30
None

Importanţa acizilor grași Omega-3 pentru sănătatea și buna funcționare a organismului

Experții confirmă: un aport adecvat de DHA (acid docosahexaenoic) și EPA (acid eicosapentaenoic) joacă un rol decisiv pentru sănătatea generală, în special în timpul sarcinii și alăptării.

Grăsimi sănătoase
EPA și DHA sunt acizi grași polinesaturați cu lanț lung de atomi de carbon, aparținând grupului de grăsimi omega-3. Sursele vegetale de acizi grași omega-3 conțin în principal acid alfa-linolenic (ALA), care se transformă în DHA și EPA, acizi grași folosiți de organism. Cu toate acestea, conversia este limitată. Femeile tinere sănătoase convertesc aproximativ 15-20% din acidul alfa-linolenic ingerat din alimente în EPA și 5-10% în DHA. Formele active de EPA și DHA se găsesc în cantități semnificative mai ales în peștii marini grași, cum ar fi somonul, macroul și heringul.

Care este rolul acestor grăsimi în organism?
Aportul matern al acidului docosahexaenoic (DHA) contribuie la dezvoltarea normală a creierului și a ochilor fătului și sugarilor alăptați. Efectul benefic se obține cu un aport cotidian de 200 mg DHA în plus față de aportul zilnic recomandat pentru acizi grași omega-3 pentru adulți, adică: 250 mg DHA și EPA.
DHA contribuie și la menținerea funcției normale a creierului și a vederii la adulți. Efectul benefic este obținut cu un aport zilnic de 250 mg de DHA.
Totodată, EPA si DHA contribuie la funcționarea normală a inimii. Efectul benefic este obținut cu un aport zilnic de 250 mg DHA și EPA. (potrivit European Food and Safty Administration).
Conform cercetărilor efectuate până în prezent, acizii grași Omega-3 susțin fertilitatea, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților. Calitatea lichidului seminal și motilitatea spermatozoizilor sunt îmbunătățite prin administrarea de suplimente ce conțin ulei de pește certificat de calitate superioară.
Aparatul reproducător feminin este influențat în mod benefic de către acești acizi grași Omega-3, întrucât ei susțin procesul ovulației și calitatea ovulelor, ajută la reglarea echilibrului hormonal și sprijină organismul în bolile inflamatorii.

De ce este importantă calitatea și puritatea uleiului de pește?
Omega-3 poate fi recomandat tuturor adulților de sex masculin și feminin, mai ales în cazul celor care nu consumă în mod regulat pește sau preparate din pește. Calitatea superioară și puritatea uleiului de pește sunt parametri foarte importanți, împreună cu tehnologia de obținere și eficiența dovedită prin cercetări și studii. Compania norvegiană Epax este primul producător care a creat această separare a acizilor grași inventând tehnologia utilizată pentru standardizarea și controlul conținutului de EPA și DHA în uleiul de pește. Cu 30 ani de experiență și cu peste 100 de studii clinice ce susțin siguranța și eficacitatea administrării acizilor grași EPA și DHA proveniți din uleiul de pește, produsele Epax îndeplinesc sau depășesc standardele de reglementare cunoscute în materie de puritate.

Fertilovit Omega-3, dublă protecție pentru un nou început
Datorită conținutului de DHA și EPA, dar și a purității sale superioare, Fertilovit Omega-3 oferă beneficii foarte importante pentru sănătatea fătului, sugarului (administrat în timpul sarcinii și în perioada de alăptare sau postnatală) și a adultului de sex feminin sau masculin.
Fertilovit Omega-3 este recomandat bărbaților și femeilor ca aport zilnic pentru menținerea funcțiilor sexuale, funcționarea normală a inimii, creierului și vederii.
Fertilovit Omega-3 poate fi comandat online pe www.farmaciadux.ro, fiind un produs distribuit în România de către Dux MD Pharma Solutions.

Surse:


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha