53
None

Apneea în somn și COVID19

În contextul actual, dorim să vă împărtășim câteva recomandări făcute de Societatea Franceză Cercetare și Medicina Somnului (SFRMS), grupul de somn al Societății de Pneumologie Franceze (SPLF) și Federația Franceză de Pneumologie (FFP).
Acestea oferă răspunsuri la unele întrebări pe care pacienții și le pun despre sindromul de apnee în somn (SAS) și despre terapia continuu cu presiune pozitivă (CPAP) în contextul epidemiei COVID-19.

Sindromul somnului de apnee (SAS) este un risc sau un factor agravant în ceea ce privește Infecția cu COVID-19?

Nu există niciun argument pentru o creștere a riscului legat direct de SAS. Cu toate acestea, sindromul de apnee în somn este adesea asociat cu afecțiuni identificate ca factori de risc sau severitatea infecției cu COVID-19:

 • obezitate,
 • diabet,
 • hipertensiune arterială,
 • boli cardiovasculare.
  De aceea, toți cei care vă știți cu astfel de afecțiuni este absolut necesar să stați acasă și să respectați măsurile de igienă și restricțiile date în această perioadă.
Ce trebuie să faceți în cazul unei infecții confirmate sau în caz de suspiciune de COVID-19 la o persoană cu tratament al sindromului de apnee in somn la domiciliu?
 • Informați medicul curant și furnizorul de îngrijire la domiciliu (prin telefon sau pe e-mail).
 • Nu folosiți dispozitivul CPAP în apropierea celor din familie (camere diferite, dacă este posibil).
 • Discutați cu medicul curant înainte de a lua în considerare orice modificare a tratamentului dumneavoastră.
Există recomandări specifice cu privire la curățarea măștii și a circuitului?

Respectați cu strictețe recomandările furnizorului Dvs de dispozitive medicale pentru curățarea măștii dumneavoastră utizată în terapia CPAP.

Este benefică utilizarea umidificatorului?

DA.

Dacă medicul Dvs curant v-a recomandat de la bun început utilizarea unui umidificator, atunci folosiți-l conform indicațiilor date.
Dacă nu ați avut o recomandare inițială a unui umidificator, folosiți umidificatorul dacă simțiți că aveți un anumit grad de disconfort. Acest disconfort inițial se poate transforma ulterior în alte semne pe care pacienții le percep în timp:

 • Uscăciune, sângerare și congestie nazală
 • Uscăciunea gâtului
 • Iritarea și mâncărimea
  Recomandarea specialiștilor este de a folosi umidificatorul în terapia SAS la toți pacienții care fac această terapie.
  Pacienții care utilizează măștile cu suprafață mică de contact sunt cei mai expuși la această simptomatologie descrisă mai sus dacă nu utilizează umidificator.
Vă mulțumim tuturor și aveți grijă de Dvs!

Suntem angajați în această luptă împotriva Covid-19 de aproape o lună. Suntem deosebit de mândri să vedem cât de uniți suntem în această luptă, să ne sprijinim reciproc și să facem față acestei situații fără precedent.

Toate echipele arată un imens sentiment de responsabilitate și o mare solidaritate între noi și cu părțile interesate: spitale, pacienți, ministere, furnizori, etc. Spiritul nostru de cooperare este esențial pentru câștigarea luptei împotriva COVID19.

În această perioadă, echipa VitalAire România  este în teren alături de pacienți și de echipele medicale. Asigurăm continuitatea activităților în condițiile date.

Mulțumesc tuturor cadrelor medicale și tuturor pacienților pentru solidaritatea și implicarea de care dau dovadă.

Obiectivul nostru principal rămâne siguranța, sănătatea și bunăstarea fiecăruia dintre noi.

Suntem încrezători că împreună vom continua să facem față acestei provocări în mod responsabil și vom găsi cea mai bună modalitate de a ne servi în siguranță toți clienții și pacienții.

Fiți la curent cu actualizările noastre periodice.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha