14
None

Bioregenerarea cu extracte autologe de plasmă şi trombocite

(hormoni de creştere şi celule stem), tehnică a viitorului pentru reîntinerire şi remodelaj facial şi corporal (tehnica Regen-Lab, Elveţia)

     În procesul de îmbătrânire se pierde 16% din capacitatea de a sintetiză a hormonilor de creştere pentru fiecare 10 ani de viaţă trăiţi şi dispare 10% din conţinutul de acid hialuronic.

     Bioregenerarea cu extracte autologe de plasmă şi trombocite este o tehnică de mare rafinament, care utilizează mecanismele proprii ale organismului pentru a se regenera, pe care însă le dirijăm în funcţie de scopul pe care noi îl urmărim, acela de reîntinerire.

     La baza acestei tehnici stau hormonii de creştere (peste 60) pe care îi avem depozitaţi, în structure preformate, în sângele periferic şi celulele stem adulte periferice.     

     După recoltarea unei cantităţi de sânge periferic, din acesta se obţin cantităţi suficiente de plasmă îmbogăţită în hormoni de creştere şi celule stem, care vor fi injectate, după tehnicile medicinii estetice, în zonele în care dorim să obţinem bioregenerarea cu întinerirea pielii.

     Aceste extracte conţin peste 60 de factori de creştere şi control tisular, dintre care cei mai importanţi sunt:

 1. •    PDGF (Platelet Derived Growth Factor), care controlează replicarea şi proliferarea fibroblaştilor şi keratinocitelor, augmentează sinteza de colagen şi elastina, produce angiogeneză şi vascularizaţie, produce chemoatracţie pentru macrofage şi fibroblaste;
 2. •    TGF alpha şi beta (Transforming Growth Factor), care induce formarea de ţesut de susţinere (colagen) şi stimulează proliferarea şi migraţia celulară;
 3. •    ILGF ( Insulin-Like Growth Factor), care controlează proliferarea şi migrarea celulară;
 4. •    EGF ( Epidermal Growth Factor ) responsabil cu diferenţierea celulară, reepitelizare şi angiogeneză;
 5. •    BFGF (Basic Fibroblast Growth Factor)
 6. •    VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor)
 7. •    HGF (Hepatocyte Growth Factor), toţi fiind responsabili, în ultimă instanţă, de diferenţierea celulară, reepitelizare, migraţia celulară şi angiogeneză.

     Un rol deosebit în procesul bioregenerării prin hormoni de creştere joacă şi celulele stem din sângele periferic, ca şi celulele stem multipotente existente în muşchii erectori ai firului de păr, celule care vor fi recrutate şi instruite funcţional de hormonii de creştere endogeni reinjectaţi.

     Siguranţa utilizării metodei pe termen scurt şi lung este foarte bună, metodă pe care natura însăşi a brevetat-o şi o utilizează de când există viaţa.

     Indicaţiile bioregenerării cu extracte autologe de plasma îmbogăţită:

 1. •    Reîntinerirea facială cu remodelarea ovalului feţei
 2. •    Stergerea ridurilor
 3. •    Reîntinerirea pielii de pe corp (decolteu, dosul mâinilor, gât etc.
 4. •    Regenerarea părului (cu condiţia existenţei unui număr de eboşe de rădăcini de păr (foliculi piloşi)
 5. •    Terapia vergeturilor
 6. •    Terapia plăgilor atone
 7. •    Terapia cicatricelor

     Tehnica bioregenerării prin extracte autologe de plasmă îmbogăţite în hormoni de creştere necesită mai multe şedinţe (3-4 şedinţe) la intervale variabile de timp, între 1şi 3 luni (în funcţie de scopul urmărit). În bioregenerarea facială sunt necesare 1-2 şedinţe anuale de întreţinere, după efectuarea terapiei de iniţiere.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha