None

Dermatologia estetică şi avantajele tehnologiei moderne

    Dermatologia estetică este acea latură a dermatologiei care oferă soluţii diverse pentru problemele de îmbătrânire ale pielii, menţinerea aspectului sănătos, dar şi proceduri neinvazive pentru tratarea unor boli de piele care îşi găsesc rezolvarea cu ajutorul medicinii estetice. Practic, specialistul în dermatologie estetică este înalt calificat în domeniul procedurilor estetice, cum ar fi: peelingul chimic, dermabraziunea, lasere medicale, lumina intens pulsată, radiofrecvenţa, undele de şoc, fillere, tratamente cu toxină botulinică sau diverse intervenţii chirurgicale asupra pielii.

    Dermatologia estetică a evoluat foarte mult în ultimii ani, iar tehnologia de ultimă oră ne ajută să venim în întâmpinarea tuturor solicitărilor, oferind soluţia cea mai potrivită, personalizată pentru fiecare situaţie în parte. Dacă înainte procedurile erau destul de invazive, iar rezultatele, deşi bune, nu confereau în final acel aspect de natural, acum avem cam tot ce ne trebuie pentru ca pacienţii noştri să plece de la cabinet cu un aspect natural, fără cicatrici. S-au făcut progrese mari în domeniul laserelor şi în general în domeniul tehnologiilor neinvazive, care ne ajută să rezolvăm chiar şi probleme grave.

    Aş putea spune că cel mai frecvent solicitate în ultima vreme sunt tratamentele de înfrumuseţare şi întinerire pe bază de toxină botulinică şi tratamentele de umplere cu acid hialuronic, modelările de volume faciale, tratamentul cearcănelor, precum şi procedurile de rejuvenare, cum ar fi tratamentele laser şi radiofrecvenţa subablativă.

    Problemele estetice cu care se confruntă femeile sunt nenumărate, inamicul numărul unu fiind, fără drept de apel, celulita. Urmează apoi vergeturile, ridurile şi în general tonifierea şi rejuvenarea pielii, pe care orice femeie şi-o doreşte. Dacă acum câţiva ani tendinţa generală era de înfrumuseţare, uneori de moment, acum femeile sunt mai conştiente că frumuseţea înseamnă un aspect natural care trebuie întreţinut pe termen lung. Eu am o experienţă de peste 16 ani în dermatologie şi am paciente pe care le-am preluat acum 8-10 ani care arată neschimbate şi acum, deoarece am stabilit împreună programe personalizate de întreţinere care au dat rezultate.

    Indiferent de vârstă, tabieturi sau statut social, fiecare dintre noi ne confruntam frecvent cu cel puţin una dintre problemele specifice fiecărei vârste: riduri, vergeturi, acnee, celulită, cicatrici, căderea parului, şi lista poate continua. Pentru că nu există o “reţetă” universal valabilă, încercăm de fiecare dată să găsim, individual, cea mai bună soluţie pentru rezolvarea lor.  

            

    Şi la acest capitol intervin tot felul de întrebări: Unde să merg? Care este cel mai bun medic? Ce procedură este mai bine să folosesc, astfel încât să nu simt durere sau disconfort? Care este tehnologia care îmi poate rezolva problema într-un mod delicat şi rapid? etc. De aceea, conceptul clinicii noastre înseamnă în primul rând soluţii integrate într-un sigur loc, 16 ani de experienţă certificată în dermatologie, tratamente fără durere pre şi postintervenţii, aparatură de ultimă oră obţinută în pre-selling, siguranţa actului medical, profesionalism, delicateţe şi cei mai buni specialişti în medicina estetică. Soluţiile sunt neinvazive şi au la bază tratamente şi proceduri ce tratează probleme şi redau aspectul frumos şi sănătos al pielii, păstrând în acelaşi timp un aspect natural, care nu trădează vizita într-un cabinet dermatologic. Ca tehnologie mai specială aş aminti eMax – platformă unică în România -, soluţia completă pentru o gamă de boli şi probleme ale pielii.

    Avantajul major al acestei platforme este faptul că, în funcţie de diagnosticul fiecărui pacient, putem aborda într-o singură şedinţă mai multe aspecte ale problemei, salvând timp şi având rezultate mult mai rapide. De exemplu, pentru zona feţei, avem opţiunea eMax Triniti, care înseamnă 3 paşi într-o singură şedinţă: ştergerea, petelor, tonifiere, rejuvenare dar şi tratamentul de întinerire prin ablaţie fracţionată. Tot cu eMax putem trata acneea cu rezultate excelente, putem îndepărta părul nedorit prin epilare definitivă. De asemenea, eMax este singurul laser aprobat de FDA pentru tratarea ridurilor.  

    Folosim tehnologii de ultimă oră, în aşa fel încât să oferim soluţii individualizate pentru absolut fiecare tip de problemă. Printre cele mai importante aş aminti FotoFinder, care este „state of the art” în diagnosticul tumorilor cutanate, Velasmooth PRO – singurul tratament împotriva celulitei aprobat de FDA, laserul pulsat Vbeam Perfecta, care tratează eficient orice leziune vasculară a pielii, tratamentele Intraceuticals şi Meder  - sisteme revoluţionare noninvazive destinate ridurilor, care suplimentează tradiţionalele tratamente mai invazive cu substanţe active precum Botox, acid hialuronic.

    În final aş putea spune despre dermatologia estetică faptul că este o ramură inovativă, delicată, curată şi spectaculoasă, care ne permite să facem oamenii fericiţi. Mai fac şi acum dermatologie pură şi chirurgie dermatologică. 7 ani am lucrat în spitale publice,10 ani în clinici private, iar acum încerc să îmbin dermatologia cu medicina estetică. Sunt convinsă că dermatologul cunoaşte cel mai bine pielea şi transformările ei, că acesta poate găsi cele mai bune soluţii.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha