47
None

Bucurii cât ai clipi

     Anul acesta, în luna iulie, clinica privată de oftalmologie Ama Optimex din Bucureşti împlineşte 20 de ani de existenţă. Înfiinţată în 1991, Ama Optimex este printre primele clinici  private de oftalmologie din România de după 1989.  Într-o perioadă în care puţini se gândeau la o alternativă pentru sistemul public de sănătate, dr. Mircea Filip  a îndrăznit să îşi urmeze visul: acela de a fi pionier în domeniu şi a dezvolta o  instituţie modernă, prin introducerea unor tehnici şi echipamente medicale de ultimă oră pe piaţa din România, totul în folosul cât mai multor oameni. Astăzi, clinica tratează anual aproximativ 20.000 de mii de pacienţi şi efectuează în jur de 3.000 de operaţii.

     Încă de la început, personalul medical s-a axat pe oferirea serviciilor la standarde cât mai înalte de calitate, atât prin prisma profesionalismului cât şi a aparaturii. Înfiinţată din dorinţa de a ajuta oamenii şi condusă cu responsabilitate, curaj, iniţiativă şi gândire în perspectivă de către Amarelia Filip, încă de la lansare clinica a rămas lider de piaţă.

     Cu ani în urmă, dr. Andrei Filip a activat în clinica fiind student la medicină, iar apoi, devenind oftalmolog, a adus ceea ce aduce un tânăr: mult entuziasm, idei noi şi introducerea permanentă de tehnologie de vârf.

     Anul acesta, la 20 de ani de la deschidere, Ama Optimex arată încă o dată că prioritari sunt pacienţii şi nevoile lor.

     Sub deviza „Bucurii cât ai clipi”, clinica Ama Optimex mulţumeşte tuturor pacienţilor pentru încredere şi reconfirmă valorile sale, de a face totul spre folosul şi buna stare a bolnavilor, printr-o campanie socială prin care medicii din cadrul clinicii depun încă o dată jurământul lui Hippocrate, oferind „Bucurii cât ai clipi” unui număr de 20 de pacienţi aflaţi în imposibilitatea materială de a suporta o intervenţie chirurgicală de anvergură. Mai mult, toată luna iulie, primii 500 de pacienţi care se programează în această perioadă vor beneficia de o reducere de 10% din preţul intervenţiilor chirurgicale pentru cataractă şi reducerea dioptriilor.

     Prin acest program, clinica îşi propune să schimbe radical viaţa acestor oameni cu care soarta nu a fost prea darnică: tineri care au fost nevoiţi să îşi abandoneze studiile sau nu îşi găsesc loc de muncă din cauza vederii sau oamenii condamnaţi la o bătrâneţe în întuneric, oameni care nu au avut posibilitatea să se trateze şi a căror boală nu se vindecă de la sine, ci dimpotrivă, evoluează galopant.

     „Este o bucurie imensă pentru mine să văd că tineri care până acum au fost respinşi de societate şi cărora sistemul nu le oferea nicio şansă îşi pot căuta liniştiţi de lucru. Mă bucur că putem să dăm posibilitatea unui bolnav să fie independent şi să nu mai depindă de nimeni pentru acţiuni banale, cum ar fi găsirea unui pahar cu apă. Sperăm ca exemplul nostru să fie urmat şi de colegii de breaslă şi, împreună, să reuşim să ajutăm cât mai mulţi oameni”, afirmă conf. dr. Mircea Filip, fondatorul clinicii.

     Săptămânal, personalul clinicii operează peste 50 de pacienţi. Aceste operaţii sunt făcute în principal cu ultrasunete sau tehnică laser şi acoperă o gamă variată: de la operaţii de cataractă sau glaucom, strabism sau reducerea dioptriilor până la afecţiuni ale pleoapelor. Toate operaţiile se fac cu anestezie locală şi fără internare. Un medic anestezist, dr. Magdalena Ghiulea, supraveghează pe tot parcursul operaţiei.

     Echipa de medici - formată din conf. dr. Mircea Filip, dr. Andrei Filip, dr. Cornel Stefan, dr. Carmen Dragne, dr. Miruna Nicolae, dr. Grigorios Triantafyllidis, dr. Ana Maria Balsanu -, consultă săptămânal un număr de aproximativ 500 de pacienţi. Pentru fiecare dintre ei, personalul clinicii face tot posibilul să îi facă să uite că sunt la  medic.

     Din dorinţa continuă de perfecţionare şi de a oferi servicii de calitate, echipa de medici de la Ama Optimex participă anual la congrese, cursuri de specializare şi schimburi de experienţă, atât în ţară cât şi în străinătate.

     În toate acţiunile sale, Ama Optimex pune interesul pacientului înainte de toate. Astfel, clinica este dotată cu aparatură ultramodernă de consultaţii şi investigaţii, iar sala de operaţii beneficiază de aparatură de ultima generaţie (laser excimer Mel 80, mese de operaţie Brumaba, aparatură de monitorizare anesteziologică).

     Aceasta permite medicilor să diagnosticheze precoce glaucomul, stadiul şi rata de progresie a acestuia, să urmărească afecţiunile maculare şi retiniene, (ex. în diabet) şi să depisteze afecţiuni corneene.

     Mai mult, Ama Optimex este clinica cu cel mai mare număr de cristaline personalizate implantate în România, acestea fiind destinate pacienţilor cu dioptrii extreme (miopie peste 10D, hipermetropie peste 8D, astigmatism peste 4D).

     O noutate este dată şi de dispozitivele electronice mobile de ajutor vizual pentru slab văzători, adică persoane a căror vedere nu poate fi îmbunătăţită prin operaţii, purtarea de ochelari sau medicamente. Pentru aceştia, clinica Ama Optimex pune la dispoziţie dispozitive de ajutor vizual fixe sau mobile, alb negru sau color, care au ca principiu mărirea. Deşi se pot orienta în spaţiu, slab văzătorii nu pot întreprinde acţiuni considerate banale, precum privitul fotografiilor, cititul sau efectuarea cumpărăturilor. Aceste dispozitive le pot uşura mult viaţa şi pot fi folosite atât de adulţi cât şi de copii. Până nu de mult, aceste dispozitive erau destinate exclusiv muncii de birou. Având o formă asemănătoare unui mouse de calculator, ele puteau fi conectate la televizor sau computer pentru vizualizarea imaginilor. Acum, Ama Optimex oferă pacienţilor săi o variantă îmbunătăţită a acestor „lupe electronice”. Folosind un astfel de model mobil, cât o carte de credit sau de identitate, o persoană slab văzătoare poate face lucruri simple, de care nu s-ar fi putut bucura până acum.

     Clinica aduce multiple beneficii şi celor care poartă ochelari. Aceştia se pot bucura de un soft nou pe piaţă: Smart Mirror. Magazinul de optică medicală 8ik din cadrul clinicii Ama Optimex, este dotat cu acest sistem care vă poate ajuta să vă alegeţi rama potrivită. Este util mai ales purtătorilor de dioptrii mari, care nu se pot vedea în oglindă fără ochelari.  

     Pentru sezonul de vară, magazinul 8ik va pune la dispoziţie ochelari de soare cu dioptrii şi lentile cu protecţie solară. Totodată, gama de lentile de contact este variată.

     AMA Optimex le mulţumeşte tuturor celor care i-au fost alături în primii 20 de ani de activitate şi le promite că va continua să lucreze în folosul pacienţilor săi şi să atragă de partea sa cei mai buni specialişti şi cele mai noi tehnologii.

„Bucurii cât ai clipi” este semnul acestei promisiuni, iar cei 20 de beneficiari ai programului, precum şi reducerile oferite altor 500 de oameni, vor fi peste timp dovada că medicina privată de calitate există în Romania şi că AMA Optimex este lider în serviciile oftalmologice.

CLINICA AMA OPTIMEX

  1. Adresa: Str. Toamnei, nr. 54, sector 2, Bucureşti, România
  2. Programări şi informaţii la telefoanele: 021 610 36 47, 021 211 16 22, 0723 889 315 sau 0372 708 708
  3. Fax: 0372 708 733
  4. E-mail: office@amaoptimex.ro
  5. Web: www.amaoptimex.ro  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha