None
45

Cine şi cum plăteşte despăgubirile în cazul unui accident auto

     Statistic, numărul accidentelor rutiere din România este în scădere. Cu toate acestea, suntem în continuare campioni europeni la acest capitol. În 2010 au fost înregistrate 9213 asemenea accidente cu urmări grave, în urma cărora 2363 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 8477 au suferit vătămări corporale.

     Deşi prezente în aproape toate buletinele de ştiri, accidentele însoţite de imagini ”şocante” se rezumă la spectacolul macabru pe care îl oferă. Traumele şi implicaţiile ulterioare (intervenţii chirurgicale, tratamente, recuperare medicală, poliţie, instanţă de judecată etc.) depăşesc imaginaţia.

     Ce au în comun majoritatea victimelor? Dificultatea găsirii unor răspunsuri clare la întrebările “Cine va plăti despăgubirile?”, “Cum şi când vor fi ele plătite?”.

     Acesta este motivul pentru care am înfiinţat Insurance Claims Advisers “Daune Morale”. Alături de parteneri ce excelează în domeniile lor de activitate (avocatură, expertiză tehnică judiciară, recuperare medicală, psihologie etc.), oferim consultanţă acestor personae şi le îndrumăm în complicatul proces al despăgubirii.

     Concret, alături de partenerii noştri:

  • În cazul vătămării corporale, întocmim dosarul de daună şi recuperăm:
  1. - cheltuielile făcute cu spitalizarea şi tratamentele medicale (intervenţii chirurgicale, medicamente, proteze, recuperare medicală etc.);
  2. - veniturile pe care nu le-au putut obţine din cauza spitalizării şi a concediului medical.
  • În cazul decesului unui membru al familiei, întocmim dosarul de daună şi recuperăm pentru cei îndreptăţiţi cheltuielile de înmormântare (transport, piatră funerară, ritualuri religioase etc.).

     În ambele cazuri, prin negociere direct sau în urma hotărârii instanţei de judecată, obţinem inclusiv daunele morale.

Cine plăteşte despăgubirile?

     Asigurătorul RCA al vinovatului, iar în anumite situaţii Biroul Asigurătorilor din România (B.A.A.R.) ori corespondenţii acestuia sau Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii (F.P.V.S.).

     Este important ca demersurile să fie începute cât mai repede posibil. Am constatat că anumite aspecte sunt trecute cu vederea, multe documente sunt pierdute sau nu sunt solicitate (în special chitanţe şi facturi) sau se fac înţelegeri cu vinovaţii accidentelor în detrimentul părţii vătămate. Totodată, anumite termene legale trebuiesc respectate.

     În situaţia în care victima este netransportabilă, cu o programare telefonică prealabilă un consultant al societăţii noastre se poate deplasa la spitalul sau la domiciliul indicat.

Cât costă şi când sunt plătite serviciile noastre?

     Percepem un onorariu de succes (procent din despăgubire), însă numai după ce despăgubirea a fost plătită. Până atunci, consultanţa noastră şi reprezentarea avocaţilor noştri nu costă nimic, chiar şi în cazurile în care accidentul a avut loc în afara Municipiului Bucureşti.

Nici măcar un leu în avans.

     Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.daunemorale.ro sau contactaţi-ne la numerele de telefon 0213155055, 0784641177.

     Adresa societăţii este Str. Doamnei nr. 17-19, Birou 308, sector 3, Bucureşti.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha