14
None

Nu ignorați ciupiturile de insecte

Nu ignorați ciupiturile de insecte. Cei mai expuși sunt, de obicei,  copiii.  Acestea nu produc doar disconfort, dar, neîngrijite corespunzător, pot determina infecții. Medicii atrag atenția asupra igienei riguroase care trebuie respectată în astfel de cazuri.

“In primul rând trebuie spălată zona, dezinfectată cu antiseptic, păstrată o bună igienă locală și corporală. Dacă fenomenele inflamatorii locale sunt importante (se umflă, apare roșeață sau supurează) părinții trebuie să se adreseze medicului de familie care va indica tratamentul adecvat, local sau general. Dacă medicul de familie consideră necesar, atunci va îndruma pacientul către medicul specialist“, a declarat conf. univ dr. Cristina Maria Mihai, medic-șef secție Pediatrie, SCJU Constanța.
Scărpinatul duce la suprainfectarea ciupiturii. Ciupiturile netratate sau unde nu sunt păstrate condițiile igienice corespunzătoare (intervine scărpinatul care duce la pătrunderea mai în adâncime a microbilor) pot determina infecții locale sau cu răsunet la distanță. În astfel de cazuri părinții trebuie să se adreseze de urgență medicului.
Ș.L. Dr Gheorghe Nicola, medicul șef al Clinicii de Dermatovenerologie din cadrul SCJU Constanța recomandă terapia locală cu mixturi calmante care trebuie folosite des, de 4-5 ori pe zi, prin tamponare.
În același timp, medicii recomandă evitarea spațiilor cu vegetație abundentă și cele din preajma lacurilor dar și utilizarea corectă a substanțelor repelente (împotriva insectelor și rozătoarelor) potrivite fiecărei vârste.
Sursa: Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha