30
None

Ce putem face ca să îi oferim copilului nostru imunitatea de care are nevoie?


În contextul pandemiei, un sistem imunitar echilibrat este mai important ca niciodată. Astfel, susținerea sistemului imunitar este o idee de care sunt preocupate din ce în ce mai multe persoane, în special pentru copii, deoarece sănătatea copilului tău este cea mai importantă.

Este bine cunoscut faptul că atunci când încep școala și intră în colectivitate copiii se îmbolnăvesc mai des, este lesne de înțeles că riscul de contaminare este mai mare, astfel că doar copiii cu un sistem imunitar echilibrat vor face față cu brio perioadelor cu viroze.

Cum funcționează sistemul imunitar?
Sistemul imunitar este programat să identifice în organism infecții, boli sau răni, pentru ca ulterior să le vindece. Este un sistem complex care luptă împotriva factorilor dăunători. Odată ce sistemul imunitar identifică o neregulă, se declanșează un raspuns imun, care are scopul de a restabili funcționarea normală a organismului. Astfel, atunci cand ne îmbolnăvim, simptomele resimțite sunt un semn al faptului că organismul luptă împotriva infecțiilor sau virusurilor, declanșând răspunsul imun.  
Este foarte important ca sistemul imunitar să fie în echilibru deoarece un sistem imunitar prea puternic poate dăuna organismului cum și un sistem imunitar slăbit dăunează. Diferența dintre o persoană cu sistem imunitar echilibrat și una cu un sistem imunitar slab este dată de stilul de viață și de obiceiuri, astfel cele mai benefice obiceiuri sunt: spălatul pe mâini, evitarea atingerii feței, o dietă echilibrată și bogată în nutrienți, un somn sănătos, sportul, vaccinarea împotriva virusurilor, controlarea nivelului de stres și suplimentele alimentare pentru combaterea dezechilibrelor și susținerea sistemului imunitar.
În ceea ce privește suplimentele alimentare, sunt îndelung dezbătute argumente pro și contra. Iar pentru o alegere corectă trebuie identificate tipurile de suplimente, compoziția și modul lor de acțiune. Pentru a ne da seama de ce anume are nevoie copilul nostru trebuie să fim atenți la câteva aspecte. Stilul de viață, nivelul de stres și germenii la care este expus organismul joacă un rol extrem de important pentru întărirea imunității deficitare.
Așa că, trebuie să analizăm cât de des răcește copilul, în ce perioade din an răcește, care este rutina lui zilnică, care este alimentația lui, ce, cât și când mănâncă și mai ales cum se prezintă sistemul lui digestiv?  Prin această întrebare am atins elementul esențial pentru ca imunitatea copilului tău să fie echilibrată!
Sistemul digestiv este responsabil în mare măsură pentru sănătatea și echilibrul întregului organsim, aici fiind localizat ”cel de-al doilea creier”, această afirmație fiind recent implementată și studiată in tratatele de gastroenterologie. Sistemul digestiv influenţează, controlează și reglează un mare număr de procese biologice care alcătuiesc viaţa unui organism sănătos. Echipat cu propriile reflexe și simțuri, cel de-al doilea creier poate controla comportamentul tubului digestiv independent de creier. Acest mic creier, în conexiune cu cel mare, determină parțial starea noastră mentală și joacă un rol important în evoluția anumitor afecțiuni. Așadar, dați o mai mare atenție alimentației întrucât aceasta ar putea să ne influențeze mai mult decât am fi crezut!
Astfel, pe scurt, putem concluziona ca imunitatea este în strânsă legătură cu sistemul digestiv, cu microbiota și cu stresul.
Ce putem face ca să îi oferim copilului nostru imunitatea de care are nevoie? Răspunsul este simplu: avem grijă să aibă un sistem digestiv sănătos astfel:
I. Alimentația este cheia, astfel alimentele sănătoase, fructele, legumele, apa și orele regulate de masă sunt un prim pas. Însă nu doar ingerarea lor este importantă ci digestia și absorbția nutrienților finalizează procesul de alimentație, astfel ajungând în sânge nutrienții esențiali pentru sistemul imunitar. Însă cum iți dai seama daca acest proces este finalizat corect sau nu? Tranzitul intestinal poate fi un raspuns, astfel dacă aveți copilași care sunt constipați sau au scaune moi, flatulență, dureri de burtică și lipsa apetitului, înseamnă că ceva nu merge corect și aceasta poate fi cauza îmbolnăvirilor și a imunității sale precare.
Să resetezi obiceiurile alimentare și întregul proces digestiv poate fi dificil, mai ales în cazul unui copil, însă nu imposibil. Pentru început este important să fie ales un orar alimentar fix și selectate alimentele permise și nepermise. Apoi putem apela la suplimente alimentare din plante pentru a repara dezechilibrele din interior.
II. Combaterea stresului – al doilea mare factor care afectează imunitatea copiilor, deși am putea spune că fiind copii nu cunosc noțiunea de stres. Însă modul cum percep ei întâmplările din jurul lor reprezintă factori majori de stres și dezechilibru emoțional. Astfel, ei sunt stresați la începutul scolii când vacanța s-a terminat și rutina se schimbă, de apariția temelor și a examenelor, de vreo profesoară severă sau chiar de antipatiile dintre colegi. Așa se explică incidența crescută de îmbolnăviri în mod special la început de an școlar.
Studiind îndelung cauzele și controversele stimulării imunității, și în încercarea de a găsi cea mai optimă soluție specialiștii Ayurmed® au găsit o formulă care întrunește principalele cerințe pentru a obține o imunitate echilibrată. Fără să exacerbeze funcția imunologică ci alegând să se concentreze pe funcțiile principale ale organsimului, sistemul digestiv și sistemul nervos care vor conduce implicit la reglarea sistemului imunitar. Astfel cu ajutorul plantelor din produsul HAPPY KID® are loc regalarea digestiei prin stimularea secrețiilor enzimatice, absorbția nutirenților, susținerea florei intestinale și echilibrarea tranzitului, în urma cărora se va regla și apetitul copilului, iar pofta de mâncare va reveni la normal. Iar cu ajutorul plantei Bacopa Monnieri sunt stabilizate emoțiile, stresul, trăirile intense și neliniștile, susținând dezvoltarea mentală și randamentul intelectual al copiilor.  
Ayurmed® – Arta de a trăi sănătos


Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha