" si din pacate in 2016 nu sa gasit nici un remediu pentru tratarea acestor floacoane,oare dece?! Nu se poate asa ceva..Ne este greu sa avem in campul vizual zi de zi aceste flocoane in ochii... Nu ai cum sa te obijnuesti cu ele ! Trebuie sa se gaseasca o solutie ... un tratament pentru asa ceva.... Oare nu ne va ajuta nimeni cu aceasta problema?! Va multumesc
11 Octombrie 2016, 20:31:20 Scor: 1 Aproba Dezaproba
Catalin
Bună seara dl dr ,am și eu o problema cu baietelu meu de 6 anii,sa născut cu retina restransa la ochiu stâng, iar de 3 zile cu dreptu îmi zice ca vede în ceata ,intunecat,pucte negre,culori,pe tot parcursul anilor ținea diferite obiecte aproape de ochîi, sint disperat, va rog din toată inima sa ma sfătuiți cum e mai bine ,sau dacă puteți face ceva la clinica dvs, va mulțumesc
14 Aprilie 2017, 22:00:02 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Iulia
Bună ziua.Am si eu probleme asemănătoare,de aproape trei ani vad niste puncte negre si scame odată cu mișcarea globului ocular,in ultimul timp s-au ,,înmulțit " vă rog mult un sfat,vă mulțumesc.
07 August 2017, 12:44:28 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Bună ziua @Ana Maria, din păcate, în acest moment, nu există tratament care să funcționeze la toată lumea. Sperăm și noi că evoluția tehnologiei și tratamentele moderne vor rezolva și această problemă în viitor. Vă recomand consult pentru un diagnostic corect. Multă sănătate!
09 August 2017, 06:07:12 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Bună ziua @Catalin, Acum am văzut mesajul dumneavoastră, în cazul în care între timp nu s-a rezolvat, la Ama Optimex vă recomand consult la colega mea dr. Carmen Dragne, medicul specialist pentru copii al clinicii. În urma consultului, vă va putea oferi o recomandare medicală corectă. Multă sănătate!
09 August 2017, 06:07:47 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Bună ziua @Iulia, vă recomand consult, în urma acestuia medicul care vă consultă vă va putea oferi o opinie medicală corectă. Multă sănătate!
09 August 2017, 06:08:50 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Denisa
Bună seara domnu doctor .... De ceva timp văd aceste musculițe care se tot mișcă nu mă deranjează faptul tare .. ce mă îngrijorează este faptul ca câteodată rar văd o pata albastra transparenta alteori văd o pata albastra netransparenta.... ce credeți ca ar fi ? Și am suferit și de o tulburare anxioasa ..
17 Martie 2018, 17:07:28 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Denisa
Am uitat sa subliniez ca atunci când clipesc dispare
17 Martie 2018, 17:20:10 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Eliza mihaela
Buna ziua! Am avut o operatie de chist sebaceu pe scalp si dupa interventie vedeam aceste musculite. Multe. Aveti idee de ce??
03 Mai 2018, 12:03:50 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Mai 2018

Congresului SRATI 2018, Sinaia Congresului SRATI 2018, Sinaia

09 Mai 2018

In Prahova