14
None

Îngrijirea mâinilor în sezonul rece

Pielea sensibilă a mâinilor se numără printre primele victime ale frigului şi vântului iernii. Dermul se înroşeşte, se usucă şi crapă, dând naştere la disconfort. O mare parte a problemei o reprezintă aerul uscat, atât din locuinţele încălzite cât şi de afară, care evaporă uleiurile naturale din piele. Gerul si alimentaţia mai limitată din timpul iernii au şi ele un cuvânt de spus.

Există din fericire o multitudine de soluţii pentru a îngriji mâinile pe timpul iernii, iar multe dintre acestea sunt mai mult decât accesibile. Hidratează pielea frecvent

O mare parte dintre simptomele amintite mai sus sunt cauzate de distrugerea straturilor superioare ale pielii, care conţin un amalgam de proteine, lipide și uleiuri. Rehidratând pielea suficient, această barieră se menţine puternică, iar celulele afectate se regenerează rapid. În acest sens aplică o cremă hidratantă de 5-6 ori pe zi (asigură-te că ai mereu o cremă la îndemână), pentru o protecţie 24/7.

Este extrem de important să utilizezi produsele hidratante și înainte de culcare, iar dacă problema este serioasă poţi dormi cu mănuși subţiri de bumbac pentru a menţine umiditatea pielii.

Alege creme care conţin ingrediente recunoscute pentru proprietăţile lor speciale în îngrijirea dermului. Vorbim aici despre untul de shea, ce înmoaie și protejează pielea deteriorată, uleiul de măsline, aloe vera, uleiul de argan sau de jojoba. Prevenţia, la fel de importantă

De cele mai multe ori problema mâinilor uscate pe timp de iarnă poate fi prevenită fără prea mult efort. În primul rând este important să să evităm spălarea excesivă a mâinilor, mai ales atunci când folosim săpunuri și detergenţi ce usucă. Temperatura apei trebuie și ea să fie potrivită, călduţă și nu fierbinte.

Un alt sfat ușor de urmat este să porţi mănuși în momentul în care ieși din casă. Vei limita astfel pe cât posibil contactul pielii sensibile cu mediul neprimitor și vei încetini pierderea umidităţii. Există soluţii și pentru aerul uscat de acasă – folosește un umidificator de cameră. Vei observa rapid diferenţa, atât la nivelul pielii cât și al căilor respiratorii.

Unghiile au și ele nevoie de o protecţie specială, deoarece acestea pot deveni rapid casante și decolorate pe timpul iernii. Începe cu tratarea cuticulelor, de a căror sănătate depinde vigoarea unghiei. Poţi folosi seruri speciale dar și uleiuri hidratante.

Lacul de unghii folosit în exces poate grăbi dezhidratarea și agrava anumite probleme. Încearcă să-l folosești cu moderaţie.

În cazul în care problemele nu se ameliorează nici după ce ai folosit produse ce hidratează și regenerează pielea, s-ar putea ca lucrurile să fie mai serioase (eczeme, psoriazis), caz în care este necesară intervenţia unui medic dermatolog.

Adriana Moza, dermoconsultant - Farmacia 3

www.farmacia3.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha