3
None

Suntem în linia întâi a războiului cu coronavirusul

Această pandemie a apăsat greu pe umerii secțiilor de ATI din România și din întreaga lume. Pandemia COVID-19 este o provocare imensă, iar marile probleme au fost reprezentate de depășirea capacităţii de răspuns a secţiilor ATI, ameninţare cu care s-au întâlnit ţări cu sisteme de sănătate foarte bine organizate.

A devenit, astfel, evident că prioritatea de grad zero este dotarea secțiilor de ATI. Consecința firească a fost să ne mobilizăm, să identificăm necesitățile și să găsim soluții pentru acestea.

Astfel, încă din luna martie 2020, am lansat campania „România Are Nevoie de Terapie Intensivă”.

Campania a fost un semnal de alarmă și un strigăt de ajutor pentru ca societatea românească să ia măsuri care să întărească secțiile de terapie intensivă și să încurajeze personalul medical din prima linie a frontului împotriva pandemiei.

De la lansarea campaniei, într-un admirabil gest de solidaritate, peste 60 de companii au făcut donații substanțiale, iar mii de români au contribuit fie prin SMS, fie online sau prin transfer bancar pentru această inițiativă și, implicit, pentru protecția personalului medical. Acest spirit de implicare și unitate este cel care ne-a dat putere în această criză.

Au fost astfel făcute o serie de livrări de aparatură și echipamente achiziționate cu o parte din fondurile strânse prin campanie, ele ajungând în secțiile de terapie intensivă la 12 spitale din 8 orașe: Arad, București, Constanța, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Oradea, Orșova, Timișoara.

Într-o etapă ulterioară, 43 de secții ATI din 43 de spitale orășenești, municipale și județene (din 30 de județe) au primit 4.000 de combinezoane de protecție, au fost livrate și 5.000 de măști de protecție FFP2, achiziționate și distribuite de către S.R.A.T.I. Totalul cheltuielilor angajate de către S.R.A.T.I. depășește deja 220.000 RON.

O pandemie de solidaritate poate învinge pandemia de coronavirus. Acesta este mesajul ce trebuie să ajungă la fiecare român, la toți cei care pot să dea o mână de ajutor în această grea încercare.

Comentarii


LevSt.

Pacient din California, reinfectat cu o noua tulpina COVID-19, cu toate ca trecuse deja prin boala. "Incarcatura virala a fost foarte ridicata"----___----- exact ce am spus de zeci de ori, inca din primele luni ale situatiei, "intalnirea" dintre om si virus este riscanta prin definitie, pentru ca de cele mai multe ori-in atere scenario- , batalia se va da in interiorul "cetatii"(corpul omului) , cea ce -teoretic da sanse de 50/50 pentru ambii combatanti, insa -este statistic dovedit, ca cei care se intalnesc cu o colonie imensa (incarcatura virala) de virus, si se infecteaza si pe cale respiratorie cat si conjunctiva oculara si pe cale bucala, chiar f. puternici fiind, ajung la terapia intensiva, de unde -statistica arata ca rata de supravietuire nu este prea mare (leziunile pulmonare sunt intinse si grave), nici in tarile bine dotate la acest capitol, si (pentru a continua comentariile de la "Centrul Medical Alexis...") solutia cea mai buna, cea mai eficienta, ramane scaderea dramatica a incidentei "intalnirii" dintre om si virus, iar aceasta se poate obtine doar prin alinierea intregii planete-chiar la minut- la o serie de dezinfectii practic nemaiantalnite, deci la nivel planetar, care vor distruge acest virus (si nediscriminativ , multi alti germeni), iar cei rezistenti(si ramasi) vor fi chiar putin-sau mult- debilitati-virulenta atenuata-, asa ca la eventuala intalnire cu omul, nu vor mai fi atat de periculosi...

Feb. 6, 2021, 7:08 p.m.
0
0

LevSt.

Africa de Sud isi suspenda programul de vaccinare anti-COVID cu AstraZeneca. Un studiu a dezvaluit eficienta "limitata" impotriva mutatiei sud-africane Africa(...)/// -II-Cand se va sfarsi pandemia? Bloomberg: Ar mai putea dura 7 ani, la rata de vaccinare actuala(...) ____------____ tulpina engleza, sud africana, braziliana, etc.(pt. ca vor mai aparea si altele) confirma o versatilitate excesiva a acestui virus, cea ce spune ca vaccinarile vor deveni desuete(in acest caz), deci solutia este lupta "oarba" impotiva acestei boli, anume prin acele dezinfectii PLANETAREA , PERIODICE SI SINERGICE, care -intr-adevar- pot face o diferenta uriasa, posibil-si chiar probabil- o diferenta totala...Altfel, se contureaza cea ce spuneam in Aprilie, anul trecut:(22/04/2020).___—-___ asta numai viitorul ne va confima(sau nu), sa speram insa ca nu este precum in proiectia,” Suntem in anul 2140 si -inca- cea mai bine vanduta carte(din ultimii 20 de ani si) a tuturor timpurilor, ramane tot nr. 1 la vanzari…Este- desigur- vorba de cartea „O SUTA DE ANI, CU CORONAVIRUS”.!

Feb. 7, 2021, 10:52 p.m.
0
0

LevSt.

3,9, cea mai mare rată din țară, în Timiș. La Nițchidorf a trecut de 13 la mia de locuitori (Timis Online-Oana Bocanici-20 februarie 2021 14:21)(…)____—–____ pentru cei care au acces la primarul Timisoarei, transmiteti-i acest mesaj:” Domnule Fritz, avand in vedere ca jud. Timis are cea mai inalta rata de infectare, ca un german cu simtul ordinei si disciplinei , cred ca ar trebui sa instituiti si sa efectuati un test unic, referitor la acesta viroza, mai ales ca datele planetare arata ca situatia este anarhica, in combatere…Deci-impreuna cu seful judetului si al DS, cereti de la guvern (si de la UE si chiar de la Germania) aprox. 5 SUTE MII doze vaccin (un milion, daca e din cel cu rapel), faceti un lockdown pentru 2 saptamani , atat pentru judet, cat si pentru localitatile din judetele vecine , pe o adamncime de un km, si cu toate fortele, intr-o saptamana, vaccinati toata populatia eligibila si nu ne ramane decat sa asteptam rezultatele si (” de e una,/ de e alta”) astfel vom sti ce se intampla si ce trebuie intreprins, daca tot mergeti pe izolari de comune, etc., viroza se intoarce in cateva saptamani si costurile (si prin decese cat si economice) vor fi mult mai mari… Succes!

Feb. 21, 2021, 12:57 a.m.
0
0

LevSt.

Romania trimite mii de doze de vaccin, in Republica Moldova(...)///-II- Igor Dodon vrea sa aduca in Republica Moldova vaccinul anti-COVID produs de China (Vineri, 22 Ianuarie 2021, ora 12:03)/// -III- LA Times California's coronavirus strain looks increasingly dangerous: 'The devil is already here' (Melissa Healy-Tue, February 23, 2021, 8:00 AM) A coronavirus variant that emerged in mid-2020 and surged to become the dominant strain in California not only spreads more readily than its predecessors, but also evades antibodies generated by COVID-19 vaccines or prior infection and is associated with severe illness and death, researchers said..."____-----____exact ce spun de peste un an, daca nu exista o sincronizare planetara in actiuni, virusul "se plimba" peste tot si dezvolta rezistenta si la anticorpi si -probabil- si la dezinfectantele de rutina...Toate acestea spun clar ca cea mai buna solutie este ATACUL PLANETAR impotriva acestei viroze, altfel vaccinarile incep sa arate ca se cam fac in zadar... Desi cred in vaccinare, devine evident ca si acest momentum este pierdut, trebuie luat totul de la zero, adica inchidere(lockdown) insa nu pe orase, tari, regiuni, etc.,etc., CI NUMAI la un nivel mondial, perioada (de 15 zile) in care se fac-sincron- cateva dezinfectii , iar vaccinarea ar trebui facuta cu cel mult 2 tipuri de vaccin(si la fel- sincronizat), astfel se va observa mult mai clar evolutia si aspectele epidemiologice, nu mai amintim de factorul principal, eficienta...

Feb. 24, 2021, 4 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha