None

Uleiuri tamaduitoare din ficat de rechin si de cod

Credinţa în puterea tămăduitoare a rechinului este la fel de veche ca timpul însuşi, diverse produse obţinute din rechini au fost cele mai populare medicamente timp de milenii .

Medicina populară islandeză şi din alte ţări nordice utiliza Uleiul din ficat de rechin în special pentru grăbirea închiderii rănilor, ca remediu pentru problemele respiratorii, gen răceală şi gripă, combaterea oboselii şi ca tonic general.

Uleiului din ficat de rechin i se acordă o atenţie deosebită pentru beneficiile aduse sistemului imunitar, datorită, în special conţinutului bogat de alcoxigliceroli. Aceştia ajută la stimularea producerii celulelor albe din sânge, cele mai importante în sistemul de autoapărare al organismului. Alcoxiglicerolii au fost decelaţi în măduva oaselor sănătoase şi în laptele de mamă, dar uleiul din ficat de rechin conţine de câteva ori cantitatea pe care corpul uman o poate produce.

Cercetările ulterioare au subliniat multe efecte benefice pentru sănătatea omului: ajută la refacerea ţesuturilor, grăbind închiderea rănilor, stimulează funcţiile sistemului imunitar, organismul devenind rezistent în faţa bolilor şi a condiţiilor de mediu neprielnice; încetineşte procesul de îmbătrânire, favorizează refacerea organismului după un terapii dure, ca radioterapia sau terapia cu radiaţii, favorizează refacerea sistemului nervos, având efecte benefice în sindrom de oboseală cronică; stimulează mecanismul de producere a leucocitelor şi trombocitelor.

Sunt dovezi că Uleiul din ficat de rechin are proprietăţi ce-l recomandă ca o terapie complementară anticancer.

Aceste efecte ale Uleiului din ficat de rechin îl face un adjuvant preţios în multe afecţiuni: hepatite virale şi ciroze; astm, bronşite, artrite; psoriazis şi diverse forme de cancer al pielii; înainte, în timpul, şi după terapia cu radiaţii sau chimioterapie, etc.

Sunt relatări că s-au înregistrat vindecări incredibile ale unor răni deschise prin aplicarea direct pe rană a ficatului proaspăt de rechin.

Fiind un produs natural, compoziţia lui este foarte complexă şi variază în funcţie de materia primă şi modul de purificare. Unele Uleiuri din Ficat de Rechin nu conţin vitamine sau acizi graşi Omega-3, EPA şi DHA şi, de aceea Uleiul din Ficat de Cod sau Uleiul de peşte Omega-3 pot fi necesare, complementar.

Islandezii au o veche tradiţie a consumului de peşte şi a consumului de ulei din ficat de peşte, la toate vârstele. De secole, din cauza scurtei zile polare din perioada de iarnă, ei au făcut din uleiul obţinut din ficatul de cod o sursă indispensabilă de vitamina D şi A şi energie.

Chiar şi după sintetizarea acestei vitamine, uleiul din ficat de cod a continuat să fie la fel de popular

în Islanda, majoritatea populaţiei consumându-l cu regularitate.

Islandezii declară că buna lor stare de sănătate şi longevitatea de top se datorează consumului regulat

de ulei de peşte.

Printre efectele benefice ale Uleiului din ficat de cod, bogat în vitaminele A şi D, se numără asigurarea creşterii normale a dinţilor(fără carii) şi a oaselor, precum şi asigurarea unei dezvoltări oculare normale, în special la copii, dar şi ameliorarea simptomelor osteoporozei la adulţi. S-a observat de asemenea o îmbunătăţire a funcţiei cognitive la copiii care au consumat constant ulei de peşte.

Uleiul din ficat de cod cumulează efectele acizilor graşi Omega-3 şi ale vitaminelor A şi D, fiind benefic pentru menţinerea stării generale bune de sănătate, la toate vârstele.

Studii recente au arătat că în calitatea lui de constituent major al lipidelor din creier, nervi şi retină, DHA (acidul docosapentaenoic, acid gras Omega-3 ) este vital pentru funcţionarea normală a acestor ţesuturi.

Vă amintiţi vechea zicală care spune că „Peştele este hrana creierului”?

Cercetătorii au dovedit că acizii graşi polinesaturaţi DHA, conţinuţi de majoritatea peştilor graşi,

sunt într-adevăr combustibil pentru creier.

Aceste uleiuri au fost folosite în Islanda din cele mai vechi timpuri, când oamenii îşi menţineau sănătatea simplu, natural, tradiţional, obţinând vitalitate, sănătate şi longevitate până la 100 de ani.

Comentarii


Adrian

Buna ziua, Cum si cat timp se ia ulei de rechin pentru psoriazis pe scalp si pentru (alt caz) rodioterapie. Multumesc.

Dec. 20, 2014, 10:31 p.m.
4
1

redactie

Uleiul din ficat de rechin respectiv, produsul Immune Max se administreaza in cure de cca 1-2 luni, 1-2 capsule/zi; dozele se pot mari in functie de particularitatile fiecarui pacient. Principala indicatie este de marire a imunitatii si de sporire a capacitatii organismului de a se reface,

Jan. 6, 2015, 9:55 a.m.
4
1

maria

Buna seara Uleiulde rechin este bun pentru cancer la ficat? Si de unde se poate cumpara? Multumesc

Jan. 19, 2015, 8:24 p.m.
6
1

VLADIMIR

AM NEVOIE DE UNTURA DE RECHIN PENTRU MAMA MEA, ARE ARTROZA LA GENUNKI......???VA ROG UNDE SE POATE DE PROKURAT?

June 21, 2015, 8:35 p.m.
9
2

Saptamana Medicala Administrator

Cereti in farmacii sau unitati plafar!

June 22, 2015, 11:23 a.m.
0
0

Iustina Nechita

Uleiul de rechin si cel de peste se poate comanda si din magazinul online www.sagasanatate.ro; Deasemeni puteti suna la tel: 0722810692

June 22, 2015, 11:54 a.m.
1
1
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha