14
None

Vase dilatate? Chirurgia mai poate aştepta!

 Varicele, afecţiune a sistemului venos al membrelor inferioare, este o boală foarte răspândită care oferă pe de o parte un prejudiciu estetic iar pe de altă parte complicaţii funcţionale importante (edeme gambiere, tromboflebite, ulcere). Încărcarea excesivă a sistemului venos superficial are anumite cauze şi anume: moştenirea genetică (în proporţie de 90%), sarcina, statul prelungit în picioare, efortul fizic intens, anumite sporturi (atletism, tenis etc.) şi poate fi favorizată de asemenea de epilarea cu ceară fiebinte, băile prea calde, expunerea prelungită la soare, statul prelungit la birou cu picioarele atârnate, obezitate, fumat, cafea în exces.

Tratament

Există metode invazive (cele chirurgicale), minim invazive (scleroterapia- injectarea unei substanţe sclerozante intravascular) sau neinvazive (laserul vascular).

Laserele vasculare utilizate în tratamentul venectaziilor, telangiectaziilor faciale, angioamelor şi varicelor de dimensiuni medii şi mici (cu diametru de până la 3,5mm), au cunoscut o permanentă evoluţie în utimii ani iar rezultatele sunt excelente odată cu apariţia echipamentelor de ultimă oră. Laserul Nd Yag Cutera, tehnologie laser de ultimă generaţie, combină lungimea de undă mare, ideală în tratamentele vasculare cu flexibilitatea parametrilor de lucru (9 mil. de combinaţii) şi este cel mai modern şi eficient echipament existent la ora actuală pe piaţă.

Principiul metodei este fototermoliza selectivă a vasului fără afectarea ţesutului înconjurător.

Fasciculul laser traversează pielea şi termocoagulează vasul care, golit de sânge, nu mai este vizibil. Înainte de tratament este necesară o examinare completă, inclusiv un examen Doppler pentru a stabili cu exactitate diagnosticul şi pentru a putea alege metoda optimă de tratament .

Tratamentul vascular cu laser este o metodă sigură şi eficientă atât la femei cât şi la bărbaţi, la copii cât şi la bătrâni, indiferent de tipul de piele sau fototip.

Anumite leziuni (cum sunt vasele sparte, steluţele vasculare, mici angioame) necesită câteva pulsuri, în timp ce altele pot necesita mai multe şedinţe de tratament.

Marele avantaj al metodei este că tratamentul nu este dureros, nu presupune injecţii, nu necesită timp de recuperare făcând parte din procedeele „lunchtime”. Pentru persoanele foarte sensibile se poate aplica, la cerere, un anestezic topic. Totuşi, pacienţii trebuie să ştie că după tratament pot apare înroşiri sau învineţiri ale zonei tratate care se rezolvă în următoarele două săptămâni. Cremele cu ecran solar vor fi folosite cu regularitate şi expunerea la soare va fi limitată după procedură.

Dr. Dana Popoiu, Medic specialist dermatolog www.dermestetica.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha