30
None

Câteva soluţii naturale gemoterapice pentru cele mai frecvente afecţiuni respiratorii

La intrarea în anotimpul rece afecţiunile de căi respiratorii superioare (nas, gât) şi de la nivelul urechii, sunt cele care predomină ca solicitare în cabinetele medicilor şi în farmacii.

Tot mai mult, gemoterapia se dovedeşte o opţiune extrem de eficientă, atât ca mijloc de prevenţie, cât şi ca prim ajutor în diverse afecţiuni sau ca terapie naturală de suport în cazurile care necesită obligatoriu tratament medicamentos.

Vă propunem  din gama de gemoterapice complexe, “Polygemma”, câteva produse naturale la care puteţi apela pentru a interveni de la primele semne de dezechilibre apărute la nivel respirator.

POLYGEMMA 5 - CAVITATE BUCALĂ, GÂT este preparatul foarte util de la primele semne de ” roşu în gât” - unul dintre cele mai frecvente diagnostice din sezonul rece. Efectele urmărite sunt antiinflamator, antiinfecţios şi cicatrizant, prin extractele gemoterapice de Viţă de vie, Măceş şi Afin, la care se adaugă şi sucul de Echinacea purpurea.

Gemoterapicele de Afin şi Măceş aduc un aport important de vitamine, în special vitamina C naturală. Vitaminele naturale  se absorb în proporţie de până la 98% (în special cele care se prezintă în soluţie – forma cu cea mai mare biodisponibilitate), în timp ce vitaminele obţinute în urma proceselor tehnologice s-a constatat că se absorb doar într-un procent de până la 20%.  Extractele din plante conţin o serie de alţi compuşi biochimici care acţionează sinergic sau completează efectul acestora.

Sucul de Echinacea purpurea  este cunoscut pentru efectele imunostimulator, antibacterian, antiviral. Dintre speciile de Echinacea, Echinacea purpurea are eficienţa cea mai mare, iar metoda de fabricaţie care asigură o extracţie optimă este prelucrarea plantei proaspete ca suc obţinut prin presare la rece. Este importantă acţiunea gemoterapicului din muguri de Viţă de vie, eficient şi în faringitele streptococice.

Recomandăm administrarea preparatului Polygemma 5 – Cavitate bucală şi gât de 3 ori pe zi, câte 2 ml pentru adulţi şi 1 ml pentru copii. În cazuri recidivante, se recomandă cure de 1-2 luni, pentru creşterea rezistenţei organismului. Copiilor slăbuţi, anemici, li se poate completa acest tratament natural cu administrarea gemoterapicului din muguri de Porumbar, care va duce la creşterea poftei de mâncare, iar prin acţiunea reechilibrantă, scurtează  perioada de convalescenţă.

Pentru răcelile care afectează sinusurile, POLYGEMMA 4 – SINUSURI  combină efectele antiinflamator, antialergic şi cicatrizant al extractelor gemoterapice de Coacăz negru, Arin negru, Carpen şi Mesteacăn pufos. Este un preparat ce intervine atât asupra germenilor de la nivelul mucoaselor cât şi asupra supuraţiei adunate în cavităţile sinusale, zone unde antibioticele penetrează mai greu şi, în plus, susţine procesul de eliminare a toxinelor acumulate la nivelul sinusurilor. Astfel, putem spune că acest preparat urmează calea corectă a direcţiei de vindecare a organismului, din interior spre exterior. Acţiunea preparatului Polygemma 4 - Sinusuri se manifestă rapid, din prima sau a doua zi de administrare, iar efectul este de durată. Se recomandă 4-5 administrări în prima zi, după care doza se reduce la 3 administrări pe zi, câte 1 ml pentru adulţi şi 10-15 picături pentru copii. Se poate administra şi în asociere cu tratamentul antibiotic, atunci când se consideră necesară introducerea unui antibiotic în schema de tratament. În sinuzitele cronice, inclusiv cele alergice, se recomandă cure de 2 luni.

Puteţi folosi cu eficienţă Polygemma 4 - Sinusuri şi în cazul otitelor, situaţie în care asociaţi administrării şi aplicaţiile locale cu picăturile otice, MULLEIN OIL. Acestea au la bază un extract de Lumânărică, cu acţiune antiinflamatoare. Apelaţi însă neapărat la medic, dacă aveţi dureri de ureche intense sau care se prelungesc mai multe zile, dacă în ureche există un corp străin sau puroi, sau dacă din ureche se scurge sânge sau un alt lichid.

POLYGEMMA 3 – TUSE, o combinaţie de extracte gemoterapice din Carpen, Călin şi Caprifoi negru, ajută la ameliorarea tusei (seacă sau productivă), prin efectele multiple:  scade inflamaţia de la nivelul mucoaselor respiratorii, repară  zonele lezate de germeni, favorizează eliminarea mucusului, reglează tonusul bronşic şi are efect antialergic la nivelul căilor respiratorii. Poate fi utilizată şi în cazul laringitelor, în special datorită Caprifoiului negru, cu efect cicatrizant la acest nivel. De asemenea, Carpenul şi Caprifoiul negru acţionează şi la nivelul ficatului şi splinei, crescând rezistenţa organismului, iar Călinul acţionează şi pe componenta neurovegetativă, cu acţiune de calmare a tusei şi de liniştire generală. În primele 2-3 zile preparatul se va administra mai des, continuându-se administrarea câteva zile şi după ce tusea s-a oprit, pentru un efect de durată.

De dorit este să ne cunoaştem organismul, să îl fortificăm, astfel încât să trecem cu toţii cu bine prin epidemiile de viroze respiratorii, de la cei mai mici, până la cei de vârsta a treia.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha