14
None

Chimioterapia și căderea părului

De ce chimioterapia duce la căderea părului?
La fel ca și radioterapia, chimioterapia nu distruge doar celulele canceroase, ci afectează și celulele sănătoase din organismul dumneavoastră. Celulele sănătoase, care sunt supuse în cel mai înalt grad riscului de a fi distruse de chimioterapie, sunt cele care se dezvoltă cel mai rapid, inclusiv cele din care se dezvoltă firul de par. Ca atare, poate rezulta subțierea firului de păr și, în unele cazuri, pierderea totală a lui. Pierderea părului cauzată de chimioterapie este temporară. După terminarea chimioterapiei, părul va crește la loc.

Toate tipurile de chimioterapie pot duce la căderea părului?
Căderea părului este provocată doar de unele tipuri de medicamente folosite în chimioterapie, nu de toate. Dacă sunteți sub tratament chimioterapic, ar trebui să întrebați medicul dacă medicamentele care vă sunt administrate pot provoca pierderea părului.

Ce pot face dacă tratamentul de chimioterapie implică și căderea părului?
Fiecare persoană reacționează diferit atunci când află că s-ar putea să-și piardă părul parțial sau chiar total. Nu există un răspuns corect sau unul greșit. Important este să faci ceea ce este necesar pentru a te simți în largul tău, ceea ce este bine pentru tine.

Sursa: victoriahospital.ro

Puteți lua în considerație următoarele:

  • Dacă aveți intenția să cumpărați o perucă, faceți o programare la un specialist în peruci. Este mult mai simplu să potriviți culoarea și textura părului dumneavoastră cu cea a perucii, câtă vreme mai aveți părul dumneavoastră. Când începe să se producă pierderea părului, aceasta de obicei progresează repede și specialistul în peruci n-ar mai putea să aleagă o perucă de culoare și textură potrivite. Totuși, daca v-ați pierdut integral părul înainte de a ajunge la specialistul în peruci, luați cu dumneavoastră la întalnirea cu acesta șuvițe din părul dumneavoastră.
  • Dacă părul dumneavoastră este mai lung, tundeți-l mai scurt pentru a micșora impactul provocat de pierderea părului, atunci când acest lucru se va întâmpla.
  • Luați în considerație ca pe lângă o perucă sau în loc de aceasta, să folosiți un turban, o eșarfă sau o pălarie pentru a masca lipsa părului.
  • Folosiți o perie cu peri moi și un șampon cu PH neutru.
  • Nu folosiți uscătoare de păr sau ondulatoare deoarece acestea pot deteriora părul și pot provoca o cădere mai pronunțată a acestuia.
  • Nu vă decolorați sau vopsiți părul și nu vă faceți permanent. Toate acestea provoacă friabilitatea părului și o cădere mai rapidă.
  • Dormiți pe o față de pernă satinată pentru a scădea fricțiunea.
  • Nu există momentan un tratament eficace care să oprească pierderea părului provocată de chimioterapie.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha