14
None

Tehnologia inovativă Jett Plasma Medical – Blefaroplastie non-chirurgicală

Tehnologia cu plasmă presupune utilizarea unui dispozitiv medical inovativ, ca alternativă la blefaroplastia chirurgicală, în cazuri selecționate, și pentru reducerea ridurilor fine, efect de lifting, reducerea pigmentărilor, tatuajelor, vergeturilor și a unor leziuni cutanate benigne.

În era progresului din medicina estetică, pacienții își doresc tratamente minim invazive, care să ofere beneficiile chirurgiei, dar cu timp de recuperare minim. Propunerea mea pentru pacienți este blefaroplastia non-chirurgicală cu device-ul Jett Plasma Medical, o adevarată “baghetă magică”, ce reduce imperfecțiunile palperale.


Plasma electrică este un gaz ce a fost ionizat prin eliberarea unui arc electric, creat de o tensiune ridicată de aproximativ 5000 V, care se află între vârful dispozitivului și pielea pacientului. Energia astfel obținută este disipată ca și căldura la nivelul celulelor targetate pentru a strânge pielea (efect de skin tightening), respectând țesuturile din jur.

Scopul blefaroplastiei non-chirurgicale cu plasmă este de a elimina sau a reduce imperfecțiunile palpebrale (riduri, scăderea elasticității și a fermității pielii) pentru a conferi ochilor un aspect întinerit și relaxat.

Principalele beneficii ale tratamentului Jett Plasma Medical constau în intervenție rapidă, fără incizii, asociată de obicei cu anestezie locală, recuperare rapidă (în medie 5-10 zile), efect de lifting al pielii, reducerea aspectului ridurilor fine (periorale, perioculare, preauriculare), ameliorarea aspectului vergeturilor și al cicatricilor superficiale. Totodată, folosind tehnologia Jett Plasma Medical putem îndepărta xantelasmele cu rezultat cosmetic bun, dar și alte leziuni cutanate benigne (papiloame, keratoze seboreice, veruci, hemangioame de dimensiuni mici).

Mecanism de acțiune: Dispozitivul Jett Plasma Medical conține electrozi activi cu capăt ultrafin, care degajă energie în apropierea pielii, menținând distanța de 1-2  m, pentru a obține un efect termic. Cu fiecare degajare de energie (shot) crește tensiunea electrică locală la nivelul membranei celulare, care se strânge.  Fibroblastele locale sunt reactivate, iar astfel crește sinteza de fibre elastice și colagen prin transfer termic la nivelul dermului. Zona tratată se strânge (skin tightening/lifting) ca urmare a micro-impactelor succesive, iar astfel sunt reduse ridurile.

În timpul tratamentului Jett Plasma Medical destinat blefaroplastiei non-chirurgicale există un grad de disconfort local resimțit prin căldura locală, senzație de arsură sau furnicături.

Aplicatorul Golden Medical determină încălzirea, arderea și astfel remodelarea țesuturilor, fără a fi în contact direct cu pielea, dar necesită anestezie locală.

Intensitatea și agresivitatea tratamentului crește în funcție de tehnica aleasă, de la scanare, punct cu punct, hybrid, scanare intensivă, și scanare plus punct cu punct.

Aplicatoarele Silver sunt destinate tratamentelor non-invazive, prin contact direct cu pielea, folosind un gel conductor cu substanțe active, pentru îmbunătățirea texturii pielii (creșterea elasticității, tonicității, reducerea ridurilor fine, hidratare și regenerare tisulară). În timpul tratamentului cu aplicatoare Silver nu este necesară anestezia, disconfortul fiind resimțit ca senzație de furnicături, însă fără arsură.


Evoluția după tratamentul Jett Plasma Medical

După intervenție, zona tratată suferă anumite modificări normale, ce implică: edem și eritem, formare de microcruste de culoare brună (durata medie de 1 săptămână; pot fi acoperite cu fond de ten). Tegumentul tratat se regenerează, ceea ce înseamnă că pielea va avea modificări de culoare: eritem, hiperpigmentare tranzitorie. În caz de eritem prelungit determinat de inflamație persistentă este recomandată utilizarea unei creme cu cortizon. Pentru corectarea hiperpigmentărilor se adaugă în protocolul de îngrijire al pacientului creme cu efect depigmentant sau se recomandă mezoterapie. Principalii factori de risc pentru hiperpigmentările post inflamatorii sunt fototip IV-VI, pacienți fumători și tratament agresiv (intensitate mare).

Reacțiile adverse posibile după tratamentul Jett Plasma Medical cuprind suprainfecție prin nerespectarea regulior de igienă și tratament la domiciliu după intervenție, eritem persistent și hiperpigmentare.

Este esențial ca zona perioculară să fie protejată timp de 3 luni cu cremă de fotoprotecție SPF 50+ pentru ochi și ochelari de soare.

Pentru obținerea rezultatelor optime, în funcție de diagnostic și indicații, pot fi necesare 2-3 ședințe.


Dr. Anca Răducan,

Medic specialist dermatologie

Doctor în științe medicale


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha