None

Fundaţia Bristol-Myers Squibb anuntă şase noi donaţii acordate în Europa Centrală şi de Est pentru creşterea gradului de cunoştinţe, prevenţia şi îngrijirea cancerului

     Fundaţia Bristol-Myers Squibb a anunţat  acordarea a şase donaţii noi în valoare totală de peste 900,000$. Aceste donaţii sunt destinate îmbunătăţirii cunoştinţelor despre cancer, profilaxiei si îngrijirii acestuia, prin dezvoltarea capacităţilor de îngrijire a asistentelor medicale specializate şi prin construirea unor parteneriate comunitate- asistente medicale, în Ungaria, Polonia, România şi Rusia. Aceste donaţii sunt urmarea cererii de propuneri emise în cadrul programului Bridging Cancer Care 2011, program ce vine în sprijinul eforturilor fundaţiei de a reduce decalajele din domeniul îngrijirii cancerului existente în Europa Centrala şi de Est.

     Organizaţiile care primesc aceste grant-uri sunt:

  • Fundaţia Hospice Ungaria va implica asistente medicale cu specializare generală în efortul de a încuraja populaţia de origine rromă să participe la screening-ul cancerului cervical, mamar şi de prostată si să se adreseze serviciilor de îngrijire oncologică cănd este necesar.
  • Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Dezvoltare Profesională va adapta si implementa în Romania modelul american Oncology Nurse Navigator.
  • Proiectul Speranţa Polonia va oferi cursuri comunităţii de asistente şi echipelor de îngrijire primară de sănătate, pentru a îmbunătăţi diagnosticarea precoce a cancerului la copii.
  • Societatea Romană de Cancer va oferi cursuri asistentelor medicale  despre modul cum să facă cunoscute în comunităţile lor informaţii despre profilaxia, diagnosticul precoce, ghidurile de tratament şi monitorizarea ulterioară a cancerului de stomac, de colon şi a melanomului.
  •  Universitatea din Washington va forma un parteneriat cu Universitatea Medicală de Stat Bashkir din Russia pentru a oferi cursuri asistentelor medicale despre practicile oncologiei bazate pe evidenţe.
  • Serviciile Mondiale La Crosse vor imbunătăţi cunoştintele asistentelor şi vor extinde scopul practicii medicale în clinicile de medicina generală din Rusia.

     "Asistentele medicale sunt parte integrată a sistemului de îngrijiri de sănătate şi au un potenţial ridicat pentru a influenţa semnificativ evoluţia pacientului,” a spus John Damonti, preşedinte al Fundaţiei Bristol-Myers Squibb.  “Prin cererea de propuneri din cadrul programului  Bridging Cancer Care 2011, am cautat soluţii inovatoare care să crească gradul de participare al asistentelor medicale în educarea pacientului şi să ajute la reducerea decalajelor existente în evoluţia pacienţilor cu cancer din Cehia, Ungaria, Polonia, România şi Rusia. Proiectele pe care le-am selectat vor îmbunătăţi educaţia şi cunoştinţele asistentelor medicale şi ale pacienţilor şi în cele din urmă vor creşte rolul pe care asistentele îl au în reducerea efectelor cancerului şi în controlul bolii."

Despre Cancer în Europa Centrală şi de Est

     Cancerul este a doua cauză de mortalitate în Europa şi rămăne o problemă semnificativă de sănătate. În acest moment sunt 3 milioane de cazuri noi de cancer şi 1.7 milioane de decese determinate  de cancer în această regiune1. Totuşi, ţările din Europa Centrala şi de Est au rate de incidenţă şi mortalitate mai mari decât cele 15 ţări din Uniunea Europeana2. Lipsa de educaţie a populaţiei, lipsa profilaxiei şi a eforturilor de screening, precum şi resursele limitate ale sistemelor de  sănătate sunt factori care contribuie la această diferenţă.    

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha