None

Universul magic al povestilor une eroii pot fi copii dumneavoastra

Într-o lume dominată de calculator, copiii noştrii au nevoie de joacă, de alţi copii. Socializarea îşi evidenţiază astfel importanţa deosebită în dezvoltarea armonioasă a individului, copilul fiind expus riscului de a rămâne prins în capcana unei lumi ireale, false creată de tehnologia viitorului. Şi atunci întrebarea, “Cum este mai bine să crească copilul meu?”, rămâne stăruitoare în mintea oricărui părinte. Responsabilitatea ta ca părinte este aceea de a orienta orice acţiune spre binele copilului tău pentru a-l determina să evolueze şi să se formeze ca om. Nimeni nu poate contesta faptul că locul cheie destinat socializării este grădiniţa. Aici copilul învaţă să socializeze mai mult decat în alte medii, învaţă să respecte reguli, învaţă să se poarte frumos, să mănânce în compania altora având suficient timp şi pentru distracţie. Nu se va simţi niciodată singur, nu se va plictisi, nu are şansa de a se izola, de a deveni timid, retras sau egoist. Copiii trebuie trataţi cu o atenţie specială, cu multă răbdare şi afecţiune deoarece pentru majoritatea este prima întâlnire cu un mediu nou, complet diferit de cel familial. Ei trebuie să socializeze în prima etapă cu educatoarea, apoi cu ceilalţi copii din grupă. Este un proces care necesită timp, încurajare şi stimulare din partea educatoarei, lucru răsplătit cu încredere în final de către copil. Părintele trebuie să păstreze o bună colaborare cu educatoarea de-a lungul întregii perioade de preşcolaritate. De aceea este necesar să acordaţi o atenţie deosebită alegerii unei grădiniţe adecvate care să ofere cadre specializate, cu experinţă şi răbdare, atât de necesare în lucrul cu copiii.

Indiferent de alegerea pe care o vei lua trebuie să ştii că nici gradiniţa, nici bunicii şi nici bona nu pot să înlocuiască dragostea şi atenţia părinţilor. Aşadar, încearcă să-ţi faci timp pentru prichindelul tău!

psiholog Daniela Stanciu – Gradiniţă şi Afterschool Disney

str. Prof. Ştefan Mihăileanu, nr.33

sector 2, Bucureşti

mobil: 0749204748 / 0745118064 / 0745124668

e-mail: gradinitadisney@yahoo.com

www.gradinitadisney.ro

Comentarii


Mirela

Sa va spun ce am descoperit. Un concurs organizat de biotics baby unde trebuie sa scri o poveste pentru cei mici si cea mai votata pleaca la disneyland.

Jan. 14, 2011, 5:28 a.m.
0
0

Cornelia

pai si unde te-ai inscris? am mai citit despre concursul asta pe net dar nu am gasit unde sa ma inscriu.

Jan. 15, 2011, 2:40 a.m.
0
0

Madalina

Cred ca stiu la ce concurs te referi, la cel pe de scrieopoveste.ro, nu? m-am inscris si eu azi

Jan. 15, 2011, 7:39 p.m.
0
0

Adina

Foarte dragut concursul m-am inscris si eu si sormea.

Jan. 18, 2011, 10:43 p.m.
0
0

crina

http://www.scrieopoveste.ro/ uitati aici link direct cu toate informatiile, sunt deja o gramada de povesti inscrise ar trebui sa ne grabim

Jan. 20, 2011, 2:53 a.m.
0
0

Dada

Chiar m-ai facut curioasa sa vad cate persoane s-au inscris si am ramas socata, pana in martie..o sa fie o concurenta mama mama. Dar mi-am facut timp si am scris povestea pe care ingerasul meu mic o adora si maine o postez si eu.

Jan. 21, 2011, 3:19 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha