52
None

Obezitatea juvenilă

      Cu siguranţă, mulţi dintre noi am întâlnit termenul obezitate, dar câţi au luat în vreun fel măsuri sau au acordat ajutor celor care poartă această boală?

     Din păcate, părinţii au o mare vină! Vrem tot ce-i mai bun pentru copilul nostru, însă, din cauza lipsei de timp, facem greşeli imense. În loc să stăm 15 minute în parcul din faţa blocului cu copilul, preferăm să-i aducem ”o gustare dulce”, pentru a nu simţi lipsa noastră în casă. Ei bine, dragi părinţi, e cazul să începem un nou stil de viaţă.
 
     Totul începe din copilărie: îi veţi cumpăra copilului o bicicletă în locul laptopului, îl veţi înscrie la orele de Baby Gym,  Junior Gym,  Kineto sau Boom Gym pentru mişcarea de care are nevoie, veţi mânca cel puţin o masă alături de el şi nu veţi avea niciodată în casă ”alimente interzise”!
 
     Obezitatea înseamnă să ai un surplus de greutate vizibil peste normal. La copii este diferit... tuturor ne plac copilaşii grăsunei şi bucălaţi, însă şi la ei există un barem al greutăţii normale în funcţie de înălţime.
 
 
     Să nu uităm şi de genă, care joacă un rol important în viaţa urmaşului, având o importanţă de peste 30%, adică, dacă în familie există  persoane obeze, şi copilul va fi predispus la această boală; dacă un copil este obez, riscul de a râmâne adult obez creşte.
 
     Dragi părinţi, sunt prea multe afecţiuni cauzate de surplusul de grăsime: probleme osteoarticulare, dereglări de tensiune, probleme cardiace, dificultăţi emoţionale, probleme psihologice, tulburări ale unor aparate/organe şi, nu în ultimul rând, singurătate (în cele mai multe cazuri).
 
     Haideţi să luptăm împreună pentru o viaţă mai sănătoasă. Odată cu schimbarea regimului dvs. de viaţă îl veţi schimba şi pe cel al copilului.
 
     Sportul este cel mai bun tratament împotriva obezităţii! Cu ajutorul sportului putem distruge straturile de grăsime  inestetice, ne putem deplasa cu mult mai multă uşurinţă, putem alerga rapid, putem purta orice tip de haină fără a atrage priviri negative, ne vom simţi sănătoşi. Pentru că sănătatea contează!
 
     Tocmai pentru că există această problemă în lumea copiilor, Centrul Kinetobebe are soluţia! În premieră, odată cu venirea primăverii, centrul a creat clase de gimnastică aerobică, cu numele de ”BOOM GYM”, adaptate pentru copii obezi.
 
     Exerciţiile se vor practica sub îndrumarea unui specialist în activităţi fizice, urmărindu-se în permanenţă atingerea obiectivelor propuse în fiecare caz (problemele fiecărui copil obez).
 
Georgeta Bululete, antrenor, specialist activităţi fizice adaptate

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha