None

Boli şi manii ale scriitorilor

Arthur Conan Doyle, autorul celebrelor povestiri cu Sherlock Holmes, era de profesie oftalmolog. S-a apucat de scris pentru că nu-i ajungeau banii.
 
Jack Kerouac a scris faimoasa sa lucrare "Pe drum",  sub influenţa unui cocktail de substanţe care afectează creierul, printre care alcool, marijuana, benzedrine şi amfetamina.
 
Balzac considera ca ejacularea era un consum de energie artistică, deoarece sperma era percepută drept un lichid cerebral. Odată, discutând cu o amică, scriitorul a exclamat cu amărăciune: Azi dimineaţă am pierdut un roman!
 
Camil Petrescu s-a oferit voluntar să plece pe front şi a fost respins în repetate rânduri din cauza constituţiei sale astenice.
 
Cu excepţia lui William, toţi membrii familiei Shakespeare au fost analfabeţi.
 
 
Ernest Hemingway s-a sinucis la 61 de ani. Nu a fost însă singurul din familia sa care a recurs la acest gest. Atât tatăl cât şi fratele sau şi sora sa s-au sinucis.
 
Hans Christian Andersen, cunoscut pentru basmele sale, era homesexual.
 
James Joyce a suferit de cinofobie, keraunofobie şi hidrofobie, adică îi era frică de câini, fulgere şi apă.
 
 
Lev Tolstoi a suferit de cazuri grave şi frecvente de depresie si, în cele din urmă, a devenit un ascet rătăcitor în cursul vieţii sale octogenare. Tragic, el a murit după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, plecând în miezul nopţii şi în mijlocul iernii spre gară.
 
Lui Edgar Allan Poe îi era frică de întuneric. Posibil, una din cauzele care a dus la această fobie a fost faptul că în copilărie viitorul scriitor a învăţat… în cimitir.
 
Somerset Maugham era bisexual practicant.
 
Toţi banii obţinuţi de James M. Barri de pe urma cărţii "Peter Pan" au fost donaţi unui spital.
 
Voltaire leşina ori de câte ori mirosea trandafiri.
 
Poetul englez Byron (1788-1824) era într-atât de îndrăgostit de civilizaţia elenă încât s-a dus în Grecia să lupte împotriva turcilor în razboiul Greco-turc pentru independenţă. Acolo s-a procopsit cu o raceală care i-a fost fatală. Grecii îl consideră un erou naţional.
 
Cel mai mare creier din lume (al unei persoane normale) i-a aparţinut scriitorului rus Ivan Turgheniev. Creierul acestuia cântărea aproape două kilograme.
 
Lermontov, celebru pentru poemul său "Demonul" a murit la doar 27 de ani în urma unui duel.
 
 
Oscar Wilde şi-a petrecut doi ani în închisoare pentru… sodomie.
 
Lewis Carroll suferea de vreo 20 de boli diferite. Există printre exegeţi suspiciunea că el ar fi fost de fapt Jack Spintecatorul.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha