Conferința Regională de Cancer Bronhopulmonar ed. 4 marchează un an de la funcționarea primei Comisii Multidisciplinare de Patologie Toracică din regiunea Oltenia

Scris de Redactie 253 afisari
09:14:43, Joi 28 Iunie 2018
Redactie

Redactie

Conferința Regională de Cancer Bronhopulmonar ed. 4 marchează un an de la funcționarea primei Comisii Multidisciplinare de Patologie Toracică din regiunea Oltenia

Importanța tratamentului multidisciplinar în lupta împotriva cancerului bronhopulmonar a fost sublinată în nenumărate rânduri de specialiștii din domeniu la nivel mondial, stabilirea unei relații de colaborare între toate specialitățile implicate în aplicarea corectă a tratamentului în cazul acestui tip de cancer fiind absolut necesară. „Singurul mesaj pe care vi-l pot oferi cu certitudine este că tratamentul cancerului bronhopulmonar se poate face astăzi numai interdisciplinar” a subliniat prof.univ.dr. Horia Sîrbu în cadrul evenimentului de anul trecut a Conferinței Regionale de Cancer Bronhopulmonar, când a fost înființată în țara noastră prima Comisie Multidisciplinară de Patologie Toracică din regiunea Oltenia. Inițiativa îi aparține noului manager al Spitalului Județean de Urgență Craiova, Șef. Lucr. dr. Alin Demetrian, coordonatorul științific al Conferinței Regionale de Cancer Bronhopulmonar Oltenia, ce a ajuns în acest an la ce-a de-a IV-a ediție. Inscrierile la eveniment sunt deschise, aceasta fiind ultima săptămână de taxe reduse!

Organizată în perioada 7-8 septembrie la Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova, ce-a de-a IV-a ediție a Conferinței marchează un an de la înființarea și funcționarea acestei comisii multidisciplinare, creată pe modelul unor comisii multidisciplinare care activează cu succes în străinătate și care vizează dezbaterea în echipă a tumorilor toracice din regiunea Oltenia.

Printre noutățile cu caracter foarte practic apărute în urma, dar mai ales datorită edițiilor anterioare, merită menționată înființarea și funcționarea cu regularitate a primei Comisii Multidisciplinare de Patologie Toracică (CMPT) din regiunea Oltenia, în cadrul Clinicii de Chirurgie Toracică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, dar cu posibilitatea participării tuturor medicilor din specialitățile interesate”, a declarat Șef Lucr. Alin Demetrian, care a lansat invitația tuturor cadrelor medicale cu specialități clinice și chirurgicale, dar și paraclinice să fie prezenți la cea d-a IV-a edițiea Conferinței regionale de Cancer Bronhopulmonar, ce își propune să devină un cadru de dialog între specialiștii din toate specialtățile medicale.

Tema din acest an a evenimentului – „Managementul de caz al pacientului cu cancer bronhopulmonar de la diagnosticul în cabinetul medicului de familie la servicii paliative”- pune accent pe importanța colaborării interdisciplinare în beneficiul pacientului. „Este absolut esențial ca între toate specialitățile implicate să se  stabilească o relație de colaborare, care să însemne discuții și întâlniri zilnice, împărtășirea de idei și experiențe și dezbaterea unor cazuri clinice concrete. Ne dorim astfel de relații cu medicii din celelalte specialități, întrucât lipsa unei bune comunicări este întotdeauna în detrimentul pacientului,” a declarat Șef. Lucr. Michael Schenker, care va fi prezent în calitate de lector la eveniment.

Stadializarea cancerului bronhopulmonar în imagini, particularități ale tratamentului dependenței tabagice la pacientul cu cancer pulmonar, rolul imunoterapiei în cancerul bronhopulmonar, aspecte privind îngrijirea paliativă a pacientului sau importanţa terapiei de suport pentru pacienţii bolnavi de cancer sunt câteva dintre temele ce vor fi dezbătute pe parcursul celor două zile de eveniment.

Printre lectorii care au confirmat prezența se numără

• Prof.univ.dr. Horia Sîrbu, șeful Clinicii de Chirurgie Toracică din Erlangen (Germania)

• Prof. univ. dr. Gabriela Jimborean, pneumolog – Seful Sectiunii de Cancer Pulmonar al SRP

• Univ. dr. Floarea Mimi Niţu – medic pneumolog, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova

• Şef Lucr. Dr Michael Schenker – medic oncologie medicală

• Șef Lucr. Mihai Olteanu – medic pneumolog, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova

• dr. Memu Eustatiu – chirurgie toracică, Drobeta Turnu Severin

• dr. Elena Vlad – medic pneumolog, Târgu Jiu

• dr. Dalida Mosorescu – medic de familie, Craiova

• dr. Mariana Chirca – medic oncolog, Craiova

• dr. Dorin Vancea – medic pneumolog, Oradea

• dr. Cristina Petria – medic oncolog,Spitalul Municipal Caracal

• dr. Cristina Călărașu – medic pneumolog, Craiova

• dr. Magdalena Ciobanu – pneumolog – centrul Stop Fumat

• dr. Rene Ilia – medic rezident chirurgie toracica, Craiova

• psih. Adrian Costin Calomfirescu – psiholog, București

Evenimentul este creditat EMC, iar programul se va desfășura vineri, 7 septembrie , în intervalul 13:30 – 20.00 și sâmbătă, 8 septembrie, în intervalul 10:00 – 17:00.

Taxele de participare sunt cuprinse între 80 și 210 lei, fiind reduse până pe 30 iunie!

Înscrierile sunt deschise pe http://houston.ro/cancer-bronhopulmonar/

Pentru informații suplimentare:

Manager proiect, Carmen Munteanu, carmen.munteanu@houston.ro, 0756 030 339

Pentru înscriere:

Luiza Grosu, luiza.grosu@houston.ro, 0733.076.387, Fax 021-317.09

Sus
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta