30
None

Despre sacrificiu

„Tratamentul de inimă îl luați zilnic?”
„Nu dom’ doctor... eu sunt de la țară. Mă tratez cu aer de munte”
„Dar pentru durerile de cap ați fost la medic?”
„Nu”
„De ce?”
„Dom’ doctor, că să fiu sincer cu dumneavoastră...m-am sacrificat pentru familie, n-am prea mers la doctor. Decât să fiu o povară pentru ei, mai bine mor, când mi-o veni sorocul”


Niciodată în viața mea nu mi-a fost dat să aud vorbe mai greșite și din păcate sunt conștient că felul acesta de a gândi este întâlnit frecvent, în special în rândul oamenilor care au avut în general experiențe sumbre cu medicii sau cu medicina. Mai mult, este un mod de a trăi al celor cărora nu le este teamă de o moarte demnă.
Din păcate, în ziua de astăzi, moartea nu mai vine ca odinioară, repede. Astăzi, moartea vine în spital, pentru că familia sună la 112 când celui drag îi este prea rău să mai poată refuza ajutorul. Iar odată ajunși la spital, poate prea târziu pentru a fi salvat, se ajunge la intervenții dramatice, mai degrabă paliative, cu conștiința unui deces iminent: intubație, sonde, catetere, branule, antibiotice, durere, multă durere. În fond, uneori atât poate medicina actuală.
De multe ori, moartea nici măcar nu vine. Ne lasă infirmi, invalizi, obligându-i pe cei dragi să renunțe la viața lor ca să ne îngrijească pe noi, bolnavi, într-un pat de muribunzi, ștergându-ne transpirația și urina, vorbindu-ne ca unor fantome și îngrijindu-ne atât cât se pricep.
Sacrificiul nu e moartea sau boala. Sacrificiul este prevenția. Dacă vreți cu adevărat să vă sacrificați pentru cei din familia dumneavoastră, mergeți la medic și investigați-vă: analize de rutină, screening mamar, endoscopie, tușeu rectal, screening pentru cancerul de col, ecografii, sau investigații încă de la primele simptome. Găsiți boli și tratați-le corect. Sacrificați-vă cu adevărat și fiți sănătoși! Salvați-vă pe dumneavoastră și pe cei dragi de la o viață de chin și tristețe, căci nimic nu e mai greu pentru cei de lângă noi decât să își vadă membrii familiei bolnavi și neputincioși ani de-a rândul.
Sursa:
https://doctorciobotaru.ro/

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha