33
None

Osteoporoza – O abordare holistică

Osteoporoza se numără printre bolile care afectează milioane de oameni din întreaga lume, fiind cunoscută și sub denumirea de boala oaselor fragile. Este vorba despre o afecțiune din cauza căreia densitatea osoasă scade, mai ales în urma unui proces de demineralizare.

Pentru început, este esențial să știți faptul că osteoporoza apare atunci când nivelul calciului și al fosforului din oase scade semnificativ. Oasele sunt formate din proteine, colagen și calciu, toate acestea fiind elemente esențiale, care oferă rezistența necesară.
Atunci când microarhitectura țesutului de la nivel osos este alterată, fragilitatea oaselor sporește și la fel se întâmplă și cu riscul de apariției fracturilor. De exemplu, fracturile pot apărea sub formă de crăpături, așa cum sunt fracturile de șold sau sub formă de colaps, adică fracturi de compresie a vertebrelor.

Cauzele apariției osteoporozei
De cele mai multe ori, simptomele osteoporozei apar după vârsta de 35 de ani, cu mențiunea că femeile sunt mult mai predispuse la pierderea masei osoase după menopauză când nivelul de estrogen scade, estrogenul fiind răspunzător pentru absorbția calciului în oase.Vă mai puteți afla în categoria de risc și atunci cand aveți alte afecțiuni hormonale ale glandei tiroide.
Înaintarea în vârstă este un factor cheie, de-a lungul vieții corpul regenerează țesutul osos prin distrugerea oasele vechi și dezvoltarea altora noi, însă atunci când în organism apare un dezechilibru scade capacitatea de a genera suficientă masă osoasă nouă în raport cu distrucția osoasă. Alte cauze pot fi anumite condiții medicale, precum hipertiroidismul, fracturile după o anumită vârstă etc.
Iată care sunt factorii de risc care pot conduce la osteoporoză: fumatul, lipsa de exerciții fizice, consumul excesiv de alcool, nutriția precară, malabsorbția, inflamația cronică, deficiența de vitamina D.
Factorii de risc sunt și ei esențiali când vine vorba despre osteoporoză, întrucât cunoscându-i, veți ști care sunt elementele de care să vă feriți. De exemplu, există factori de risc pe care nu îi puteți controla, așa cum sunt cei ereditari sau anumite tipuri de afecțiuni, printre care diabetul zaharat de tip I, bolile inflamatorii intestinale, dar și dereglările hormonale. Toate acestea pot influenta pierderea masei osoase.
Dincolo de factorii de risc menționați mai sus, mai există și factori pe care îi puteți controla. Spre exemplu reducând fumatul sau eliminându-l complet, precum și adoptând un stil de viață sănătos, veți reuși șă obțineți echilibrul dintre fizic și psihic.  Mai mult, încercați pe cât de mult posibil să consumați calciu și vitamina D și să diminuați consumul de alcool, dar și consumul de medicamente antiinflamatorii.
Suplimentele alimentare obținute din plante cu proprietăți medicinale pot reprezenta un ajutor în adoptarea unui stil de viață sănătos și astfel putem preveni apariția dezechilibrelor sistemului osos.
OSTEO POWER™ este un produs 100% natural dezvoltat de Ayurmed®, obținut din plante cu conținut bogat în minerale, silicați, bioflavonoide, vitamine, clorofilă, beta-caroten, proteine, acizi grași polinesaturați și bor. Mineralele au rolul de a favoriza absorbția fosforului și calciului, contribuind, astfel, la formarea oaselor și la încetinirea procesului degenerativ.

Ayurmed® – Arta de a trăi sănătos


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha