47
None

PRESBYOND – Tratamentul laser pentru prezbiopie

Odată cu trecerea timpul, ochiul îmbătrânește, la fel ca întregul organism, și apare prezbiopia, care în termeni cunoscuți se traduce prin nevoia de a îndepărta obiectele pentru a clarifica imaginea.

Ochelarii de citit sunt cea mai la îndemână soluție, însă persoanele de 40+ ani vor să își păstreze pentru cât mai mult timp stilul de viață activ, iar acești ochelari pot incomoda anumite activități. În plus, așa cum este cultura la noi, sunt considerați și ca un prim semn al bătrâneții, lucru discutabil la nivel de percepție, dar adevărat din punct de vedere medical, căci cauza apariției o constituie tocmai pierderea puterii de acomodație a cristalinului, cauzată de îmbătrânirea acestuia.
Astfel, mă bucur să pot oferi acestor persoane un tratament laser personalizat care îi scapă de ochelarii de citit. Este o intervenție laser și ca toate intervențiile cu laser este minim invazivă și cu recuperare rapidă.
Procedura se numește PRESBYOND și a fost pentru prima dată efectuată la noi în țară în clinica Ama Optimex, în 2019.
PRESBYOND se face la amândoi ochii, iar dioptriile sunt prelucrate în așa fel încât ochii vor vedea împreună la distanță, intermediar și citit.
Procedura se realizează cu două tipuri de laser, ultima generație a femtolaserului Zeiss, VisuMax 800, cu ajutorul căruia decupăm capacul corneean în aproximativ 5 secunde și cu laserul excimer MEL 90 cu ajutorul căruia remodelăm corneea. Protocolul operator este același ca la tehnica FemtoLASIK, efectuată de peste 30 de ani în toată lumea.
Anestezia se realizează cu picături, nu doare, după câteva minute deja pacientul începe să poată să citească, apoi pleacă acasă imediat după operație, văzând puțin în ceață. Imediat după operație, vederea începe să se stabilizeze și se îmbunătățește pe măsură ce trec minutele, orele, zilele.
În perioada imediat următoare, în timpul procesului de vindecare, sistemul vizual se recalibrează rapid și este absolut normal să existe fluctuații de vedere. Creierul învață să compună imaginile obținute, iar procesul se numește neuroadaptare și poate dura în unele cazuri mai multe luni. Procesul este resimțit diferit de la o persoană la alta în funcție tipul de dioptrie, percepție, vindecare, ocupație, tipurile de activități desfășurate. Însă în tot acest timp, pacientul duce o viață normală și se bucură să vadă bine fără ochelari. Există  situații particulare, mai ales în cazul unor meserii cu specific, în care unele persoane pot avea nevoie de o pereche de ochelari și după tratamentul prezbiopiei.

Mai multe informații despre prezbiopie și PRESBYOND sunt disponibile și pe site-ul de informare al clinicii Ama Optimex: www.scapadeochelari.ro.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha