47
None

Lentilele polarizante

Soarele şi ochii noştri

Zi de zi, suntem expuşi la radiaţiile ultraviolete emise de soare. În general, nu realizăm acest lucru deoarece radiaţiile UV sunt invizibile. Atunci când petrecem mult timp afară, în lumina soarelui, trebuie să ne asigurăm întotdeauna de faptul că ochelarii de soare pe care îi purtăm ne protejează ochii sută la sută împotriva UVA şi UVB. Expunerea prelungită la radiaţiile UV poate duce apariţia cataractei.

Lentilele polarizante reprezintă soluţia optimă pentru persoanele care petrec mult timp în aer liber.

Ochelarii cu lentile polarizante sunt folosiţi în mediul marin de pescari, pentru reducerea efectului produs de strălucirea apei asupra ochilor, şi sunt ideali pentru cei care practică diferite sporturi în apă. Sunt singurele lentile care fac posibilă vizibilitatea mai jos de suprafaţa apei, în adâncime. De asemenea, conducătorii auto pot purta ochelari cu lentile polarizante, care îi ajută prin reducerea efectului de strălucire care apare la suprafaţa drumului. Persoanele cu sensibilitate crescută la lumină pot utiliza ochelari cu lentile polarizante şi în interior, de exemplu în convalescenţă, după o operaţie de cataractă.

Lentilele polarizante sunt recomandate pentru că reduc strălucirea şi sporesc vizibilitatea în aproape toate condiţiile de mediu. Concepţia acestor lentile cu polarizarea orientată vertical se bazează pe principiul, relativ simplu, că blochează reflexiile din apă sau din alte suprafeţe plate care sunt polarizate pe plan orizontal.

Astăzi, foarte mulţi practicanţi ai unor sporturi precum schi, golf, jogging etc. se bucură de beneficiile lentilelor polarizante.

Lentilele progresive polarizante reprezintă o bună soluţie pentru prezbiţii care practică sporturi în aer liber. Dacă îţi petreci timpul liber navigând sau practicând sporturi nautice, dacă schiezi sau practici snowboard, dacă eşti conducător auto, lentilele polarizante reprezintă o alegere excelentă.

Beneficiile oferite de lentilele polarizante:

Neutralizează strălucirea emisă de suprafeţe, reducând totodată şi senzaţia de oboseală;

Oferă protecţie 100% împotriva UVA şi UVB;

Asigură un contrast optim al imaginii percepute,

Sunt subţiri, uşoare şi confortabile;

Sunt ideale pentru persoanele care suferă de o fotosensibilitate a ochilor;

Se potrivesc fiecărei persoane, datorită paletei largi de culori puse la dispoziţie de producători;

Sunt aplicabile şi pe ramele cu şurub.

Lentilele polarizate sunt ideale pentru:

Condusul auto pe timp de ploaie,

Sporturi de iarnă,

Sporturi de vară,

Activităţi pe plajă,

Ciclism.

Comentarii


Stefan Dumitrache

Buna ziua, Port ochelari permanent cu lentile progresive crizal.Doresc sa-mi fac o pereche cu lentile pregresive polarizante,vreau sa aflu daca pot vedea cu ei noapte. Va multumesc,

July 7, 2011, 8:47 a.m.
1
1
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha