30
None

Voluntastrols în Neuroinflamație și Depresie

Prevalența tulburărilor psihice este în continuă creștere, depresia fiind în prezent una dintre principalele cauze ale dizabilității la nivel mondial și se presupune că va deveni printre cele mai frecvente boli alături de cele cardiovasculare.

Teoriile legate de afecțiunile psihice au evoluat dincolo de „ipoteza serotoninei” (Cowen & Browning 2015) fiind recunoscut că inflamația cronică este un factor de risc și un aspect cheie în fiziopatologia tulburărilor legate de sănătatea mintală.
Jurnalul American de Psihiatrie a publicat în anul 2015 o analiză asupra a 200 de lucrări științifice despre depresie și inflamație. Inflamația cronică este un factor ce determină instalarea depresiei și nu este asociată doar cu boli precum diabetul și cancerul, ci inflamația sistemică poate produce probleme de sănătate mintală.
S-a observat că pacienți care suferă de depresie au concentrații crescute cu până la 50% a doi markeri inflamatori Proteina C Reactivă (CRP) și interleukina 6 (IL-6). Studiul a arătat că depresia cauzată de inflamația cronică este rezistentă la antidepresivele clasice (Kiecolt-Glaser, 2015).
Un alt studiu arată că inducerea inflamației prin administrarea de substanțe inflamatorii la subiecții sănătoși creează tulburări ale dispoziției și se asociază cu simptome depresive crescute (Clapp et al. 2017).
Neuroinflamația poate fi declanșată de leziuni traumatice ale creierului, accidente vasculare cerebrale, metaboliți toxici, hemoragii cerebrale, anevrisme, procese autoimune, stres, oboseală cronică, infecții etc. Intensitatea și durata inflamației influențează răspunsul imun la nivel cerebral, astfel că un grad mare de inflamație cronică dăunează foarte mult sistemului nervos și este caracteristic bolilor neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson.
O teorie recentă susține că pentru omul modern, expus stresului, mediului poluat, alimentației aditivate și stilului de viață sedentar, a scăzut dramatic reziliența (rezistența) psihică (Morely și Seneff 2014). Imposibilitatea organismului de a-și furniza și de a utiliza substanțele nutritive importante pentru sănătatea creierului afectează profund capacitatea organismului de a se vindeca spontan după anumite tipuri de leziuni cerebrale și face creierul mult mai susceptibil neurodegenerării.

Metaboliți secundari ai plantelor (eSPM) în afecțiunile neurodegenerative
Datorită înțelegerii unice asupra metabolițiilor secundari ai plantelor eSPM și a metodelor avansate de extracție dezvoltate în ultimii 15 ani, echipa de cercetare a firmei Naturally Pure Products din Noua Zeelandă a identificat anumiți metaboliți secundari cu rol neurotrofic, neuroregenerativ și de modulare neuroinflamatorie, cu performanță și calitate constantă, cu mult peste cele ale unui simplu extract standardizat.
A fost conceput produsul
Voluntastrols®, un complex de fitomolecule active cu efect de îmbunătățire a dispoziției, energiei și funcției cognitive.
Fitomoleculele active din Voluntastrols® protejează neuronii împotriva leziunilor induse de neurotoxine și neuroinflamație, sprijină funcția neuronală și regenerarea neuronală, îmbunătățește memoria și învățarea, reduce riscul de tulburări neurodegenerative legate de vârstă (Camandola, Plick & Mattson, 2018). Sunt activate căile de semnalizare intracelulare ce stimulează plasticitatea neuronală, răspunsul la stres celular și rezistența celulară (Ramos-Hryb et. Al. 2018).
Unii ingredienți activi din Voluntastrols® posedă o acțiune neuroprotectoare mai puternică decât vitaminele antioxidante (Kumar & Khanum, 2012). În plus activează factorul neurotrofic derivat din creier (BDNF); nivelul înalt de BDNF ajută la susținerea supraviețuirii neuronilor existenți, stimulează neurogeneza și diferențierea neuronală. Nivelurile scăzute ale BDNF sunt asociate cu boala Alzheimer, îmbătrânire accelerată, dezvoltare neuronală slabă, disfuncția neurotransmiterii, obezitate, depresie și declin cognitiv;
Metaboliții secundari prezenți în Voluntastrols® susțin procesul de detoxifiere a SNC (Sistemul Nervos Central) în timpul somnului; detoxifierea este realizată de sistemul glimfatic ce este un sistem unic de canale perivasculare ce asigură eliminarea eficientă a toxinelor, proteinelor și metaboliților, inclusiv a plăcilor β-amiloid răspunzătoare de degradarea și moartea neuronală.
Neuroinflamația, stresul oxidativ și scăderea considerabilă a nivelului de Glutathion sunt caracteristice bolii Alzheimer și Parkinson precum și altor afecțiuni psihice.
Studiile demonstrează că modularea răspunsului inflamator de către fitomolecule naturale, precum polifenolii din Voluntastrols® și suplimentare cu Glutathion în formă lipozomală exercită un rol important în prevenirea și ameliorarea multor boli inflamatorii cronice, inclusiv depresia, scăderea rezilienței psihice și a bolilor neurodegenerative.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha