47
None

Tratamentul Ambliopiei la vârstă adultă prin Programul de Recuperare Vizuală NEUROVISION-REVITALVISION

Ce este Ambliopia/Ochiul Leneș?
Chiar dacă i se spune ochiul leneș, Ambliopia nu este doar o afecțiune a ochiului, ci presupune o dezvoltare incompletă a întregului sistem de neuroni ce conectează ochiul de creier.

Vederea se dezvoltă la vârstă mică. Orice problemă vizuală există în această etapă, netratată la timp, duce la apariția ochiului leneș.

Cele mai frecvente cauze ale Ambliopiei sunt: prezența unor dioptrii mai mari, a unei diferențe mari de dioptrie între ochi, strabismul sau existența altei afecțiuni oculare.

Ambliopia se tratează eficient în prima parte a copilăriei, când sistemul vizual este imatur și răspunde la tratament. După vârsta de 6-7 ani, sistemul vizual se apropie de cel al unui adult, recuperarea vederii este mult mai dificilă dar nu imposibilă.

Există programe de stimulare vizuală care pot ajuta pacienții cu Ambliopie.

Ce este Neurovision?
Programul Neurovision este singurul program de recuperare vizuală aprobat FDA (food and drug administration, USA) și presupune o serie de exerciții vizuale pe calculator care antrenează capacitatea creierului de a procesa imaginile.

Neurovision este rezultatul a peste 20 de ani de cercetare și se bazează pe descoperirile făcute de marele fizician Denis Gabor, câștigatorul premiului Nobel, care a demonstat că vederea se poate ameliora chiar și la vârstă adultă, dacă se îmbunătățește sensibilitatea la contrast.

Neurovision este un program online, poate fi accesat de pe orice calculator conectat la internet, la orice oră. Programul se desfășoară pe o perioadă de aproximativ 3 luni, o ședintă de exerciții durează 30 de minute și sunt necesare 3-4 ședințe pe săptămână.

Acesta se ajustează în funcție de performanțele fiecărui pacient, urmărind scorul de la finalul exercițiilor.

Cum funcționează Neurovision?
Prin intermediul exercițiilor vizuale, programul învață creierul să proceseze mai ușor informațiile vizuale, îmbunătățește capacitatea de a compensa pentru niște imagini încețoșate primite de la ochi, transformându-le în imagini bine conturate. Vederea se ameliorează stimulând așadar sensibilitatea la contrast pe care creierul o percepe.

Cui i se adresează Neurovision?
Recomandarea principală a programului este pentru pacienții adulți cu Ambliopie, cu o vedere de cel puțin 10% la panou, fără limită de vârstă sau de dioptrie.

Indicația se poate extinde și copiilor de peste 9 ani cu Ambliopie netratată la timp, dacă sunt motivați, pentru că programul presupune concentrare, atenție și dișciplină.

Pot beneficia în urma programul și pacienții adulti cu următoarele afecțiuni: Nistagmus, Glaucom, Diabet,

Degenerescență maculară legată de vârstă, Retinopatie Pigmentară, Keratoconus.

Programul poate fi accesat și de către adulții care vor să își îmbunătățească acuitatea vizuală, de exemplu în cazul pacienților cu Miopie, după o intervenție de chirurgie refractivă sau de cataractă, se adresează inclusiv adulților care încep să nu mai vadă bine pe timpul nopții sau la citit.

Unde găsim programul Neurovision?
Clinica Oftapro este singura clinică din România cu licentă pentru Neurovision. Pacienții noștri sunt tratați în clinică încă din anul 2011.

Înainte de a începe programul, este necesar un consult oftalmologic complet, Neurovision fiind recomadat doar de către medicul oftalmolog.

Cum se începe programul Neurovision?
La prima ședință efectuată în clinică, pacienții primesc toate informațiile necesare pentru buna desfășurare a programului. Pe tot parcursul tratamentului sunt coordonați de echipa noastră medicală și tehnică.

De la a doua ședință, programul poate fi accesat de pe orice calculator conectat la internet, la domiciliu sau la birou, respectând setările  inițiale.

Fiecare pacient are libertatea de a parcurge programul Neurovision în propriul ritm, oriunde și la orice oră.

Ce rezultate are Neurovision?
Toți pacienții care au terminat o cură completă Neurovision și-au îmbunătățit sensibilitatea la constrast. În medie, acuitatea vizuală s-a ameliorat cu 2,5 rânduri la panou/optotip, aceste valori au particulari


Alte articole despre:

Comentarii


Mihaela Militaru

Buna ziua!

Oct. 24, 2022, 8:29 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha