30
None

Suport natural pentru suferința articulară

Afecțiunile musculo-scheletale, artrita și în special osteoartrita, afectează milioane de oameni, povara bolii crescând odată cu vârsta. Degenerarea cartilajului articular este cauza durerii, inflamării și rigidității. Cel mai frecvent implicate sunt articulațiile genunchiului, șoldului, umerilor, mâinilor, precum și spatele, durerea și dizabilitea fizică afectând calitatea vieții.
Multe cercetări caută terapii pentru ameliorarea durerii și reducerea dizabilității. Unele studii se orientează către produse cu ingrediente naturale care sa fie atât eficiente cât și cu cât mai puține efecte secundare.
Printre cele mai cunoscute și studiate substanțe cu rol benefic sunt MSM (metilsulfonilmetan),  extract de Boswellia Serrata (arbore de tămâie), glucosamină și siliciu organic.
MSM (Metilsulfonilmetan) are un conținut ridicat de sulf (34%), vital în sinteza colagenului necesar sănătății pielii, tendoanelor și articulațiilor.
MSM exercită efect antiinflamator direct la nivelul cartilajului articular și a membranei sinoviale prin inhibarea mediatorilor proinflamatori IL-1β și TNF-α.
MSM scade inflamația la nivel articular și susține vindecarea țesutului muscular.
Un studiu efectuat pe 100 de persoane a arătat că aportul de MSM timp de 12 săptămâni a dus la ameliorarea simptomelor, îmbunătățind calitatea vieții tuturor celor incluși în studiu, comparativ cu placebo1.
Administrarea de MSM după exerciții fizice intense poate accelera în mod natural regenerarea țesutului muscular prin reducerea inflamației și a stresului oxidativ.

Glucozamina și MSM au acțiune sinergetică sporită
Glucozamina este un compus natural folosit la formarea și repararea cartilajelor.
Un studiu efectuat pe 32 de persoane cu dureri lombare a arătat că asocierea MSM cu glucozamină a redus semnificativ rigiditatea lombară și durerile produse de mișcare2, acționând în refacerea cartilajelor deteriorate și implicit a articulațiilor în cauzl bolilor degenerative (artroză, coxartroză, osteoartrită, reumatism articular).

Boswellia Serrata (arbore de tămâie)
Tămâia, obținută din rășina arborelui de Boswellia este utilizată în medicina ayurvedică de sute de ani în cazuri de artrita, boli reumatice, boli inflamatorii intestinale, astm și inclusiv la combaterea anumitor tipuri de cancer.
Ingredientul activ este acidul boswellic ce acționează ca inhibitor de 5-lipoxigenază (5-LOX) – enzimă implicată în sinteza leucotrinelor ce sunt mediatori pro-inflamatori. Acest mecanism de acțiune dovedit științific este răspunzător de activitatea antiinflamatoare și antiartritică a extractului de Boswellia3.
Două studii controlate cu placebo4, la care au participat un total de 81 de persoane cu artrită reumatoidă, au raportat diminuări semnificative ale inflamației și durerii pe parcursul a 3 luni de tratament cu Boswellia Serrata.
Rezultatele cercetărilor5 au arătat că acidul boswellic reduce inflamația în căile respiratorii și inhibă secreția de citokine proinflamatoare, blocând astfel răspunsul alergic care provoacă criza astmatică.
Extractul de Boswellia s-au dovedit benefic în cazul persoanelor cu boli inflamatorii intestinale, precum colita ulcerativă și boala Crohn6.
Prin efectele antiinflamator și antioxidant, protejază neuronii și îmbunătățește funcția motorie în cazul bolii Parkinson7.
Arthritis Foundation (SUA) recomandă suplimentele care conțin cel puțin 60% acid boswellic. Lipozomal Joint Formula Hypernatura® conține extract din Boswellia Serrata cu 65% acid boswellic, încapsulat în lipozomi naturali, de înaltă stabilitate, pentru absorbție celulară maximă și instalarea rapidă a efectelor.
Diverse studii au arătat că asocierea MSM cu acid boswelic și glucozamină determină un efect antiinflamator sporit și scade nivelul proteinei C reactivă – CRP în caz de artrită reumatoidă acută și cronică.

Siliciu organic din bambus
În organismul uman, siliciul este un oligoelement esențial în menținerea densității osoase, reconstrucția oaselor fracturate, vindecarea arsurilor și tăieturilor prin sinteza colagenului, întărirea smalțului dinților, revigoarea pielii, a firelor de păr și a unghiilor
Siliciul previne absorbția aluminiului la nivel intestinal, susține procesul digestiv și capacitatea organsimului de eliminare a toxinelor.
Încapsularea în lipozomi naturali prin metoda brevetată LipoCellTech™se asigură absorbția maximă a întregului complex sinergic Joint Formula Hypernatura® și utilizarea eficientă a substanțelor active de către organism.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha