30
None

Infecțiile respiratorii de sezon

Afecțiunile respiratorii sezoniere sunt de regulă infecții acute, contagioase, ce se transmit ușor de la o persoană la alta, cauzate de virusuri, ce apar frecvent în sezonul rece.

Afecțiunile respiratorii sezoniere sunt de regulă infecții acute, contagioase, ce se transmit ușor de la o persoană la alta, cauzate de virusuri, ce apar frecvent în sezonul rece. SURSA DE INFECȚIE este omul bolnav, contagiozitatea fiind mai ridicată în primele 2-3 zile de boală. Infecția se poate transmite pe cale aeriană: direct – prin tuse, strănut (prin picături de salivă infectate) sau indirect – prin obiecte proaspăt contaminate: batistă, prosop, veselă, alimente, etc.

La răceala și gripă, prezența în organism a virusurilor declanșează reacții de apărare, inflamație și febră. În infecțiile respiratorii se recomandă alimentația ușoară, săracă în calorii dar bogată în vitamine, minerale, enzime, aminoacizi și acizi grași esențiali. Se va asigura hidratarea corespunzătoare (1,5-2 litri de lichide/zi) prin consumul de sucuri naturale, ceaiuri, supă de legume, apă şi se vor exclude din alimentație: laptele, făina albă, zahărul – alimente ce stimulează producția de mucus și favorizează recidivarea rapida a infecțiilor respiratorii.

În faza febrilă a infecțiilor respiratorii se recomandă un regim de curățare, cu consum mic de alimente şi creşterea aportului de lichide.

În virozele respiratorii, aportul de vitamine, minerale, antioxidanți naturali și nutrienți esențiali, provine din legume proaspete, mere, citrice, miere de albine, propolis, fructe de cătină, fructe de pădure, ciuperci și alge marine ce susțin procesele de apărare și de vindecare.

MĂSURI NECESARE PENTRU PREVENȚIE

• consum de fructe (citrice) și legume proaspete, bogate în vitamina C;

• consum zilnic de lichide (ceaiuri calde, sucuri naturale, supe/ciorbe);

• evitarea consumului de alcool și tutun;

• evitarea stresului;

• petrecerea timpului liber în aer curat;

►Îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată sezonului.

►Evitarea expunerii la frig timp îndelungat.

►Evitarea locurilor aglomerate

►Aerisirea obligatorie a spațiilor de locuit și de muncă.

Respectarea regulilor de igienă individuală şi colectivă:

• nefrecventarea colectivităților de către persoanele bolnave până la vindecare totală (locuri de muncă, școli);

• neacceptarea în colectivități a persoanelor bolnave (locuri de muncă, școli).

Adresabilitatea la medic – evitarea automedicației:

Suplimentul alimentar COUGHEND Sirop este un produs natural din plante medicinale indiene, care susțin sănătatea căilor respiratorii superioare și inferioare, fiind adjuvant în toate tipurile de tuse (uscată, productivă, convulsivă). Susține eliminarea proceselor inflamatorii și spasmelor de la nivelul bronhiilor. Prin calmarea tusei este redusă uscăciunea și iritarea de la nivelul arborelui respirator. Fitonutrienții din plante contribuie la creșterea capacitații naturale de autoapărare a organismului și de adaptare la condițiile de mediu.

COUGHEND Sirop poate fi administrat preventiv pe întreaga durată a anotimpului rece pentru protejarea organismului de afecțiuni ale aparatului respirator.

Contribuie la:

• menținerea stării de sănătate a aparatului respirator;

• fluidificarea secrețiilor bronhice și eliminarea lor, reducerea uscăciunii și iritației la nivelul gâtului și bronhiilor;

• diminuarea tuturor formelor de tuse și a efectelor neplăcute datorate ei;

• facilitarea procesului de respirație prin decongestionarea căilor respiratorii;

• complementar în terapia astmului bronșic (bronhodilatator);

• menținerea capacitații naturale a organismului de autoapărare și adaptare la condițiile de mediu.

Modul de utilizare și doza recomandată:

Copii între 1-3 ani: câte ½ linguriță (2,5ml) de 2 ori pe zi.

Copii peste 3 ani: câte 1 linguriță (5ml) de 2 ori pe zi.

Adulți: câte 1-2 lingurițe (5-10ml) de 2-3 ori pe zi.

Se administrează cu ½ oră înainte de masă sau la o oră după masă.

• • •

SPIRULINA STAR este un supliment alimentar ayurvedic care conține o combinație originală de Spirulina plantensis și Withania somnifera, care datorită conținutului bogat de minerale, vitamine și aminoacizi ajută la mineralizarea și vitaminizarea organismului și funcționarea optimă a acestuia. SPIRULINA STAR ajută la menținerea capacitații organismului de a rezista în condiții de efort fizic și psihic intens în condițiile stresante din mediul cotidian. Asigură protecția organismului de stresul oxidativ și procesele degenerative și contribuie la echilibrarea sistemului imunitar și menținerea capacitații de autoapărare a organismului. Susține procesele naturale de detoxifiere și eliminare a deșeurilor metabolice și toxinelor din organism. SPIRULINA STAR prin aportul bogat de proteine, vitamine și minerale, este utilă persoanelor care au un regim alimentar special (hipocaloric, vegetarian, tineri și vârstnici) pentru menținerea energiei și rezistenței organismului, redând vitalitatea acestuia.

Contribuie la:

• susținerea sănătății și vitalității întregului organism prin aport crescut de vitamine, minerale și aminoacizi;

• creșterea capacitații de efort fizic și intelectual;

• echilibrarea sistemului imunitar și protecția organismului de stresul oxidativ și procesele degenerative, menținând astfel capacitatea de autoapărare a organismului.

Modul de utilizare și doza recomandată:

Copii 7-14 ani: câte 1 tabletă de 2 ori pe zi.

Adulți: câte 1-2 tablete de 3 ori pe zi.

Se administrează cu ½ oră înainte de masă pentru cel puțin 30 de zile, recomandat o cură de 3 luni.

• • •

Suplimentul alimentar HAPPY KID Sirop este un produs natural din plante ayurvedice, cunoscute pentru proprietățile lor tonice, care susțin creșterea armonioasă și sănătoasă a copilului. Combinația dintre Elettariacardamomum, Glycyrrhiza glabra, Aeglemarmelos, Carumcarviși Bacopamonnieri, alături de celelalte plante din produsul HAPPY KID Sirop, au efecte sinergice contribuind la păstrarea unui apetit sănătos, la asimilarea corectă a substanțelor nutritive din hrană, buna funcționare a sistemului digestiv și hepatobiliar și eliminarea naturală a toxinelor.

Contribuie la:

• susține sănătatea sistemului respirator, sistemului digestiv și hepatobiliar;

• menținerea capacitații naturale de autoapărare a organismului;

• creșterea și dezvoltarea fizică și psihică armonioasă a copilului.

Modul de utilizare și doza recomandată:

Copii 2-4 ani: câte 1 linguriță pe zi.

Copii 4-8 ani: câte 2-3 lingurițe pe zi.

Copii 8-14 ani: câte 1-2 lingurițe de 3 ori pe zi.

Se administrează cu 30 minute înainte de masă, în cure de minim 30 zile.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha