30
None

Recomandări ale gemoterapiei toamna

În concordanță cu succesiunea anotimpurilor, corpul omenesc are propriile variații sezoniere. Apar predispoziții sau patologii „sezoniere”, legate de vreme, de tipul de activitate sau alimentație caracteristice fiecăruia.

Astenia de toamnă
Pentru a intra în sezonul rece cu un organism puternic, rezistent, acesta trebuie să funcționeze armonios și în acest sens sunt benefice detoxifierea, deparazitarea, mineralizarea, vitaminizarea, întărirea imunitară, iar unele extracte gemoterapice au acțiune puternic reglatoare pe diferite sisteme și organe.

Acești pași se adresează îndeosebi persoanelor care la sfârșitul verii sunt obosite, lipsite de energie. O cură cu două extracte gemoterapice pe care vi le propunem, vă poate ajuta la recâștigarea forței interioare, detoxifierea organismului  și restabilirea echilibrului hidroelectrolitic.

Extractul din muguri de Măr pădureț  are efect reglator la nivel cardiovascular și al sistemului nervos. Stimulează activitatea intelectuală, fiind util în dificultăţi de concentrare, scăderea memoriei, relaxează, calmează, diminuă anxietatea. Este protector vascular, reglează tensiunea arterială şi permeabilitatea vasculară, iar efectul antioxidant și alcalinizant este semnificativ. Acest gemoterapic este recomandat doar după pubertate (datorită acțiunii asupra hormonilor sexuali).

Extractul din muguri de Alun este un important detoxifiant al organismului, recomandat în acest scop mai ales în perioada toamnei. Susține funcțiile respiratorii și digestive, elimină cataboliţi toxici, are efect antiscleros cu refacerea elasticităţii țesuturilor - datorită capacității de reglare a echilibrului hidric al organismului,  contribuind la rehidratarea şi refacerea ţesuturilor.

De administrat în special în a doua parte a zilei şi seara, când persoana este mai stresată, mai deshidratată şi mai supusă dezechilibrelor.

Întărirea imunitară
Intrarea în sezonul rece necesită  întărirea sistemului imunitar, a cărui funcție este strâns legată de cea a intestinului. De aceea, pentru întărirea imunitară se recomandă atât produse care fortifică propriu-zis imunitatea și aparatul respirator, cât și produse care asigură o bună funcționare a intestinului.

Produsele naturale cu suc de Echinacea purpurea, din gama Imunogrip, sunt opțiuni eficiente pentru stimularea imunității organismului.

Imunogrip plus Zinc și Vitamina C și Imunogrip Junior (cu extract fitoterapic și gemoterapic de Măceș) se administrează în cure periodice de 4-6 săptămâni, cel mai eficient cu o lună înainte de perioadele de expunere la virusuri gripale, astfel încât răspunsul imunitar să fie asigurat (perioada septembrie – octombrie).

Pentru copiii anemici, recomandăm alternarea administrării siropurilor Imunogrip Junior și Vitanemin Junior (mlădițe de Cătină roșie, muguri de Brad, vitamine și minerale), stimulând pofta de mâncare și favorizând creșterea armonioasă.

Polygemma 17 - imunitate (suc de Echinacea, muguri de Cătină, Porumbar și mlădițe de Măceș), este o altă opțiune pentru refacerea organismului obosit sau slăbit, putând fi recomandat atât copilului, cât și adultului.

Deparazitarea
Parazitozele intestinale sunt foarte frecvente, intervenind aici lipsa unei igiene riguroase, dar și imunitatea scăzută a populației. De aceea, se recomandă de urmat o cură de deparazitare cel puțin o dată pe an, de către toți membrii familiei.

Giardinophyt este un produs natural pentru eliminarea paraziților intestinali (ascaris, oxiuris, giardia), conceput de către dr. farm. Ovidiu Bojor. Extractele conținute (Cimbru, Vetrice, Mărar, Cuișoare, Propolis), au pe lângă acțiunea antiparazitară și efect antimicrobian, antifungic, protector gastric, efecte importante, deoarece parazitozele antrenează multe dezechilibre la nivel intestinal. Astfel, acționează eficient și în cazul colicilor intestinale și a balonărilor care însoțesc de multe ori parazitozele.

Pentru eliminarea toxinelor rămase și refacerea țesuturilor afectate, în primul rând a intestinului, se recomandă și cura de 4 săptămâni cu Polygemma 15 - intestin detoxifiere (mlădițe de Merișor, muguri de Stejar și de Nuc).

Durerile de stomac
Frecvente toamna și primăvara, durerile de stomac se pot ameliora spectaculos cu Extract din muguri de Smochin, care are efect reglator și cicatrizant la nivelul stomacului. Se recomandă cure periodice de 1-2 luni. În stări de nervozitate ce pot însoți tulburările digestive, se poate asocia cu Extract din muguri de Tei argintiu.

Durerile articulare
Puseele de dureri articulare sunt de multe ori accentuate la schimbarea de temperatură, de vremea rece și umedă, mai ales la persoanele cu tulburări reumatice sau vasculare.

Artrophyt soluție pentru administrare internă (cu extracte de Harpagopytum procumbens, Orthosiphon stamineus și gemoterapic din scoarță de Salcie) asociat cu crema Artrophyt (cu extracte de Arnică, Tătăneasă, Harpagopytum procumbens  și Sare de bazna) sunt eficiente pentru reducerea durerile articulare și musculare și îmbunătățirea mobilității articulare.

Alternativ, pentru detoxifierea și întreținerea sănătății articulare se recomandă cure periodice de 2-3 luni, cu Polygemma 14 articulaţii - detoxifiere (asociere de scoarță de Salcie, muguri de Frasin și Jneapăn, sevă de Mesteacăn).

Vă doresc să treceți sănătoși această toamnă și aveți încredere în gemoterapie!


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha