47
None

Tratament eficient pentru ochi uscați

În clinica Ama Optimex din București este disponibil un nou tratament eficient pentru ochi uscați. Este vorba despre dopurile lacrimale Lacrivera VeraPlugTM, un sistem de ocluzie mecanică a punctelor prin care se scurg lacrimile în nas, menit să păstreze filmul lacrimal natural pe suprafața ochiului un timp îndelungat.

Ce înseamnă ochi uscați?

Ochii uscați produc extrem de multe neplăceri. Puteți ști că suferiți de sindromul ochiul uscat dacă simțiți înțepături sau aveți o senzație de arsură la nivelul ochilor. Dacă aveți senzația de praf sau nisip în ochi și/sau aveți episoade de lăcrimare excesivă și perioade în care ochii sunt foarte uscați. Dacă dimineața aveți o secreție vâscoasă la nivelul ochilor sau dacă durerea se asociază cu înroșirea și sensibilitatea la lumină sau la curenții de aer. Dacă vederea vi se încețoșează și se clarifică numai atunci când clipiți des și aveți momente în care vă simțiți pleoapele grele sau suferiți de durere oculară. Dacă nu mai tolerați lentilele de contact pe care le folosiți de obicei și simțiți nevoia să le scoateți la scurt timp după ce le-ați aplicat. De asemenea, vă poate deranja dacă lucrați mult la calculator, citiți sau desfășurați orice altă activitate care necesită o focalizare susținută a privirii.

După cum se poate observa, simptomele ochilor uscați sunt diverse, însă pentru un diagnostic precis este nevoie să consultați un medic specialist oftalmolog. În urma examenului clinic, acesta va putea să vă pună un diagnostic precis și să vă prescrie un tratament corect.

Tratamentul pentru ochi uscat

Sindromul ochiului uscat poate fi tratat cu soluții sau emulsii sub formă de picături sau spray-uri, care încearcă să reproducă compoziția lacrimilor produse de ochii noștri. Sunt ușor de administrat, bine tolerate, fără reacții adverse și pot fi utilizate la nevoie pentru a suplini filmul lacrimal deficitar. Cele mai multe soluții de acest fel nu au în compoziție conservanți care pot afecta vederea pe termen lung, însă nicio formulă de lacrimi artificiale nu poate egala beneficiul filmului lacrimal natural în ceea ce privește protecția antibacteriană și nutriția suprafeței oculare. De aceea, dopurile lacrimale Lacrivera VeraPlugTM sunt extrem de eficiente, pentru că opresc lacrimile să se scurgă de pe suprafața ochilor și asigură astfel o umectare naturală a ochilor.

Acestea se prezintă sub forma unor dopuri din silicon biocompatibil pe care medicul oftalmolog le inserează la nivelul punctelor lacrimale pentru a astupa o parte din orificiul respectiv, ulterior menținându-se o cantitate suficientă de lacrimi naturale la suprafața ochilor. Se fixează printr-un sistem automat, în condiții sterile, cu anestezie cu picături. Nu veți simți nimic, nici în timpul procedurii, nici după, ochiul nu va fi pansat și nici nu va trebui să urmați un tratament cu antibiotic sau picături. Totul durează câteva minute. De asemenea, nu veți simți niciodată dopurile și în decurs de câteva ore până la 1-2 zile de la intervenție simptomele asociate ochiului uscat se vor reduce. În timp, simptomele se vor reduce tot mai mult, până la eliminarea nevoii administrării lacrimilor artificiale. Dopurile lacrimale pot fi menținute până la câțiva ani, soluția fiind de durată. Cu acest tratament, leziunile cauzate de keratoconjunctivită sicca se vindecă mai rapid și este redusă necesitatea unui tratament specific pentru acestea.

Astfel, dopurile lacrimale Lacrivera VeraPlugTM reprezintă un concept nou și inovativ pe piața medicală din România, ce vine în ajutorul persoanelor care suferă de sindrom Sjogren, keratoconjunctivită sicca sau orice altă formă de ochi uscat.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha