47
None

Presbyond, operația laser pentru corecția presbiopiei

Presbyond este tehnica laser pentru corecția presbiopiei cu ajutorul căreia puteți scăpa de ochelari la Ama Optimex.

Presbiopia nu este un viciu de refracție, cum sunt miopia, hipermetropia și astigmatismul, ci constă în pierderea puterii de acomodație a cristalinului. Acest fenomen începe să apară după vârsta de 40 de ani și afectează pe toată lumea, într-o măsură mai mare sau mai mică, mai devreme sau mai târziu. Se manifestă prin vedere slabă la aproape, apoi la unele persoane și la depărtare, practic este nevoie să purtați ochelari la citit, cusut, când vă uitați la telefon/tabletă, la activitățile desfășurate la distanță mică. Această problemă de vedere se adaugă poate altor afecțiuni menționate aici (miopie, hipermetropie, astigmatism) și atunci trebuie să purtați două perechi de ochelari, una pentru citit, cealaltă pentru distanță, fiind foarte neplăcut și incomod să îi schimbați de fiecare dată.

De-a lungul timpului au fost dezvoltate diverse metode de corecție pentru presbiopie, de la ochelari (inclusiv cei cu lentile progresive) și lentile de contact (monovision) la implant de cristalin artificial și chirurgie refractivă, adică Presbyond. Astfel, Presbyond completează metodele disponibile și poate fi, în momentul de față, o opțiune pentru persoanele care au presbiopie și un alt viciu de refracție.

Noua operație laser Presbyond presupune un tratament personalizat pentru fiecare ochi în parte. La ochiul dominant se modifică puterea de refracție a corneei pentru a vedea bine la distanță și intermediar, iar la ochiul nondominant se modifică astfel încât să vadă bine la intermediar și aproape, adăugându-se și creșterea profunzimii focalizării (Extended Depth Of Focus). Creierul se va obișnui, în timp, să compună imaginile obținute de la cei doi ochi și să vă ofere o vedere bună la toate distanțele.

Tehnica chirurgicală este sigură, fiind aceeași ca la FemtoLASIK, o intervenție practicată la nivel mondial de peste 30 de ani. Se decupează un falp (capac) în cornee cu ajutorul femtolaserului, cu o precizie foarte ridicată, apoi se remodelează corneea cu ajutorul laserului cu excimeri. La final, se repoziționează flapul.
Intervenția se face la ambii ochi în aceeași zi, fără internare și nu doare. Perioada de recuperare presupune un tratament cu picături și câteva restricții legate de igienă, efort fizic mare, timp de câteva săptămâni, însă vă puteți relua activitățile cotidiene la câteva zile după intervenție. Vederea se stabilizează imediat după operație și continuă să se îmbunătățească cu fiecare zi care trece, însă este posibil să existe fluctuații de vedere, deoarece există o perioadă de neuroadaptare (vederea fiind diferită la cei doi ochi), care durează câteva luni, timp în care creierul reușește să se obișnuiască cu imaginile obținute de la cei doi ochi. În situații specifice (condus pe distanțe lungi sau noapte, cititul unor caractere foarte mici) mai poate fi necesar să purtați o pereche de ochelari.

Pentru a afla dacă Presbyond este o opțiune pentru dumneavoastră, trebuie să efectuați o consultație oftalmologică și un set de investigații și teste specifice în cadrul clinicii Ama Optimex.

Mai multe informații despre intervenție sunt disponibile și pe website-ul nostru de informare www.scapadeochelari.ro, website care prezintă soluțiile complete pentru reducerea dioptriilor, pentru toate afecțiunile oftalmologice și la toate vârstele, disponibile în clinica noastră.

www.cataracta.ro
www.scapadeochelari.ro
www.amaoptimex.roAlte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha