30
None

MARGUSA Purificator natural al organismului

În ultimii ani, utilizările etno-botanice și tradiționale ale compușilor naturali, în special de origine vegetală, au beneficiat de o atenție deosebită deoarece sunt cunoscute pentru eficacitatea lor şi se consideră a fi sigure pentru uz uman. Analiza profundă a literaturii disponibile pentru Azadirachta indica a evidențiat faptul că este un remediu popular printre diferitele grupuri etnice, unani, ayurvedice şi practicienii tradiționali pentru tratamentul bolilor.

Toate părțile copacului au fost folosite ca medicamente de secole, găsindu-se înscrisuri cum ca acesta a fost folosit în medicină ayurvedică de mai bine de 4000 de ani.

Cele mai vechi scrieri medicale sanscrite se referă la beneficiile fructelor, semințelor, uleiurilor, frunzelor, rădăcinilor și scoarței lui Neem.

În ultimele cinci decenii, în afară de chimia compușilor cu extracte de neem, s-au înregistrat progrese considerabile în ceea ce privește activitatea biologică şi aplicaţiile medicale ale acestora.

Principiile biologice active izolate din diferite părţi ale plantei includ: azadirachtin, meliacin, gedunin, nimbidina, nimbolid, salanin, nimbin, valazin care formează principiile amare ale uleiului de Neem, iar seminţele conţin şi acid tignic responsabil pentru mirosul distinctiv din uleiul. Extractele de Neem conţin 30-50% ulei utilizat în principal de industria săpunului, a pesticidelor, a produselor farmaceutice şi conţin multe ingrediente active numite triterpene sau limnoide. Cei mai buni compuşi cu limnoizi sunt: Azadirachtin, Salannin, Meliantriol şi Nimbin. Limonoidele au activitate insecticidă şi pesticida. Aceste principii active prezintă următoarele acţiuni farmacologice: analgezică, anthelmintică, antibacterială, antifungică, antiulceroasă, hipoglicemică, anti-inflammatoare, antivirală, antimalarială, diuretică, antinematodală, antipiretică, antispasmodică, insecticidă, antitumorală, hipocolesterimeniant, immunomodulator.

Extractele din florile și frunzele tinere au potențial puternic antioxidant. Un indicator al stresului oxidativ este malondialdehida (MDA) care a fost redusă cu un procent cuprins între 46,0% până la 50,6% cu ajutorul extractelor de flori şi frunze, ceea ce a determinat recomandarea de a se folosi neem-ul pentru efectul său antioxidant şi ca tonic amar.

Aceste extracte din Azadirachta indica au fost evaluate pentru activitatea antioxidantă în vitro folosind metoda de analiză cu 1,1-difenil-2-picril şi inhibarea peroxidării lipidelor în cultura de celule canceroase Chago K1 prin metoda substanţelor reactive ale acidului tiobarbituric (TBARS).

La 100 mg/ml, extractele hidroalcoolice de flori şi frunze a scăzut semnificativ concentraţia de malondialdehida (MDA) (46,0% şi, respectiv, 50,6%) prin metoda folosită. Rezultatele sugerează că extractele din frunzele, florile şi coaja din copacul neem au un puternic potenţial antioxidant. Acest raport sprijină utilizarea etnomedicala a frunzelor şi florilor tinere din această plantă.

Glycyrrhiza glabra (Lemn dulce)

Glycyrrhiza glabra (GG) este o plantă cu o istorie etnobotanică bogată. Rădăcinile sunt folosite ca medicamente populare atât în Europa, cât şi în ţările estice.

Componentele principale sunt saponinele triterpenice, glicirizina şi acidul glicirilic, care sunt considerate a fi responsabile pentru proprietăţile anti-ulceroase, antiinflamatorii, anti-diuretice, antiepileptice, antialergice şi antioxidante ale plantei ca capacitatea lor de a "lupta" cu tensiunea arterială scăzută. Mai mult, extractele GG s-au dovedit a poseda actiuni cum ar fi: activităţi de îmbunătăţire a memoriei şi produce efecte anti-trombotice

După administrarea orală a Glycyrrhiza glabra la om, principalul constituent, acidul glicirizic, este hidrolizat în acid gliciritic de bacteriile intestinale care poseda o (beta) -glucronidaza specializată. Acidul glicirilic este de 200-1000 ori mai puternic inhibitor al 11- (beta) -hidroxisteroidului dehidrogenazei (implicata în metabolizarea corticosteroizilor) decât acidul glicirezic; prin urmare, farmacocinetica după administrarea orală este mai relevantă. După administrarea orală, acidul gliciretic este absorbit rapid şi transportat prin intermediul moleculelor purtătoare către ficat. În ficat, acesta este metabolizat la conjugaţi glucuronoizi şi sulfaţi, care ulterior sunt rehidrolizati în acid gliciritic.

Mecanismul de acțiune: Efectul benefic al Glycyrrhiza glabra poate fi atribuit numeroaselor mecanisme, glicirizina şi acidul glicirizic au inhibat creșterea şi citopatologia numeroaselor virusuri ARN şi ADN, incluzând hepatita A şi C, herpes zoster, HIV, herpes simplex şi CMV. Glicirizina şi metaboliţii săi inhibă metabolismul hepatic al aldosteronului şi suprima proprietățile responsabile de sindromul pseudoaldosteronic (5-(beta)-reductaza). Similaritatea structurii acidului gliciretic cu structura hormonilor secretaţi de suprarenale explica activitatea mineralo-corticoida şi glucocorticoida a acidului glicirizic. Compușii din Glycyrrhiza glabra prezintă, de asemenea, o activitate antiinflamatoare similară cu cea a hidrocortizonului. Acest lucru se datorează, în parte, inhibării activității fosfolipazei A2, o enzimă critică pentru numeroase procese inflamatorii. Studiul în vitro a demonstrat de asemenea că acidul glicirizic inhiba activitatea ciclooxigenazei şi formularea de prostaglandina, precum şi inhibarea indirectă a agregării plachetare, toţi factorii în procesul inflamator. S-a demonstrat ca izoflavonele licorice, Hispaglabridin A şi B, inhibă peroxidarea mitocondrială a lipidelor induse (Fe3+) în celulele ficatului de şobolan. Alte cercetări arată că glicirizina scade valorile peroxidului lipidic în leziunile hepatice cauzate de reperfuzia ischemică.

Extractul de rădăcină hidro-metanolică (brut) de Glycyrrhiza glabra a arătat prezența a numeroși metaboliți secundari utili, cum ar fi; saponine, alcaloizi, flavonoide , etc care prezintă activități puternice anti-bacteriene și antioxidante. Poate fi un medicament important pentru prevenirea infecțiilor bacteriene și eliminarea radicalilor hidroxilici generaţi în timpul carcinogenezei.

Din cele prezentate anterior reiese că suplimentul alimentar MARGUSA care este o asociere de plante medicinale ayurvedice cunoscute pentru proprietățile lor detoxifiante şi care susţin procesele naturale de eliminare a toxinelor și menținere a tonusului general al organismului în condiţii de suprasolicitare fizică și psihică este util în îmbunătățirea stării de sănătate.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha