None

Traieste bucuria de a privi-cu lentile de contact

Prescriptorii de astăzi au la îndemână o gamă variată de lentile de contact deoarece nu s-a descoperit încă acel material biologic universal pentru fabricarea lentilelor. Varietatea de parametri, design şi tehnologii satisface majoritatea nevoilor purtătorilor, fiecare individ având nevoie de o prescripţie personalizată, care să acopere atât nevoia sa de corecţie, cât şi cerinţele sale legate de anatomia oculară, stilul de viaţă şi condiţiile de muncă.

Purtarea în condiţii de sănătate oculară şi confort a lentilelor de contact, până tîrziu în zi sau chiar peste noapte, a devenit posibilă odată cu apriţia lentilelor din silicon-hidrogel, la sfârşitul anilor ‘90. Privind evoluţia mondială a pieţei de lentile de contact se constată o creştere importantă de la an la an a acestui segment. Perioada 2008 - 2009 a fost cea mai activă în ceea ce priveşte lansarea de noi produse - lentile de contact sferice (pentru corecţia miopiei / hipermetropiei), torice (pentru corecţia astigmatismului) şi progresive (multifocale - pentru corecţia presbiopiei) din silicon-hidrogel.

Tipuri de lentile de contact cu înlocuire frecventă

Lentilele din silicon-hidrogel, permit oxigenarea optimă a corneei pe tot parcursul purtării asigurând astfel sănătatea oculară, confortul sporit şi flexibilitatea în modul de purtare (în timpul zilei, ocazional peste noapte sau zi şi noapte până la 4 săptămâni)

Lentilele de unică folosinţă, oferă cel mai igienic, comod şi sănătos mod de purtare, fiind aplicate dimineaţa şi aruncate seara fără a necesita întreţinere, dezinfectare

Lentilele din hidrogel cu un conţinut ridicat de apă, sunt recomandate pentru purtare în timpul zilei 10-12 ore şi se înlocuiesc la 2-4 săptămîni în funcţie de producător

De ce silicon-hidrogel?

Siliconul este un material cu o permeabilitate ridicată la oxigen, unele tipuri de lentile de contact din silicon-hidrogel putând asigura un nivel optim de oxigen corneei chiar şi în timpul somnului, în timp ce hidrogelul asigură umectabilitatea şi lubricitatea materialului, pentru o purtare confortabilă.

Avantajele lentilelor din silicon-hidrogel

Sănătate oculară datorită siliconului ce permite oxigenarea optimă a corneei pe tot parcursul purtării (unele tipuri de lentile asigură un flux de oxigen în proporţie chiar şi de 98-99%)

Vedere impecabil de clară prin controlul aberaţiilor sferice (apar atunci când razele de lumină ce trec prin centrul şi periferia pupilei nu sunt focalizate simultan aberaţii sferice), chiar şi în condiţii de lumină difuză

Lentile sănătoase şi curate datorită combinaţiei silicon-hidrogel cu înlocuire frecventă ce împiedică formarea depunerilor de proteine şi lipide ce pot cauza disconfort şi iritaţii oculare

Confort excepţional la purtare datorită proprietăţilor hidrofile ale materialului ce asigură hidratarea şi lubrifierea permanentă a lentilelor, cantitatea de apă fiind mai redusă nu permite deshidratarea lentilei

Mod de purtare flexibil, unele lentile putând fi purtate doar pe parcursul zilei, ocazional şi peste noapte sau în mod continuu zi şi noapte timp de 30 de zile

Compatibile cu majoritatea soluţiilor multifuncţionale de întreţinere şi cu lacrimile artificiale concepute pentru sporirea confortului

Bausch & Lomb Pure Vision – ultimul tip de lentile de contact moi din silicon-hidrogel – oferă o claritate excepţională indiferent de nevoia de corecţie a pacienţilor. Pure Vision este de asemenea prima familie de lentile de contact din silicon hidrogel create cu tehnologia AerGel, un material unic care asigură confort şi sănătate oculară.

Lentilele de contact Pure Vision pentru corecţia miopiei şi hipermetropiei au un design inovator ce crează o vedere clară, chiar şi în condiţii de lumină difuză. Designul lor unic, anterior asferic, face ca aceste lentile să reducă cu succes aberaţiile sferice – o condiţie naturală a ochiului care determină vedere neclară, înceţoşată – iar profilul special rotunjit al marginilor asigură o adaptare uşoară şi confortabilă pe ochi.

Lentilele de contact Pure Vision Toric sunt concepute pentru a corecta problemele pacienţilor cu astigmatism. Acum ei pot vedea lumea cu aceeaşi claritate ca şi ceilalti purtători de lentile de contact Pure Vision.

Dacă aţi crezut că prezbiopia – nevoia de ochelari pentru citit – înseamnă sfârşitul purtării lentilelor de contact, iată că acum, lentilele de contact Pure Vision Multi-Focal reprezintă soluţia ideală în cazul prezbiopiei.

PureVision Terapeutice contribuie la ameliorarea durerii, la menţinerea hidratării corneei şi grăbesc vindecarea prin protejarea celulelor epiteliale nou formate de acţiunea mecanică a pleoapelor.

Familia de lentile de contact PureVision din silicon-hidrogel, sunt combinaţia ideală între sănătatea oculară, confortul susţinut şi vederea clară pentru port flexibil pe timpul zilei şi/sau ocazional peste noapte sau pentru port continuu zi şi noapte până la 30 zile.

Autor: dr. Ionuţ Costache, consultant profesional Bausch&Lomb Vision Care

www.bausch.ro, www.purevision.ro

Comentarii


claudia D.

Sunt interesata de lentile moi torice din silicon hidrogel pentru astigmatism de -3. Unde as putea gasi?

Feb. 14, 2013, 8:51 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha