47
None

Terapia ,,Neurovision” – noutate absolută în tratamentul ambliopiei la adult

     Neurovision este o terapie nouă, noninvazivă, de îmbunătăţire a vederii, prin care  creierul este antrenat să clarifice imaginea primită, în mod automat, asemănător unui software care îmbunătăţeşte o imagine digitală cu rezoluţie redusă. Aşa cum ştim, claritatea vederii depinde atât de modul în care ochii preiau imaginea, cât şi de modul în care creierul nostru interpretează informaţia primită, Neurovision acţionând la acest ultim nivel. Softul poate fi instalat foarte uşor pe calculatorul pacientului, acesta putând efectua şedinţele acasă. Fiecare şedinţă are o durată de aproximativ 30 minute, iar în total programul conţine 40 şedinţe. Se recomandă a fi efectuate 3 şedinţe pe săptămână, astfel că întregul program poate fi finalizat în aproximativ 3 luni. În acest interval de timp, pacientul va efectua un control la fiecare 2 săptămâni, medicul oftalmolog monitorizând: acuitatea vizuală, sensibilitatea la contrast (diferenţa dintre strălucirea literei şi cea a fondului) şi vederea binoculară (în special stereoscopia, adică vederea  în spaţiu).

Ce indicaţii are Neurovision ?

     Trebuie făcută o selecţie atentă a pacienţilor, întrucât nu se încadrează aici orice tip de vedere scăzută (ex: cataractă, glaucom,  retinopatie, neuropatie optică sau alte afecţiuni oculare organice). Un alt criteriu de excludere este şi coexistenţa unui strabism, de preferat fiind să se corecteze mai întâi deviaţia oculară  şi apoi să se iniţieze terapia. Principala indicaţie pentru Neurovision  este ambliopia, adică vedere scăzută la un ochi sănătos, dar nefolosit (sau ochi leneş), la bază fiind mai frecvent două cauze: strabismul şi anizometropia (diferenţa mai mare de o dioptrie între cei 2 ochi). Ambliopia este tratabilă în copilărie, prin ocluzie în special (acoperirea ochiului sănătos) sau penalizare cu atropină, scopul fiind recuperarea vederii înaintea vârstei de 7-8 ani, în principiu, şi cel mult 12 ani dacă la bază este anizometropia. Cu cât vârsta copilului este mai mare şi cu cât vederea de la care se porneşte este mai scăzută, cu atât rezultatele sunt mai slabe. În cazul unei complianţe scăzute la ocluzie în copilărie, vederea rămâne  mai slabă, iar ca adolescent şi adult tânăr pacientul află de la medicul oftalmolog că nu se mai poate face nimic pentru ochiul leneş şi că nici operaţia cu laser nu-l mai poate ajuta pentru recuperarea vederii. Mai există şi situaţia în care ambliopia este diagnosticată târziu (la copilul mare sau chiar adult) în absenţa unor semne sau simptome care să determine părinţii să aducă mai devreme copilul la medic (ex: anizometropia). Pentru toţi aceşti pacienţi cu ambliopie şi vârstă peste 9 ani, chiar adulţi - cazuri considerate până acum netratabile -, terapia Neurovision vine ca o noutate absolută şi poate fi soluţia la care mulţi dintre ei sperau.

     Alte indicaţii sunt: îmbunătăţirea vederii după operaţia de cataractă (un rol important în aceste cazuri fiind atribuit de fapt şi creşterii sensibilităţii la contrast), după operaţia cu laser pentru reducerea dioptriilor, îmbunătăţirea vederii pacienţilor cu nistagmus (mişcări involuntare, oscilatorii ale ochilor) şi chiar pentru o vedere mai bună fără ochelari la pacienţii cu dioptrii mici.

Care sunt rezultatele?

     La finalul programului studiile arată o îmbunătăţire a acuităţii vizuale, în medie cu 2-3 linii şi, foarte important, vederea rămâne stabilă pe termen lung, recurenţa ambliopiei  fiind rară . De asemenea, creşte semnificativ sensibilitatea la contrast şi se îmbunătăţeşte vederea binoculară.  Neurovision poate fi aşadar terapia pe care o aşteptam atât noi, medicii oftalmologi, cât şi pacienţii noştri pentru care, până acum, s-a considerat că nu mai există nicio soluţie.

Comentarii


Mihaela

am 23 de ani si nu vad deloc cu ochiul stang.la varsta de 3 ani am fost operata de strabism, iar pe hartia cu care am plecat de la spital scrie atrofie de nerv optic si malformatie congenitala. de atunci am tot fost pe la diversi medici, pentru a avea mai multe pareri, insa mi s-a spus, unanim, ca nu se poate face nimic, diagnosticul primit de fiecare data fiind os ambliopie. nu-mi amintesc sa fi vazut vreodata cu el, singurul semn de viata pe care mi-l da fiind perceptia foarte slaba a luminii, atunci cand ochiul drept este perfect acoperit iar lumina e suficient de puternica. intrebarea mea este: tratamentul cu neurovision m-ar putea ajuta? inteleg oarecum ca trebuie sa existe o vedere, oricat de slaba, pentru a fi imbunatatita prin acele exercitii. insa, daca eu nu vad deloc, ce posibilitate am sa functioneze? va multumesc!

July 5, 2012, 10:30 p.m.
2
0

redactie

Contactati mai bine telefonic autorul articolului:\r\nDr. Roxana Popa \r\nClinica de Oftalmologie OFTAPRO\r\n021 252 52 01 / 021 252 52 17\r\nwww.oftapro.ro

July 28, 2012, 11:07 p.m.
1
0

CATALIN

Buna ziua !! Ma numesc Catalin si am 32 de ani ,as vrea sa stiu cam cat ar costa tratamentul si conditii implica acest tratament .\r\nVA MULTUMESC !!! \r\nAstept raspunsul Dumneavoastra .

Feb. 15, 2013, 11:15 p.m.
0
0

Peles Iosif

Buna Catalin,\r\n\r\npoti sa ma suni la 0726328121 pentru detalii tehnice legate de terapia pentru imbunatatirea vederii la pacienti cu ambloipie. \r\n\r\nmultumesc

April 1, 2013, 11:40 a.m.
0
1

Peles Iosif

* .... ambliopie Scuze.

April 1, 2013, 11:45 a.m.
0
0

Iulia C.

Buna seara, Doresc sa va intreb daca baiatului meu ,care are ambliopie la ochiul stang(daca isi acopera ochiul drept, cu ochiul stang vede obiectele aflate la distanta mica, < de 1 m,sau foarte incetosat la distanta mai mare),iar cu ochiul drept, cu ajutorul ochelarilor poate citi doar 4 randuri de pe tabel,i-ar fi de folos acest program(Neurovision)?Precizez ca are 16 ani, nistagmus congenital, hipoplazie de nerv optic; acum nu pot spune ca ar mai avea strabism, insa ii aparuse strabismul doar la ochiul drept, inainte de un an.Ar putea macar sa-si imbunatateasca vederea la ochiul drept? Cu stima, Iulia C.

April 3, 2013, 11:05 p.m.
0
0

anei romica

eu am aflat de aceasta clinica de la un coleg care s-a operat la ochi.sotia mea sufera de ambliopie la ochiul drept.chiar este foarte bun acest tratament?mi-as dori sa fie asa pentru a-i rezolva aceasta problema

May 14, 2013, 7:08 p.m.
1
0

tudor

fata mea de 10 ani are un ochi lenes am descoperit acest ucru din pacate la 7 ani am pansat o o perioada l ochiul bun dar mare lucru nu s a vazut am consultat mai multi oftalmologi care fiecare I mi recomandau o pereche de ochelari acum 2 saptamini am luat o pereche de ochelari pe care am dat 600 ron.sint disperat nu stiu ce sa mai fac eu tatal ei am aceiasi problema cred ca este ceva genetic

Sept. 14, 2013, 9:51 p.m.
1
1

Redactie

Dr. Daniela Cioplean ne raspunde: Ii recomand pacientului sa vina cu fetita la noi, la D-na dr. Pruna. Problema a fost descoperita tardiv dar nu putem sti ce sanse de recuperare (partiala) exista inaintea unui consult minutios. Genetica poate sa fie cauza ambliopiei, nu ea insasi. Daca se facea un control la timp copilului (mai ales ca parintii stiau ca exista probleme in familie), problema putea fi CU SIGURANTA prevenita. Acesta este motivul pentru care noi facem eforturi disperate pentru ca copiii sa fie examinati la varste cat mai mici. Nici unul din copiii examinati in clinica noastra inainte de varsta de 2 ani nu are ambliopie chiar daca a avut toti factorii de risc acumulati. Multi dintre ei sunt acum adulti.

Sept. 15, 2013, 4:23 p.m.
1
1

marian

Buna seara! Am 26 de ani si am fost diagnosticat cu ambliopie la varsta de 14 ani. Pana acum, doctorii la care am fost mi-au spus ca nu se poate face nimic deoarece am fost diagnosticat prea tarziu. Cu ochiul stang nu vad aproape deloc si din cauza job-ului pe care il am sunt obligat sa petrec foarte mult timp in fata calculatorului si din aceasta cauza am inceput sa am probleme si cu ochiul drept. Recent am descoperit informatii despre terapia "neurovision" si recunosc faptul ca mi-a redat speranta. Problema este ca in afara articolelor pozitive si a informatiilor venite din cadrul companiei, nu am gasit nicio persoana care chiar sa fi incercat aceasta metoda si sa fi avut efect... De aceea, va rog din tot sufletul imi puteti spune daca in cazul meu, avand in vedere varsta (26 ani) se mai poate face ceva? Functioneaza cu adevarat? Imi cer scuze pt scepticismul meu, dar imi doresc foarte mult sa stiu daca merita sau nu sa incerc aceasta terapie.

Sept. 20, 2013, 11:51 p.m.
3
0

Redactie

Buna ziua, Am primit mail-ul dvs legat de ambliopia de care suferiti. Pentru a stabili daca va incadrati in indicatiile programului RevitalVision, cat de profunda este ambliopia si care este cea mai buna corectie optica posibila, va trebui sa va programati la noi la clinica pentru o evaluare oftalmologica amanuntita (care va include si administrarea de picaturi cicloplegice, deci sa nu fiti la volan si sa nu aveti de lucru la aproape in ziua respectiva). Programul functioneaza, dar recuperarea depinde de acuitatea vizuala cu care incepem, ca si de alti factori. Mai multe detalii le vom discuta in momentul examinarii. Toate cele bune! Cu respect, Dr. Violeta Pruna

Sept. 24, 2013, 4:13 p.m.
1
0

Alin

Buna Ziua, sunt din Cj si am ambliopie la ochiul stang dupa 2 operatii de strabism la 3 respectiv 14 ani, vederea la ochiul stang este neclara, pot distinge pana la 1,5m si doresc sa ma inscriu la progamul RevitalVision pentru imbunatatirea vederii nu stiu daca colaborati si in Cj sau doar in Bucuresti\r\nMultumesc anticipat!

Jan. 12, 2014, 8:49 p.m.
0
0

Redactie

Buna Ziua, Din pacate, vederea pare sa fie foarte scazuta si teoretic nu are indicatie pentru Neurovision. Pentru a putea parcurge programul este nevoie de o acuitate vizuala de minimum 10%. Avand in vedere ca ne bazam doar pe o estimare subiectiva si ca acuitatea vizuala trebuie cuantificata corect, in cabinet si trebuie sa exista datele exacte ale acestei estimari facute de catre oftalmolog,, mai degraba v-as ruga sa faceti un consult corect la noi (sau chiar si la Cluj, va recomand pe Dr. Codruta Blajan, Clinica Optilens care cunoaste exact indicatiile pentru acest program si ne trimiteti ulterior datele consultului). In principiu doamna doctor va poate spune daca va incadrati in grupul pacientilor cu indicatie pt. Neurovision. Cu stima, Daniela Cioplean

Jan. 13, 2014, 5:33 p.m.
1
0

ioana

Buna ziua,\r\n\r\nFiul meu in varsta de 18 ani are ambliopie medie la ochiul stang, depistata tardiv(10ani), exersata la vremea respectiva dar fara success si hipermetropie, acum dipotria fiind de +1.25, in anii trecutii istoricul fiind :\r\nFEB 2003 -OD +0.75 ; OS +2.75\r\nSEPT 2003 -OD +0.75 ; OS +3.00\r\nAPR 2004 -OD +0.75 ; OS +3.50 \r\nIAN 2005 -OD +0.75 ; OS +3.50\r\nOCT 2005 -OD +0.75 ; OS +3.50, cu ambliopie ochiul stang\r\nIUL 2006-IAN 2009 - OD +0.50 ; OS +2.50 cu ambliopie\r\nIUN 2010-NOV 2012 - OD +0.25 ; OS +2.75, cu ambliopie\r\nIAN 2014 - OD 0 ; OS +1.25 +2D ambliopie medie. V-am detaliat istoricul pt a putea sa-mi oferiti un raspuns cat mai real la intrebarea daca terapia NEUROVISION, in aceasta situatie, I-ar putea ajuta si care ar fi costurile terapiei. Va multumesc.

Jan. 28, 2014, 11:18 a.m.
0
0

ioana

revin cu inca un amanunt , la ultimul control, medicul a spus ca vederea la ochiul stang este de 40%.astept raspunsul dumneavoastra cat mai urgent cu ce sanse de recuperare ar avea pt ca isi doreste sa urmeze Academia Militara si sa conduca masina, lucruri pe care (le-am aflat acum) nu ar avea voie sa le faca (imi cer scuze pt semnele aparute intre spatii cat si pt dublurile de "s" si "I" pe care nu le-am observat)

Jan. 28, 2014, 11:58 a.m.
1
0

Redactie

Nu putem da un raspuns exact fara un consult dar in principiu, exista sanse bune. Rugam pacientul sa-si faca o programare la doamna doctor Violeta Pruna care este specialistul nostru in acest domeniu. Cu stima, Daniela Cioplean

Jan. 28, 2014, 2:33 p.m.
0
0

ioana

deoarece nu ma asteptam la un raspuns atat de prompt am contactat si clinica. va multumesc pentru raspuns. toate cele bune si sanatate tuturor.

Jan. 29, 2014, 9:07 a.m.
0
1

Violeta Pruna

Buna ziua,\\r\\nProgramul RevitalVision / NeuroVision este un software personalizat, care stimuleaza specific si repetitiv cortexul vizual occipital, ducand la imbunatatirea sensibilitatii la contrast si, implicit, a acuitatii vizuale. Acest program se indica in cazurile de ambliopie, miopie mica, post chirurgie refractiva, post cataracta si in unele cazuri de "low vision", cum ar fi degenerescenta maculara legata de varsta, unele cazuri de retinopatie pigmentara etc. Recuperarea vederii cu ajutorul acestui program este in medie de 20% si depinde in mare masura de acuitatea vizuala de pornire, precum si de existenta altor afectiuni asociate (strabism, nistagmus etc). Pentru a putea beneficia de recuperare, acuitatea vizuala de pornire trebuie sa fie de cel putin 20%. Este necesara o evaluare oftalmologica prealabila, in vederea stabilirii celei mai bune corectii optice si a indicatiilor pentru program. Dupa efectuarea corectiei optice, pacientul se va reprograma pentru prima sesiune a programului, care se va face in clinica, urmand ca restul sesiunilor de exercitii sa se desfasoare acasa, in ritm de 3 / saptamana (in total fiind aproximativ 40 sesiuni) si se vor face reevaluari periodice, pentru urmarirea evolutiei. Din cei 48 pacienti aflati in program, aproximativ 65% au demonstrat o recuperare a acuitatii vizuale de 20% si peste 20%. Mai multe detalii vor fi oferite pacientilor la consultul prealabil.\\r\\nCu deosebita consideratie,\\r\\nDr. Violeta Pruna

Jan. 29, 2014, 10:45 a.m.
1
1

Redactie

Buna ziua, Daca este vorba de o ambliopie medie, se poate incerca recuperarea partiala a acuitatii vizuale (daca va functiona, programul poate imbunatati cu aproximativ 20% acuitatea vizuala). Pentru a vedea daca se incadreaza in indicatiile programului si pentru a stabili modalitatea de corectie optica optima, va trebui sa va programati initial la o evaluare oftalmologica in clinica noastra (Dr. Violeta Pruna), dupa care vom stabili pasii de urmat. Cu respect, Dr. Violeta Pruna

Jan. 29, 2014, 10:55 a.m.
1
0

Marin Olteanu

Buna ziua, Am fost de curand cu fetita de 4 ani la un control si ni s-a spus ca are ochiul drept mai lenes. Ochiul mai lenes are o dioptrie mai mare sau mai mica? Eu am inteles ca ochiul mai lenes are dioptria +3 iar cel sanatos +2 . Am inteles bine?

March 20, 2014, 11:10 a.m.
0
0

daniela cioplean

Ochiul lenes este un ochi care nu functioneaza normal, adica nu vede pana la ultimul rand, cu ochelarul pe ochi. Notiunea nu se refera la cantitatea dioptriei ci la cate randuri vede ochiul comparativ cu celalalt.\r\nIn situatia data, cel cu dioptria mai mare este probabil cel lenes, exista insa si situatii diferite. De regula, un ochi cu dioptrie mai mica vede mai bine.

March 21, 2014, 3:40 p.m.
0
0

Chiriac Elena

Am un copil de 12 ani. La varsta de 9 ani jumate s-a descoperit ambliopie medie la ochiul drept. Am incercat varianta cu ocluzoare si ochelari, dar fara rezultat. Ce pasi ar trebui sa urmez ( exista operatie ) ? Va multumesc !

Nov. 24, 2014, 6:15 p.m.
1
0

Violeta Pruna

Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa va programati in clinica noastra (OFTAPRO) pentru un consult oftalmologic, in vederea evaluarii functiei vizuale si a stabilirii gradului si tipului de ambliopie. Este bine sa aduceti toate documentele legate de alte consulturi si prescriptii de ochelari, ocluzii etc, pentru a vedea istoricul afectiunii. in urma consultului vom decide ce se poate in privinta recuperarii vederii si daca putem incerca programul RevitalVision / NeuroVision. Nu exista interventie chirurgicala care sa vindece ambliopia.

Nov. 27, 2014, 10:02 a.m.
1
0

andu

Buna ziua,\\r\\nIn cazul unei persoane (35 ani) la care ambliopia este asociata cu strabism, exista o ordine recomandata in imbunatatirea acuitatii vizuale si obtinerea vederii binoculare? Mai precis prima data se trateaza ambliopia acesta putand conduce la o solutionare (chirurgicala) a problemei strabismului sau este exact invers? Multumesc.

Feb. 7, 2015, 4:55 p.m.
0
0

Saptamana Medicala Administrator

Buna ziua, Prima data ar trebui incercata recuperarea acuitatii vizuale si evaluarea potentialului de recuperare a vederii binoculare, altfel, interventia chirurgicala are indicatii doar din considerente estetice. Toate cele bune! Dr. Violeta Pruna

Feb. 9, 2015, 11:19 a.m.
0
0

Angelica

Buna seara,fetita mea are ambliopie si un usor strabism,a fost depistata la varsta de 3 ani,am mers la gimnastica oculara si a purtat ocluzor,ocluzorul ce-i drept la purtat f putin. Pana la varsta de 16 ani a purtat si ochelari apoi a refuzat sa-i mai poarte acum are 19 ani si se plange ca nu mai vede cu ochiul care era mai lenes si i s-a accentuat parca si strabismul. Va rog din suflet cum putem sa venim la dv ptr un control amanuntit si daca se mai poate face ceva. As dormi adresa cabinetului sau clinicii. Multumesc anticipat

Feb. 18, 2015, 8:13 p.m.
0
0

Saptamana Medicala Administrator

Angelica, Va putem ajuta cu un consult complet pentru problema de care sufera domnisoara insa va trebui sa faceti o programare in prealabil. Adresa clinicii OFTAPRO: Bd. Marasesti, nr. 15, sector 4, Bucuresti (langa parcul Carol I) Telefon: 021.252.52.01 / 0730.593.534 Va asteptam, OFTAPRO CENTRU MEDICAL

Feb. 20, 2015, 2:32 p.m.
0
0

Mihaela

Buna ziua! Va rog mult sa ma informati daca aveti vreun reprezentant/ dr. care cunoaste acesta metoda inovatoare de tratare a amblioplie in orasul Ploiesti. Va multumesc!

May 22, 2015, 11:05 a.m.
0
0

Saptamana Medicala Administrator

Referitor la comentariul la Terapia NEUROVISION: Clinica OFTAPRO este singura din Romania cate detine acest tip de terapie insa pacientii care apeleaza la acest program NeuroVision pot instala softul respectiv pe calculatorul personal putand astfel efectua sedintele acasa. Pentru a putea achizitiona acest soft, este necesar sa va faceti timp sa veniti mai intai in clinica noastra pentru un examen oftalmologic, pentru a diagnostica tipul de ambliopie si severitatea acesteia (cat de mult este scazuta acuitatea vizuala la ochiul respectiv), precum si existenta sau nu a unor patologii asociate (alte boli). In functie de cele constatate vom stabili daca va incadrati in indicatiile programului de stimulare vizuala RevitalVision / NeuroVision. Pentru programare puteti suna la secretariatul clinicii (tel. 021.252.52.01 / 0730593534). Va asteptam cand va hotarati si va dorim toate cele bune!

May 22, 2015, 6:06 p.m.
0
0

Padureanu Petruta

Buna ziua.Am o fetita de 16 ani care poarta ochelari de la 2 ani dar care nu a fost diagnosticata cu ambliopie decat la 7 ani cand am schimbat medicul .Din pacate atunci ni s-a spus ca nu mai este nimic de facut.As vrea sa stiu daca la Constanta aveti colaboratori pe linia acestui program care ne mai da o speranta sau trebuie sa facem consultatia doar la Bucuresti ?

May 22, 2015, 7:37 p.m.
0
0

Saptamana Medicala Administrator

Acelasi raspuns ca mai sus. veniti la control si evaluam fetita, dupa care va dam aplicatia software ca sa urmati tratamentul acasa. Pentru programare puteti suna la secretariatul clinicii de oftalmologie pediatrica Oftapro (tel. 021.252.52.01 / 0730593534). Va asteptam cand va hotarati si va dorim toate cele bune!

May 22, 2015, 9:20 p.m.
0
0

Nora

Buna ziua, ma numesc Nora , am 18 ani, si am constatat acum 6 luni ca ochiul stâng este ambliop ( din strabism) , iar la ochiul drept am miopie,esotropie,astigmatism hipermetropie. Cu toate ca port ochelari tot nu văd foarte clar. Ce ma sfătuiți? Aștept răspunsul dv. Va mulțumesc!

Dec. 6, 2015, 1:01 p.m.
0
0

Saptamana Medicala Administrator

Buna ziua, Pentru a evalua corect functia vizuala a ochilor dvs si a decide strategia de recuperare, va sfatuim sa va faceti o programare in clinica noastra (OFTAPRO) pentru un consult oftalmologic detaliat. Cu respect, Dr. Violeta Pruna

Dec. 8, 2015, 2:27 p.m.
0
0

daniela

buna ziua fiul meu a fost diagnosticat cu ambliopie are si astigmatism miopic -2 ochiul stang chiar astazi a fost la un cabinet oftamologic si ia spus de ambliopie pana acum ca are 23 de ani la toti medici iau zis doar de astigmatism\\r\\nsi ca putem sal operam dupa 20 de ani are functia vizuala de 60%se mai poate face ceva va multumesc

May 26, 2016, 10:40 p.m.
0
0

razvan

AMBLIOPIE CORECTATA CU O LENTILA DE CONTACT \r\nSi eu am probleme cu ambliopia , dar am reusit sa mai rezolv din probleme la varsta \r\nde 25 de ani. Nu vedem cu ochiul stang deloc, deci foloseam doar ochiul drept . \r\nNu credeam ca o sa mai vad cu amandoi vreodata, dar din intalmplare am schimbat \r\nochelarii cu lentil de contact si intr-o zi mi-am dat seama ca daca folosesc o singura\r\n lentila pe ochiul lenes , acesta o sa vada mai bine iar celalalt va fi putin neclar\r\n si putin tulbure asemanator cu o lentila inchisa. Pe mine m-au ajutat lentilele de\r\n contact mai mult decat orice ochelari . Acum pot sa-i folosesc pe ambii ochii doar ca sunt necesare si exerciitii pentru corectare complete

June 15, 2016, 10:14 p.m.
2
0

cristian

am strabism din nastere ochiul drept la 20 de ani m-am operat acum am 49 si nu vad clar cu el va rog sa-mi spuneti daca se mai poate recupera s-au inbunatati vederea va multumesc

Nov. 2, 2016, 6:37 p.m.
0
0

Diana Grigoriu

Buna ziua, Primul pas pe care vi-l recomand este programarea uni consult in clinica OFTAPRO in vederea evaluarii functiei vizuale si a tipului si gradului de ambliopie precum si eventuala existenta a altor patologii asociate.Este indicat sa veniti cu documentele legate de consulturile anterioare si documente (daca aveti) de la interventia chirurgicala pentru a vedea istoricul afectiunii.In urma examenului oftalmologic complet vom putea decide ce se poate face in privinta recuperarii acuitatii vizuale si vom putea stabili si daca aveti indicatie pentru inceperea programului Neurovision/Revital Vision.

Nov. 3, 2016, 2:48 p.m.
2
0

Bogdan

Bună ziua am 31 de ani locuiesc in Germania și am fost depistat din ambliopie la vastra de 9 ani...mi sa spus că nu mai e nimic de făcut pe atunci ...in ce măsură mă poate ajuta Neurovison..și Dacă găsesc și în Germania acest tratament......Va mulțumesc!!!!

Oct. 28, 2018, 11:40 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha