None

Dieta de detoxifiere

      Să trăieşti într-un mediu poluat, respirând un aer la fel de poluat, să mănânci alimente contaminate cu pesticide şi hormoni şi, în acelaşi timp, să fii sănătos, nu se poate.  Aceasta este concluzia la care ajungem de fiecare dată când ne gândim mai serios la modul nostru de viaţă şi la adoptarea unei diete de detoxifiere, mai ales înaintea Sărbătorilor Pascale

     Pierderea unor kilograme inestetice, ameliorarea celulitei, eliminarea senzaţiei de balonare şi îmbunătăţirea aspectului pielii sunt doar câteva beneficii pe care le aduce acest program de detoxifiere. Susţinătorii acestei diete spun că organismul nostru este expus unei absorbţii continue de toxine, care provin din: poluare, fum de ţigară, pesticide, aditivi alimentari, alcool, cofeină sau alimentaţie necorespunzătoare. Pe măsură ce aceste toxine se depun în rezerve, apar o serie de probleme de sănătate, cum ar fi: supraponderalitate, celulită, migrene, oboseală, balonare, imunitate scăzută, apetit sexual scăzut, infertilitate, chisturi ovariene, alergii, depresie, constipaţie, durere şi stare generală de disconfort.

     Procesul de detoxifiere ajută la eliminarea acestor substanţe nocive din organism, iar rezultatul constă în îmbunătăţirea tonusului general, în pierderea kilogramelor nedorite şi în recuperarea mai rapidă din eventualele afecţiuni existente.  Detoxifierea în sine presupune mai multe aspecte, care variază de la urmarea unei diete de reechilibrare organică până la efectuarea unor şedinţe de saună, de masaj terapeutic sau de irigare a colonului.  Aşadar, există o serie de alimente permise şi altele interzise în dieta de detoxifiere. Interzise sunt alimente cum ar fi: produsele lactate, carnea, peştele, ouăle, cofeina, sarea, zahărul şi alimentele procesate. Iată câteva grupe de alimente permise la micul dejun, la prânz şi la cină. Conform studiilor, alimentele descrise în continuare conţin substanţe fitochimice care se dovedesc a fi alegeri excelente din punct de vedere nutriţional.  Este recomandat aşadar să se consume cât mai des următoarele alimente:

Broccoli şi varză

     Isotiocianaţii din aceste legume crucifere stimulează funcţiile ficatului şi-l ajută să descompună pesticidele şi alte substanţe carcinogene. Aceste fitochimicale reduc riscul în cazul persoanelor susceptibile de cancer de colon.

Morcovi şi mango

     Alfa şi betacarotenii conţinuţi de aceste legume şi fructe portocalii joacă un rol foarte important în prevenirea cancerului, mai ales al celui de plămân, esofag şi stomac.

Citrice, mere, roşii

     Diverşii compuşi flavonoizi care se găsesc în aceste fructe şi legume joacă, de asemenea, un rol important de antioxidanţi şi luptători eficienţi împotriva cancerului.

Usturoi şi ceapă

     Această categorie de legume este bogată în alilsulfide, care ajută la scăderea tensiunii arteriale ridicate, au acţiune antibiotică şi previn unele forme de cancer al stomacului şi tractului digestiv.

Struguri roşii, căpşuni şi măceşe

     Antocianinele din pigmentul natural, care dau culoarea acestor fructe, pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, prin prevenirea formării trombilor vasculari. Antocianinele par să ajute, de asemenea, şi la oprirea dezvoltării formaţiunilor maligne.

      În afară de faptul că poate acoperi fără probleme necesităţile nutritive ale organismului, dieta de detoxifiere mai are o serie de beneficii: normalizează presiunea sângelui şi nivelul colesterolului, curăţă arterele şi aspectul dermal, dă energie şi vitalitate sexuală, digestie uşoară, memorie bună şi capacitate de concentrare crescută.

     Toate aceste beneficii obţinute în urma unui program alimentar vegetarian se explică practic prin creşterea cantităţii de vitamine şi minerale consumate; acestea ajută la întărirea sistemului imunitar, menţin oasele puternice, ajută digestia şi reduc greutatea corporală la normalitate.  Sunt aceste obiective reale şi posibile?  Absolut, încercaţi şi veţi vedea!  Aveţi doar de câştigat!  

Comentarii


Adela

Pentru detoxifiere eu am inceput sa fac o cura cu produsul Untoxin. Chiar sunt curioasa daca o sa ma ajute sa mai elimin din toxinele care s-au acumulat in timp.

May 2, 2017, 8:08 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha