30
None

ASHWAGANDHA Rasayan Tab - Elixirul tinereţii

Suplimentul alimentar ASHWAGANDHA RASAYAN TAB este un tonic general complet, obținut dintr-un amestec de plante medicinale indiene cunoscute pentru proprietățile lor de tonifiere, revigorare și regenerare, menținând nivelul de energie din organism. Susține echilibrarea sistemului imunitar și a sistemului antioxidant endogen, contribuind astfel la menținerea capacității naturale de autoapărare și refacere a organismului. ASHWAGANDHA RASAYAN TAB contribuie la relaxarea psihică, apariția și menținerea calității somnului, menținerea capacității de concentrare, memorare și funcționare normală a sistemului nervos în situații de stres, surmenaj, suprasolicitare fizică și intelectuală. Fitonutrienții din plante car intra in compozitia suplimentului alimentar ASHWAGANDHA RASAYAN TAB susțin organismul împotriva îmbătrânirii premature prin menținerea echilibrului fizic, hormonal, psiho-emoțional și eliminarea pe cale naturală a toxinelor din organism.

Withania somnifera cunoscută și sub numele de ashwagandha/ ginseng indian/ winter cherry (cireșul de iarnă), a fost o plantă importantă în sistemele medicale ayurvedice și indigene timp de peste 3000 de ani. Studiile clinice și cercetarile pe animale susțin utilizarea ashwagandei pentru anxietate, tulburări cognitive și neurologice, boala Parkinson și inflamații.

Într-un studiu pe șobolani, extractele de Withania și de Panax ginseng au fost comparate pentru abilitatea lor de a atenua anumite efecte ale stresului cronic. Ambele medicamente botanice au reușit să scadă numărul și severitatea ulcerelor induse de CS, inhibarea inversă a comportamentului sexual masculin indusă de CS și inhibarea efectelor negative ale CS asupra reținerii sarcinilor învățate. Ambele medicamente botanice au inversat, de asemenea, imunosupresia indusă de CS. Activitatea extractului Withania a fost aproximativ egală cu activitatea extractului de Panax ginseng.

Adaptogenii îmbunătățesc răspunsul la stres și ajută organismul la normalizarea proceselor fiziologice în momente de stres crescut. Ashwagandha este una dintre cele mai bune plante medicinale pentru acest scop și este comparată bine cu Eleutherococcus senticosus (Ginsengul Siberian), Panax Ginseng (chineză / coreeană Ginseng) pentru activitățile sale adaptogenică și antistres, de aici popular cunoscut sub numele de ginseng indian.

Ashwagandha susține somnul datorită alcaloizilor și glicozidelor impotriva stimulilor care pot afecta elementele sistemului nervos central și ale sistemului imunitar. Un principiu activ important al Withania somnifera este Withaferin-A, care a demonstrat că posedă o gamă remarcabilă de proprietăți terapeutice și anume: antistres, antioxidant, imunomodulator. Din aceasta se vede că va fi folosită în Vata Dosha Pradhana Samprapti.

Withanolidele servesc ca precursori hormonali importanți care se pot transforma în hormoni fiziologici umani, după cum este necesar. Ashwagandha este considerat a fi amfoteric; adică poate ajuta la reglarea proceselor fiziologice importante. Teoria este că atunci când există un exces de un anumit hormon, precursorul hormonului pe bază de plante ocupă locurile receptorilor de membrană celulară, astfel încât hormonul real nu se poate atașa și își poate exercita efectul. Dacă nivelul hormonului este scăzut, hormonul din plante exercită un efect mic. Alte studii au arătat că ashwaganda are un efect imunostimulator. Într-un studiu pe animale care evaluează acțiunile anxiolitice și antidepresive ale ashwagandha în comparație cu medicamentele prescrise în mod obișnuit, un extract din rădăcină a fost administrat pe cale orală șobolanilor o dată pe zi timp de cinci zile. Rezultatele au fost comparate cu un grup care a administrat lorazepamul benzodiazepinei pentru activitatea anxiolitice și imipramină antidepresivă triciclică pentru investigarea antidepresivă. Atât grupul ashwagandha, cât și grupul cu lorazepam au demonstrat scăderea nivelului creierului unui marker de anxietate clinică. Ashwagandha a prezentat, de asemenea, un efect antidepresiv comparabil cu cel indus de imipramină în testele „disperare comportamentală“ indusă de înot și „învățarea neputinței“.

Pulberea de rădăcină de Withania somnifera din compozitia produsului ASHWAGANDHA Rasayan Tab conține substanțe bioactive cu proprietăți adaptogene care contribuie la tonifierea generală și la obținerea de performațe fizice și mentale normale în condiții de stres și oboseală, încetinește îmbătrânirea. Este neuroprotector, fortifică structurile nervoase, îmbunătățește concentrarea și memoria. Susține sistemul imunitar și sistemul antioxidant endogen, crește rezistența și ajută organismul la adaptarea la condițiile de mediu. Mărește vitalitatea sexuală atât la femei cât și la bărbați. Ajută la distrugerea celulelor anormale (tumori benigne și maligne)

Chlorophytum arundinaceum (Safed musli) - pulberea de rădăcină este o sursă bogată de fitonutrienți care susțin sistemul muscular (crește masa musculară). Este tonic, afrodisiac, susținător al libidoului. Se utilizează pentru a vindeca bolile fizice și slăbiciunea, ca agent de afrodisiac și revitalizant, ca tonic sexual general, remediu pentru diabet, artrită și imunitate sporită a corpului, curative pentru probleme natale și postnatale, pentru reumatism și dureri articulare, creșterea lactației la mame, ca agent antimicrobian, antiinflamator, antitumoral, utilizat de asemenea în diaree, dizenterie, gonoree, leucoree etc. Are proprietăți spermatogene și se dovedește utilă în vindecarea impotenței, acum este considerată o alternativă „Viagra“. Rădăcina acestuia conține saponine steroide și triterpenoide, sapogenine și fructani, care acționează ca agenți terapeutici și joacă un rol vital în numeroase aplicații terapeutice. 

Extractele din tuberculi de Chlorophytum arundinaceum s-au dovedit a fi bune in utilizarea ca agent antistres. Această proprietate este evaluată prin stresul de anduranță la înot și testul anorexic la șobolani. Efectul dozei orale unice a extractelor a fost evaluat pentru 30, 100 și 300 mg/kg. S-a constatat că extractul alcoolic crește în mod semnificativ timpul de înot și reduce indicele de ulcer, comparativ cu cel al grupului de control. Un efect semnificativ (p <0,001) pentru ambele extracte alcoolice și apoase a fost observat pentru toate dozele.

Panda și colab au raportat eficacitatea extractului metanolic de Chlorophytum arundinaceum în tratarea durerii. Studiul lor s-a bazat pe pretenția tradițională de utilizare a acestei plante împotriva artritei reumatoide. Această activitate ar putea fi parțial atribuită componentelor steroidice din plantă. C. arundinaceum are multe efecte benefice suplimentare, incluzând proprietățile adapogene, imunomodulatorii și anti-îmbătrânire și este, de asemenea, o sursă bogată de zinc și fier. Zincul sporește activitatea celulelor killer naturale și stimulează producerea de anticorpi ca răspuns la infecție. Deoarece zincul este necesar pentru producerea enzimei antioxidante superoxid dismutaza, care neutralizează radicalii liberi potențial dăunători. Fierul ajută la formarea hemoglobinei, care este prezentă în celulele roșii din sânge, și a mioglobinei, o moleculă care transportă oxigenul în mușchi. Previne anemia, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățeste performanțele musculare și atletice și împiedică oboseala. Rădăcinile conțin 42% carbohidrați, 8-9% proteine, 3-4% fibre și 2-17% saponine

Asparagus racemosus (Shatavari) - substanțele bioactive din rădăcină au proprietăți afrodisiace, echilibrează sistemul hormonal și susțin fertilitatea. Fitoestrogenii din plantă ajută la reglarea nivelului hormonal în premenopauză și după instalarea menopauzei. (Pharm. eng. Liviu Horoba)

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha