30
None

Insuficiența venoasă, chirurgie sau tratament

Chirurgia vasculară este specialitatea chirurgicală care se ocupă cu tratarea afecțiunilor legate de sistemul vascular, care pot fi de tip arterial, venos sau limfatic. Singurele vase care nu sunt abordate în această specialitate sunt cele ale creierului și ale inimii.

Chirurgia vasculară arterială se ocupă de afecțiunile arterelor ajunse în stadiul avansat, chirurgical.
Principala afecțiune chirurgicală arterială este ischemia. Această afecțiune reprezintă întreruperea circulației sangvine într-o arteră importantă, astfel are loc scăderea cantității de sânge care ajunge în teritoriul irigat de vasul respectiv.

Principalele intervenții vasculare arteriale sunt: revascularizarea prin bypass, trombarterectomia și dezobstrucția cu sonda Fogarty.

Chirurgia vasculară se ocupă și de tratamentul afecțiunilor venoase și limfatice periferice. Deși aparent afecțiuni mai puțin grave, afecțiunile venoase și limfatice generează complicații severe, care constituie o sursă majoră de disconfort și de alterare a calității vieții.

Chirurgia vasculară venoasă are obiectiv principal tratamentul bolii varicoase.
Intervențiile chirurgicale pentru varice sunt: operația clasică de varice, tratamentul endoluminal cu laser sau cu radiofrecvență și scleroterapia.

Obiectivele intervenției chirurgicale în boala varicoasă sunt: îndepărtarea surselor de alimentare a varicelor și eliminarea venelor dilatate sau inestetice.

Principala investigație preoperatorie pentru operația de varice este ecografia Doppler venoasă, care distinge între boala varicoasă și venectazii sau venele reticulare și orientează chirurgul spre o intervenție precisă, cu cicatrici minime și rezultate certe.

Examenul preoperator va indica și setul de analize sau investigații necesare pentru siguranța intervenției.
Pacientul vascular este unul fragil, în general vârstnic, cu multiplă patologie asociată, care necesită o abordare multiplă: cardiologică, neurologică, nefrologică, diabetologică etc.

Varicele sau venele varicoase sunt dilatații patologice și permanente, de culoare albăstruie, proeminente, palpabile și vizibile la suprafața pielii, localizate la nivelul membrelor inferioare. Insuficiența venoasă apare atunci când scade rezistența peretelui venos și valvele venoase încep să funcționeze neadecvat. Astfel, venele membrelor inferioare sunt prevăzute cu valve unidirecționale, care asigură circulația sângelui către inimă de jos în sus, însă, dacă aceste valve își pierd capacitatea de antireflux, venele se dilată și apar varicele.

Alte forme de vene varicoase sunt telangiectaziile și venele reticulate. Ele nu dau simptome, iar tratarea lor e de ordin cosmetic. Telangiectaziile sunt vene foarte mici, usor vizibile, care nu se pot palpa, localizate în special în straturile superficiale ale pielii. Venele reticulate sunt mai mari decat telangiectaziile, dar mai mici decât cele varicoase. De asemenea, sunt puțin simptomatice și de obicei nu necesită decât tratament cosmetic.

Factori favorizanți. Cei mai importanți factori de risc pentru boala varicoasă sunt: boala varicoasă ereditară, vârsta înaintată, statul îndelungat în picioare, ridicarea greutăților, sarcinile multiple, istoric de cheaguri în venele piciorului, obezitatea, sedentarismul, hipertensiunea arterială.

Varicele pot deveni foarte dureroase în cazurile în care un cheag de sânge se formează în interiorul lor, patologie numită “tromboflebită varicoasă”. Toate aceste semne și simptome impun prezentarea la medicul specialist în vederea începerii unui tratament.

Pentru a putea preveni sau amâna o intervenție chirurgicală venoasă, este important să utilizăm din timp produse din plante care ajută la ameliorarea disconfortului generat de varice, la prevenirea și formarea de noi vase varicoase dar și la diminuarea severității celor deja existente. Astfel specialiștii AYURMED vin în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră cu produsul VARICOSALM™.

VARICOSALM™ Elasticitate venoasă, circulație sănătoasă! 100% natural
VARICOSALM™ susține fluxul sanguin și funcționarea normală a venelor, capilarelor și vaselor limfatice, înlăturând senzația de oboseală, presiune și durere a picioarelor. Efectele sinergice ale fitonutrienților contribuie la optimizarea circulației sanguine care devine mai eficientă. Complexul de substanțe bioactive din produs, cu efect sinergic, susține formarea normală a țesutului conjunctiv la nivelul peretelui vascular, ajutând la restabilirea și menținerea elasticității, permeabilității și tonusului vascular. Ajută la refacerea funcțiilor circulatorii împiedicând apariția stazei venoase în zonele de dilatație vasculară și apariția unor complicații din cauza insuficienței circulatorii cronice. Antioxidanții din plante neutralizează eficient radicalii liberi contribuind la protecția celulelor împotriva stresul oxidativ și a îmbătrânirii vasculare premature. Produsul susține structura țesutului conjunctiv și a valvelor venoase, asigurând astfel funcționarea normală, pe termen lung, a sistemului vascular și limfatic la persoanele care stau mult timp în picioare, sunt sedentare, supraponderale sau sunt predispuse la afecțiuni venoase.

VARICOSALM™ contribuie la: Înlăturarea senzației de picioare umflate, obosite și  grele; Fluidizarea sângelui și  normalizarea fluxului sanguin; Reducerea varicelor; Reducerea riscului instalării insuficienței venoase; Susținerea sănătății sistemului venos.

Hemoroizii sunt tot afecțiuni venoase, situate la nivelul canalului anal și al rectului inferior, ce au drept principală cauză un stil de viață sedentar și o alimentație necorespunzătoare.

Există două tipuri de hemoroizi: Hemoroizi interni - sunt cei mai frecvenți, se dezvoltă în interiorul anusului, nu provoacă dureri mari, dar pot determina apariția sângerărilor; Hemoroizi externi – mai puțin frecvenți, vizibili și foarte dureroși, hemoroizii externi pot provoca sângerări și afectează cel mai mult calitatea vieții pacientului.

În portofoliul AYURMED regăsim produsul HEMOROPLANT™.

HEMOROPLANT™- Reduce hemoroizii, previne recidiva! 100% natural.
HEMOROPLANT™ - combinație complexă de plante ayurvedice care contribuie la menținerea integrității pereților vasculari și a circulației optime a sângelui la nivel anorectal. Ajută în procesul de refacere naturală a țesutului și venelor. Reduce disconfortul cauzat de deformarea venelor varicoase rectale interne și externe. Susţine menținerea unei flore intestinale echilibrate și a unui tranzit intestinal normal. Reglează consistența scaunului și susține detoxifierea colonului.

HEMOROPLANT™ contribuie la: Reducerea simptomelor cauzate de hemoroizii interni sau externi (prolaps venos, mâncărime, arsură, sângerare etc.); Scăderea inflamației țesuturilor și venelor; Îmbunătățește microcirculația, fluxul sanguin periferic și tonusul venos.
Alege să trăiești o viață fără disconfort!


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha