59
None

Durerea lombară

     Durerile lombare sunt fie acute, fie cronice; cele cronice, la rândul lor, pot trece prin faze de acutizare.

      Cele acute sunt cauzate de staze de circulatie a sângelui, provocate de o poziţii vicioase sau de un atac de vânt rece şi/sau umed - cazul cel mai elocvent este cel în care o persoană adoarme, se încălzeşte şi transpiră, apoi se dezveleşte sau stă cu spatele expus la un curent de aer mai rece, iar apoi se trezeşte cu o durere lombară puternică, ce poate fi chiar imobilizantă.

    Lombalgiile cronice sunt însoţite de modificări ale arhitecturii anatomice locale, cele mai frecvente fiind discopatiile, şi sunt determinate de o epuizare a Suflului Vital Qi, sub aspect Yin sau Yang, de la nivelul Rinichiului energetic. Pentru a trata lombalgia, dorindu-se fie ameliorarea, fie vindecarea acesteia, după stabilirea cauzei determinante se alege tratamentul.

    În cazul atacurilor de vânt rece, metoda folosită va urmări eliminarea agentului patogen din meridiane, cel mai des folosită fiind metoda stimulării circulaţiei sangvine şi a energiei cu ajutorul ventuzelor. Puncte utilizate: VU 23, DM 3, VU 40. Dacă durerea este foarte puternică, va fi folosit punctul DM 26. Chiar şi un masaj pentru câteva minute al punctelor sus-menţionate poate ajuta.

     Lombalgia determinată de deficit de energie al rinichiului se tratează cel mai bine prin moxa aplicată la nivelul punctelor VU 23, VU 52, DM 4, R 3.

  1. dr.pichiu@gmail.com
  2. www.piqclinic.ro  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha