47
None

Schimbarea culorii ochilor - de la ficţiune la realitate

     Partea estetică devine din ce în ce mai importantă în epoca modernă, iar ştiinţa medicală joacă un rol foarte important când vine vorba despre remodelare corporală sau, în cazul nostru, oculară.

     Operaţia de strabism şi operaţia de reducere a dioptriilor (prin Laser Excimer) pot fi nişte exemple răsunătoare ca operaţii în scop estetic.

     Se poate schimba culoarea ochilor?

    De multe ori i se adresează medicului oftalmolog întrebarea respectivă. Răspunsul poate fi, în viitorul apropiat: DA, printr-o intervenţie chirurgicală.

     Este o alternativă pentru cei care apelează la lentile de contact cosmetice din considerente estetice.

     Denumirea metodei - invenţia doctorului Gregg Homer -, este "Lumineyes". Este vorba despre un LASER reglat la o anumită frecvenţă, care îndepărtează pigmentul maro, melanina din stratul superior al irisului, iar culoarea dorită (de obicei, albastră) apare în următoarele 2-3 săptămâni.

     Lumea ştiinţifică priveşte cu scepticism noua metodă.

     Pot apărea complicaţii pe termen scurt sau lung?

     Este întrebarea cea mai frecventă.  Primele remarci în această privinţă pot fi:

  • Procedura este netestată în timp;                      
  • Metoda este ireversibilă, pentru că ţesutul maro nu se poate regenera.

     Pot fi reacţii adverse:

  • Risc de glaucom secundar, prin dispersia pigmentului irian în camera anterioară;                   
  • Risc de scădere a acuităţii vizuale, prin lezarea endoteliului cornean şi depozitarea pigmentului în partea posterioară a corneei.

     Este adevărat faptul că orice metodă se perfecţionează în timp şi orice invenţie se contestă la început. Timpul şi practica medicală ne vor arăta viitorul şi aplicabilitatea metodei.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha