None

ingrijiri medicale pentru boli cronice

ngrijiri medicale pentru boli cronice

Supravegherea şi îngrijirea unei persoane, bătrân sau copil, nu este uşoară. Fiecare dintre noi facem acest lucru, la un moment dat, cu cei apropiaţi.

Bolile cronice sunt frecvente la vârste înaintate, iar dintre ele, bolile cardiovasculare sunt pe primul loc. Acestea se traduc prin invalidităţi motorii, afectare cardiacă cu reducerea toleranţei pentru efortul fizic, tulburări de orientare în timp şi spaţiu, de personalitate, uneori agresivitate.

Ideea îngrijirii persoanelor cu boli cronice nu reprezintă numai administrarea unor medicamente la ore fixe, ci, mai ales, evaluarea şi stabilirea unor scheme complexe, personalizate, care urmăresc echilibrul stării de sănătate, menţinerea unei stări active şi a dorinţei de viaţă. Această activitate presupune respectarea schemei de tratament şi adaptarea ei în funcţie de nevoi, de obiceiurile personale, o alimentaţie specială uneori, exerciţii fizice sau de mobilizare, kinetoterapie, exerciţii cognitive şi de menţinere a memoriei.

A fost demonstrat, prin studii, efectul protector al exerciţiilor fizice împotriva afectării cognitive; un program de kinetoterapie corect conceput şi efectuat având un potenţial pozitiv semnificativ pentru întârzierea instalării demenţei sau a depresiei. Limitarea activităţilor la persoanele vârstnice este recunoscută ca un factor major de risc pentru instalarea incapacităţii de efectuare a activităţilor cotidiene prin diminuarea forţei şi masei musculare frecvent asociate cu tulburări ale echilibrului postural şi afectarea mersului. Acestea, alături de frecventa demineralizare osoasă, predispun individul la traumatisme grave prin cădere, crescând limitările funcţionale şi frecvenţa tulburărilor metabolice.

Profesioniştii ActiveCare® angajaţi în această activitate sunt buni tehnicieni, buni psihologi şi au calităţi deosebite de comunicare. Persoanele care au beneficiat de asistenţă medicală şi-au îmbunătăţit calitatea vieţii şi au participat, alături de familiile lor, la viaţa de zi cu zi.

Este o muncă de uzură, mai ales în cazul celor care necesită tratament îndelungat, pentru că au nevoi speciale şi percepţii diferite, care solicită, chiar dacă nu o spun, multă afecţiune.

Tot ce facem este PENTRU BINELE DUMNEAVOASTRĂ!

Echipa ActiveCare

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha