30
None

Alergiile respiratorii – o problematică actuală

Alergiile sunt în continuă creștere la nivel mondial, fiind implicate multe cauze:

• factorul genetic,

• poluarea în continuă creștere,

• contactul microbian prea scăzut din primii ani de viață (hiperprotejarea copilului),

• oboseala intensă şi suprasolicitarea,

• tipul de alimentație poate determina o tendință spre aciditate în organism, datorată consumului excesiv de alimente de origine animală, băuturi acidulate, zahăr, cafea în exces – care scad rezistența organismului (este nevoie de cure de detoxifiere periodice);

• tutunul -  mucoasele respiratorii iritate de substanţele toxice din fumul de ţigară sunt mai sensibile la alergeni;

• substanţe chimice precum: aditivi alimentari, unele produse cosmetice, detergenţi etc;

• prezența paraziților în organism poate crește sensibilitatea la multe substanțe (este necesară deparazitarea periodică).

Pentru prevenirea alergiilor este important să fie cunoscută substanța alergizantă, evitându-se, pe cât este posibil, contactul cu aceasta. În cazul alimentelor și medicamentelor care provoacă manifestări alergice, se impune renunțarea completă la acestea.

Sunt de ajutor: echilibrarea sistemului imunitar prin intermediul alimentației (consum de antioxidanți), odihna, evitarea abuzurilor de orice fel și deparazitarea periodică a organismului, mai ales în cazul alergiilor cronice.

Alergiile trebuie tratate de la primele semne, pentru a preveni agravarea sau cronicizarea lor. Consultul medical este obligatoriu, iar persoanele aflate sub tratament medicamentos nu vor întrerupe tratamentul fără avizul medicului.

Alergiile cu manifestări la nivel respirator sunt cele mai frecvente.

Cele mai comune manifestări sunt:

• secreții  nazale apoase sau nas înfundat, secreții oculare;

• strănuturi repetate;

• mâncărimi la nivelul nasului, ochilor, cerului gurii sau gâtului, uneori însoțite de senzație de usturime sau durere;

• în timp, pot apărea oboseala, diminuarea  mirosului, dureri de cap, simptome de sinuzită;

• în formele severe apare senzația de respirație dificilă, șuierătoare, până la apariția unei forme de astm.

Măsurile preventive sunt esențiale pentru ținerea sub control a alergiei.

O protecție eficientă în alergii, cu creșterea rezistenței organismului și ameliorarea simptomelor alergice (respiratorii, digestive sau cutanate) o realizează preparatul fito-gemoterapic Alectra.

Alectra este un produs original, o combinație de două extracte naturale, unul gemoterapic și altul fitoterapic:

• extract gemoterapic din muguri de Coacăz negru, considerat a fi “cortizon” natural, are efecte antiinflamator și antialergic;

• extract fitoterapic din rădăcină de Astragalus membranaceus, plantă folosită de peste 2000 de ani în medicina tradițională chineză, care crește rezistența organismului, susținând revenirea la normal a sistemelor fiziologice stresate (efect adaptogen), cu efect antialergic și puternic antioxidant.

În cazul alergiei la polen, administrarea se începe înainte de perioadele de expunere (chiar cu 4 săptămâni înainte de apariţia alergenilor) și se continuă tot timpul expunerii la alergenii sezonieri.

Alectra se administrează la adulţi şi copii peste 12 ani: câte 4 pufuri de 2 ori pe zi, administrate direct în gură. În cazul unor stări acute se poate administra mai des. În timp, se poate obține diminuarea reacțiilor alergice la contactul cu alergenii. Se recomandă cure periodice, de minim 2 luni.

Pentru copiii mai mici, recomand Extractul din muguri de Coacăz negru, care se poate administra de la vârsta de 1 an.

Vă doresc să treceți cu bine sezonul alergiilor la polen, având încredere în aceste preparate naturale.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha