59
None

Reducerea riscului de osteoporoză şi a durerilor osteoarticulare

Suplimente asociate: Omega-3+D Calcium şi Omega-3 + Glucosamine & Chondroitin - combinaţiile câştigătoare!

Uleiul de peşte Omega-3+D conţine necesarul zilnic de vitamina D, vitală organismului în asimilarea eficientă a Calciului, necesar pentru păstrarea integrităţii oaselor şi pentru declanşarea imunităţii.

Cercetările ştiinţifice au arătat că este posibil să reduci riscul de osteoporoză printr-un consum adecvat de vitamina D şi Calciu.

Vitamina D este elementul care lipseşte cel mai mult din dietă, motiv pentru care este important consumul de ulei din ficat de cod sau suplimentele alimentare care conţin vitamina D, asigurând în felul acesta necesarul zilnic recomandat.

Aceleaşi cercetări au relevat faptul că persoanele care nu consumă deloc sau numai în cantităţi insuficiente de lapte sau produse lactate nu au suficient Calciu în organism.

De aceea, suplimentele conţinând Calciu sunt recomandate, iar prezenta combinaţie, bine dozată de vitamina D şi acizi graşi Omega-3 din ulei de peşte, este una ideală, foarte eficientă.

Un studiu la care au participat cca 900 de persoane a arătat că un aport suplimentar de vitamina D poate asigura un nivel ideal de calciu, chiar şi atunci când consumul de calciu este mai mic de 800 mg/zi, provenind numai din alimentaţie. Pe de altă parte, consumând chiar mai mult de 1200 mg calciu pe zi, fără suficientă vitamina D, nu se ajunge la nivelul ideal de calciu pentru sănătatea oaselor, cu urmările cunoscute - rahitism, osteoporoză, dinţi deficitari etc.

Remanierea osoasă (respectiv formarea şi resorbţia) este un proces continuu. În osteoporoză, masa osoasă este diminuată, ceea ce indică sau că indivizii afectaţi nu au reuşit să acumuleze masa scheletică optimală în primele 3 decenii de viaţă şi/ sau faptul că există o rată a resorbţiei osoase superioare celei de formare, după atingerea maximului de masă scheletică.

S-a remarcat că densitatea osoasă se menţine la un nivel sănătos în prezenţa Omega-3.

Produsul OMEGA-3+D CALCIUM LYSI este deosebit de eficace pentru asigurarea unui nivel adecvat de calciu şi a unei bune densităţi osoase.

Osteoporoza este deseori însoţită de artrita reumatoidă, dar o raţie regulară de acizi graşi Omega-3 reduce semnificativ şi simptomele de înţepeneală de dimineaţă, durerea şi oboseala, ameliorând simptomele neplăcute legate de sănătatea articulaţiilor.

Omega-3 de la Lysi Ltd

Este un ulei de peşte de calitate premium, recunoscut pe plan mondial pentru numeroasele sale proprietăţi benefice sănătăţii.

Osteoartrita este o boală degenerativă, larg răspândită, cauzată de uzura cartilajului articular, ceea ce duce la funcţionarea defectuoasă și la durere la nivelul articulațiilor.

Osteoartrita afectează aproximativ 10% din populația generală, din care 50% sunt persoane de vârstă geriatrică.

Articulaţiile afectate de boală sunt în principal cele solicitate intens de greutatea corporală, precum vertebrele şi articulaţiile genunchilor, dar şi cele solicitate la efort.

Pierderea netă de cartilaj poate duce la o pierdere generală a funcţiei articulaţiilor, de aceea întreţinerea cartilajului este esenţială pentru sănătatea articulaţiilor.

Glucozamina şi condroitina

Acestea sunt substanţe prezente în mod natural în organism, consolidând cartilajul şi ajutându-l să reţină apa şi să-l protejeze de uzură.

Glucozamina

Este o aminozaharidă şi una dintre cele mai importante componente ale cochiliilor de crustacee, comercial fiind produs prin hidroliza cochiliilor de crustacee.

Glucozamina este un precursor de glicozaminoglicani, care sunt principala componentă a cartilajului articular, iar suplimentarea dietei cu glucozamină poate ajuta la refacerea cartilajelor şi să calmeze durerea indusă de artrită.

Condroitina

Este o importantă componentă structurală a cartilajului de la încheieturi, oferind rezistenţă la compresiune. Aceasta oferă ţesuturilor conjunctive capacitatea de a absorbi lichide, permiţând cartilajului de a rămâne sănătos, cresc rezistenţa la compresiune, reducând ruperea cartilajelor. Condroitina ajută la lubrifierea articulaţiilor, îmbunătăţesc vâscozitatea lichidului sinovial, crescând mobilitatea articulară.

Glucozamina şi condroitina sunt substanţe ce conlucrează, acţiunea lor împreună fiind mult mai puternică decât orice rezultat obţinut cu un singur produs.

Corpul este într-o continuă înnoire a tendoanelor şi articulaţiilor, bazându-se în acest proces şi pe Glucozamină. Cartilajul se comportă ca un tampon între oasele ce formează o articulaţie, iar Glucozamina este implicată în refacerea şi înnoirea tendoanelor articulaţiilor şi a celulelor cartilajelor din genunchi, şolduri, coloană vertebrală şi mâini, atât la femei cât şi la bărbaţi;

Glucozamina produce o atenuare semnificativă a durerii şi a inflamaţiei articulare, fiind uneori mai eficientă decât tratamentul antiinflamator, ale cărui efecte nedorite la nivel gastrointestinal, renal şi cardiovascular pot fi evitate prin utilizarea glucozaminei şi a condroitinei împreună cu Omega-3.

Vitamina C ajută la formarea colagenului, ce menţine elasticitatea ţesuturilor, întregind acţiunea Glucozaminei, Condroitinei şi a Omega-3. De ce asocierea cu Omega-3?

A fost efectuat un studiu pentru a se evalua eficacitatea combinaţiei de Omega-3 EPA şi DHA cu sulfatul de glucozamină, în tratarea osteoartritei de şold şi genunchi moderate, comparativ cu tratamentul doar cu sulfat de glucozamină.

Rezultatele studiului, care a implicat supravegherea a 177 de pacienţi, a arătat că asocierea glucozaminei cu Omega-3 duce la o reducere mai mare a rigidităţii matinale şi a durerii de la nivelul articulaţiilor afectate de boală, în comparaţie cu tratamentul standard doar cu glucozamină.

Lysi a pus la dispoziţia consumatorilor un supliment care combină beneficiile acizilor graşi Omega-3, în ceea ce priveşte aspectele inflamatorii şi capacitatea glucozaminei şi condroitinei de a asigura menţinerea funcţiei articulare, plus vitamina C, ce este implicată în formarea colagenului şi menţinerea elasticităţii ţesuturilor.

Omega-3 & Glucozamine & Chondroitine & Vitamina C, Lysi

Este o combinaţie unică de Omega-3 cu Glucozamină, Condroitină şi Vitamina C, ce ajută la:

• flexibilizarea încheieturilor,

• reducerea suferinţei produse de articulaţiile degradate;

• regenerarea şi întărirea cartilajelor,

• menţinerea sănătăţii articulaţiilor şi protejarea contra deteriorării cartilajelor, din cauza bolilor articulare şi a osteoporozei, uzurii fizice din cauza vârstei sau a accidentelor, suprasolicitării, obezităţii şi a activităţii sportive.

• sporeşte mobilitatea, regenerarea, recuperarea articulaţiilor

S-a urmărit fundamentarea unei menţiuni de sănătate, în conformitate cu reglementările UE, legată de formula că „glucozamina sulfat sau clorhidrat ajută la menţinerea cartilajului articular normal“.

Efectul menţionat este că glucozamina „contribuie la menţinerea cartilajului articular normal”. Populaţia ţintă propusă este populaţia generală, şi, în special oamenii cu o expunere mare a articulaţiilor lor la o sarcină mecanică mare şi oamenii ce prezintă deteriorarea cartilajului articular ca urmare a îmbătrânirii normale.

„Grupul EFSA pentru produse dietetice“ consideră că menţinerea cartilajului articular normal este un efect benefic fiziologic al glucozaminei.

Studiile pe pacienţii cu osteoartrita, pe subiecţii sănătoşi, animale şi in vitro au arătat că concluzia este pertinentă pentru menţiunea de sănătate.

 

Saga Sănătate SRL – unic reprezentant LYSI în România

Tel: 021.330.31.10 / 0722.810.692 • Fax: 021.330.50.49

Email: office@sagasanatate.ro • www.lysi.ro • www.sagasanatate.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha