None

Crize astmatice

Crizele astmatice

Declanşarea crizelor este explicată în multe cazuri prin prezenţa în aerul respirat a unor cantităţi foarte mici de substanţe faţă de care pacientul este "sensibilizat" şi a devenit intolerant (polenuri, parfumuri, puful de la păsări, praful, pulbere de hrană uscată etc.). Substanţa inhalată provoacă imediat un fel de fenomen de respingere, care implică hiperemie importantă asociată cu hipersecreţie de mucus pe căile aeriene; aglomerarea în submucoasă a unor celule specializate care eliberează nişte substanţe cu rol de apărare, dar care la aceşti pacienţi induc contracţia fibrelor musculare şi instalarea spasmului bronşic.

În practică se întâlnesc două mari forme clinico-evolutive: astmul alergic sau extrinsec şi astmul infecţios sau intrinsec. Primul este forma reprezentativă de boală, apare în special la persoane active, în contact prelungit cu substanţa la care se va sensibiliza, fie de un contact profesional, fie în atmosfera de acasă. Iniţial crizele sunt rare, în aparenţă întâmplătoare, pentru ca mai târziu să devină frecvente şi clar corelate cu aceleaşi condiţii declanşatoare, fapt care poate sugera de multe ori natura alergenului. Astmul intrinsec este o formă impură, în care declanşarea crizelor nu mai este condiţionată neapărat de contactul cu substanţe alergene externe. Debutul are loc la vârste mai înaintate, de cele mai multe ori ca urmare a unei infecţii respiratorii trenante sau mai severe.

În lipsa tratamentului adecvat şi susţinut, astmul se poate complica sau poate să evolueze spre stadii de insuficienţă respiratorie cronică decompensată - când tratamentul nu mai este posibil.

Un tratament corect aplicat poate conduce la remisiuni clinice de lungă durată; doar în cazul unor infecţii respiratorii intercurente pot apărea decompensări tranzitorii.

Un rol primordial în prevenirea crizelor de astm îl are gimnastica curativă (procedeul Strelnicova), iar pentru tratarea astmului cea mai bună metodă este speleoterapia (salina). De aceste proceduri terapeutice, alături de ionizare intensivă şi homeopatie, puteţi beneficia adresându-vă la unica salină din Bucureşti: "SALINA CENTER".

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha