47
None

Fără ochelari – operaţie de reducere dioptrii

Pentru persoanele cu miopii mari, a scăpa de ochelari este o necesitate practică, nu o dorinţă care ţine numai de sfera estetică sau de confort. Acestor persoane le este imposibil să se descurce fără ochelari sau lentile de contact, pentru că din cauza miopiei foarte mari văd bine la o distanţă de doar câţiva centimetri. La fel se întâmplă şi cu persoanele care suferă de astigmatism. În cazul miopiei, vederea este neclară la distanţă. În cazul astigmatismului, vederea este neclară atât la distanţă, cât şi la aproape. Cu cât dioptriile sunt mai mari, cu atât vederea este mai slabă.

Care sunt soluţiile?

Ochelarii şi lentilele de contact nu „tratează” dioptriile cu minus, ci doar corectează „temporar” vederea, în perioadele purtării lor. Tratamentul  care oferă independenţă faţă de ochelari este reducerea dioptriilor printr-o intervenţie chirurgicală cu laser. În timpul unei astfel de proceduri, este modificată raza de curbură a corneei şi astfel corectat viciul de refracţie. Operaţiile de reducere dioptrii au o rată de succes de 99%, iar riscurile şi complicaţiile sunt minime, atât timp cât pacientul respectă indicatiile medicului.
Se fac în ambulator, cu anestezie locală şi durează câteva minute.
Există mai multe tehnici prin care pot fi reduse dioptriile: PRK, FemtoLASIK şi ReLEx SMILE. 
ReLEx SMILE, este cea mai modernă şi sigură tehnică şi este cea prin care pot fi corectate dioptriile mari. În România, se efectuează în clinica de oftalmologie Ama Optimex de aproape un an şi noi, cei 3 chirurgi oftalmologici ai clinicii, suntem singurii din ţară care realizează astfel de intervenţii.
Prin tehnica SMILE sunt corectate miopiile mari (până la -10 dioptrii) şi astigmatismul miopic (până la -5 dioptrii). Aceste dioptrii mari nu puteau fi reduse cu ajutorul laserului până la apariţia acestei tehnici. Alte două aspecte foarte importante pentru pacient sunt lipsa durerii (în timpul şi după intervenţie) şi recuperarea extrem de rapidă, la 3 zile după operaţie pacientul îşi poate relua activităţile obişnuite.
Operaţia se realizează cu femtolaserul VisuMax Carl Zeiss cu platforma SMILE, cel mai performant laser la ora actuală. Acesta decupează în cornee o lentilă, pe care o extragem printr-o incizie periferică foarte mică, de aproximativ 2,5-4 mm. În acest fel, este modificată raza de curbură a corneei şi pacientul va vedea bine, fără ochelari. 

Comentarii


PREDA

Buna seara! Sufar de astigmatism miopic mixt,am 2 prescriptii de la 2 medici,la 3 ani distanta intre cele 2 consultatii,prima este pt OD-2,25 OS-1,25 iar cea de-a doua OD-2,75 OS+2,in afara de cea de acum 10 ani care spune ca OD-2 OS +1 cu -2,sferic,situatia e interesanta..in principiu ma intereseaza daca se poate opera,care sunt costurile TOTALE si bineinteles care este rata succesului,voi putea vedea aproape ca un om fara probleme sau voi vedea cam cum vad acum cu ochelarii? Cat de mult se poate corecta? Va multumesc!

Nov. 25, 2015, 5:47 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua @PREDA, in general cam toate dioptriile pot fi corectate. Va recomand un consult pentru a stabili ce este de facut.

Nov. 28, 2015, 12:46 p.m.
0
0

raul

buna seara , doresc sa va intreb am astigmatism mixt , si intrebarea mea este care este cea mai sigura tehnica cu laser pentru aceeasta problema ? tehnica smile ? multumesc frumos

July 12, 2017, 8:03 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Bună ziua @raul, SMILE este cea mai modernă și sigură tehnică pentru reducerea dioptriilor, fără durere și cu recuperare rapidă. Detalii aici: https://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/. Vă recomand consult și investigații și după vom ști dacă vi se potrivește, contează mai multe particularități anatomice ale ochilor. Mă puteți contacta pe mail (andrei@amaoptimex.ro) dacă aveți și alte întrebări sau dacă doriți să veniți pentru consult.

Aug. 1, 2017, 5:02 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha