60
None

Oportunităţi pentru tinerii viitori asistenţi medicali

Şcoala Postliceală Sanitară "Carol Davila" poate fi o opţiune pentru cei care au talent şi vocaţie pentru profesia de asistent medical şi îşi doresc să practice o carieră în acestă branşă. Şcoala pregăteşte asistenţi medicali în 3 calificări (Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie şi Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare). Se oferă elevilor o pregătire la nivel european, prin numeroase parteneriate de practică atât în cele mai bune spitale bucureştene cât şi din alte ţări ale Uniunii Europene.

La Şcoala Carol Davila se derulează proiecte internaţionale în cadrul cărora elevii pot participa la stagii clinice desfăşurate în spitale din sisteme performante de sănătate din Europa.

Din anul 1999 Şcoala Postliceală Sanitară "Carol Davila" este membru al Modulului European de Nursing (ENM), alături de alte 39 de şcoli şi universităţi de nursing din 17 ţări europene, în cadrul căruia se organizează anual câte 3 schimburi de experienţă, oferindu-se burse de studiu internaţional participanţilor. Sunt derulate, de asemenea, parteneriate bilaterale cu universităţii şi colegii europene din Finlanda, Spania, Bulgaria, precum şi proiecte europene de mobilitate în cadrul programului Erasmus+. Printr-un astfel de proiect finanţat din fonduri europene, în următorii 2 ani şcolari, un număr de 64 de elevi ai şcolii vor participa la stagii clinice cu durată de 3 săptămâni, în spitale din Grecia şi Germania. Alţi 40 de elevi au participat în ultimii 2 ani şcolari la stagii clinice de 3 săptămâni într-o clinică particulară din Pafos, Cipru, tot printr-un proiect Erasmus+, finanţat din fonduri europene.

"Am beneficiat de două schimburi de experienţă, unul în Belgia, în cadrul ENM şi altul în Cipru, prin proiectul Erasmus+. Ambele au fost minunate şi pot să spun că am avut multe de învăţat atât profesional cât şi în plan personal. În cadrul proiectului Erasmus+ am participat la cursuri de pregătire înainte de stagiu, iar în clinica din Pafos am fost foarte bine primiţi şi îndrumaţi. Am primit răspuns la orice întrebare am avut de pus, cu multă ambilitate. Am beneficiat de pregătire profesională, culturală şi lingvistică (cursuri de limbă engleză şi neogreacă) şi pentru toate acestea mulţumesc şcolii şi mă felicit pe mine că am profitat de aceste şanse create!" a spus Daniela Chiriţoiu, elevă în Anul III,  a şcolii "Carol Davila".

"Am întâlnit în clinica din Cipru un personal bine calificat, am învăţat lucruri noi, mi-am dezvoltat abilităţi noi. Cunoştinţele acumulate mi-au fost recunoscute printr-un Certificat Europass Mobility, recunoscut internaţional. Alături de Scrisoarea de recomandare semnată de directorul clinicii cipriote, acest certificat Europass  îmi va facilita intrarea pe piaţa muncii europene", afirmă  şi eleva Ilie Mihaela, participantă în cadrul proiectului Erasmus+ derulat în acest an şcolar.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha