None

Refractia oculara-prezbiopia

Prezbiopia

Prezbiopia reprezintă fenomenul de diminuare a puterii de acomodare a ochiului, din cauza îmbătrânirii, şi reprezintă un fenomen natural, care începe la o vârstă între 40 şi 45 de ani. Una dintre explicaţiile cel mai frecvent oferite se referă la pierderea progresivă a elasticităţii cristalinului, odată cu înaintarea în vârstă, la care se adaugă, ca factor agravant, pierderea puterii de contractare şi relaxare a muşchilor ciliari (muşchi care controlează bombarea cristalinului).

Pe măsura apropierii de vârsta de 40 de ani, cristalinul se subţiază şi îşi pierde din elasticitate. Pierderea elasticităţii conduce la diminuarea vederii, ochiul nemaiputând focaliza la fel de bine obiectele.

Persoanele prezbite prezintă, de obicei, următoarele simptome:

pentru a citi dintr-o carte trebuie să o îndepărteze de ochi, pentru a putea vedea mai bine,

vedere neclară în distingerea obiectelor apropiate,

dureri de cap,

oboseală oculară.

Persoanele care prezintă aceste simptome trebuie să efectueze obligatoriu un consult oftalomologic. Specialistul oftalmolog le va testa acuitatea vizuală, puterea refractară, starea muşchilor şi a retinei şi le va putea prescrie cea mai bună metodă de corecţie a acestor probleme.

Prezbiopia poate fi corectată cu ochelari sau cu lentile de contact. Dacă persoana afectată de prezbiopie nu a avut nevoie până atunci de ochelari sau de lentile de contact , pentru a i se corecta vederea i se vor prescrie ochelari pentru vederea de aproape .

Recomandăm efectuarea în mod regulat a controalelor oftalmologice, întrucât, până la vârsta de 60 de ani, ochii îşi vor pierde continuu capacitatea de acomodare, necesitand schimbarea dioptriilor. La vârsta de 60 de ani, acest proces stagnează şi vederea nu se mai înrăutăţeşte.

Important de reţinut:

Protejati-vă ochii de razele solare purtând ochelari de soare cu protecţie 100% UVA/UVB!

Mâncaţi sănătos! Fructele şi legumele conţin atât antioxidanţi, cât şi vitamina A sau beta caroten. Acestea sunt vitale pentru menţinerea unei vederi sănătoase.

Purtaţi doar ochelari sau lentile de contact conform nevoilor vizuale proprii!

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha