None

De sărbători, să ne ferim de excese!

     Odată cu sărbătorile de iarnă au sosit primele 203 ambulanţe din cele 1250 pe care Ministerul Sănătăţii intenţionează să le achiziţioneze în următorii 4 ani pentru reînnoirea parcului auto al serviciului public de ambulanţă şi SMURD, o investiţie de aproape 70 de milioane lei.

     Cu această ocazie urmează să fie înfiinţat serviciul SMURD în 6 judeţe unde acesta nu există încă, respectiv Gorj, Covasna, Sălaj, Tulcea, Teleorman, Caraş Severin. De asemenea, utilitare nou achiziţionate vor intra în dotarea unor echipaje speciale, cu timp de reacţie rapidă, care vor opera în zonele izolate şi greu accesibile, în judeţele unde există servicii SMURD.

     Astfel, 70 de ambulanţe tip B 4x2 sunt destinate serviciilor de ambulanţă, iar 23 de autovehicule de tip C vor fi repartizate către unitățile SMURD (6 buc) şi serviciile de ambulanţă (17 buc).

     Ambulanţele de tip B şi C sunt autospeciale utilizate pentru intervenţiile de urgenţă, sunt echipate corespunzător pentru aceste intervenţii şi sunt utilizate de echipaje instruite în medicina de urgenţă şi prim ajutor.

     Ambulanţele şi autospecialele de intervenţie care intră în funcţiune în această lună, precum şi cele care urmează să fie achiziţionate vor avea menirea să înlocuiască în mod treptat ambulanţele învechite.

     Deşi Ministerul Sănătăţii a asigurat deci baza materială pentru a putea fi rezolvate cu promptitudine urgenţele medicale, este preferabil să evităm riscurile specifice sezonului, provocate de frig şi abuzul de alimente şi băuturi. Pentru că echipajele care vor lucra pe aceste autospeciale, acolo unde există deja personal calificat, nu au avut când să urmeze instructajele necesare şi să facă şi puţină practică. Această practică este deosebit de utilă pentru realizarea unui serviciu medical de urgenţă performant, în care acţiunea factorului uman este decisivă. Cu atât mai rea este situaţia în cele 6 judeţe menţionate, în care deşi s-au cumpărat maşinile salvării încă nu s-au înfiinţat şi organizat serviciile propriuzise, deci acolo dubiţele vor sta în garaj până după Sf. Ion.

     Urăm deci cititorilor noştri (şi tuturor celorlalţi) Sărbători fericite şi fără „evenimente” medicale iar Noul An 2012 să vă aducă multe bucurii!  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha